2022. január 22. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> A Magyar Világkapcsolat >> .... politika, politikamentesség
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-30 15:16   
2006-10-30 10:52, hunor:
-
Kedves Frimi,

udvozollek en is. Irjal.

Hunor

PS: es erdemi hozzaszolaskent: szerintem kerdezzunk ra Bobonal, hogy Rad, vagy nem Rad ertette, mert szerintem nem annyira egyertelmu.
-

Kedves Hunor!

Ertem szandekod es koszonom.

Bobenak irottak lenyegeben neked is valaszt adnak.

Egy dologra azert kulon is reagalok.

Egykor volt bolcs fonokom kezdo koromban egyik iromanyomat elolvasva elmondta, hogy o mit olvasott ki abbol es megkerdezte, hogy nekem valoban az volt-e a szandekom, amit o kiolvasott abbol?

Nem az volt a szandekom.

Ekkor azt az eletre szolo tanacsot adta, hogy mindig ugy igyekezzek irni, hogy az olvaso valoban azt olvassa ki belole, amit "mondani" akarok.

Nem kerdezek senkitol, semmit. Magam azt olvastam ki bobo.2003 irasabol, ami reakciombol kiderul.

Es ez eppen eleg is volt.

Masreszt az elozo bejegyzeseket visszaolvasva szamodra is teljesen egyertelmu lehet, hogy az "utolso partkatona es politikai hitterito" csak es kizarolag en lehetek. Ebbol a titulusbol - es a kapcsolodo arrogans stilusbol - viszont nem kerek.
Udv!
Frimi

 
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-30 15:02   
2006-10-30 09:49, bobe:
-
Frimi!
De jo latni teged .

-
Koszonom, de allaspontm marad/maradt valtozatlan. A korabban jelzett csendes szemlelodes...

Annyira csendes, hogy mar az Indexen sem politizalok. Olyan elesek es kibekithetetlenek ugyanis az ellentetek, hogy ertelmetlen barmit is mondani... Olyan mely a szakadek, hogy a kozepen alloknak csak ket lehetosege van: vagy kiszallnak, vagy lezuhannak a szakadekba... Mert mar a sargarepat is partallas szerint itelik izletesnek vagy eppen eleg sarganak...

Magam az elso megoldast valaszottam: velemenyemet megtartom barataim szamara. Ahol kulonbozo nezetu emeberek vannak, de - magamat is beszamitva - partkatonak es hitteritok nincsenek... Csak ertelmes emberek es eszmecserek...
Udv!
Frimi

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-30 10:52   
Kedves Frimi,

udvozollek en is. Irjal.

Hunor

PS: es erdemi hozzaszolaskent: szerintem kerdezzunk ra Bobonal, hogy Rad, vagy nem Rad ertette, mert szerintem nem annyira egyertelmu.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-30 09:49   
Frimi!
De jo latni teged .

 
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-30 07:39   
2006-09-21 19:20, bobo.2003:

- Most jutott eszembe, hogy nekunk itt van egy prima rovatunk, ahol a politikai ugyekben nezetet csereltunk. De az utolso partkatona es politikai hitterito bedobta a torulkozot rogton a tavaszi valasztasok utan es visszavonult.

En azt hiszem hogy lehetne ezt ujra beizzitani, no nem politikara es politikai propagandara, hanem peldaul az adott partkatona elmondhatna, hogy miert dontott ugy, hogy partja abszolut igazsagat nyilvanossagunk ele tarja. Miert fontos az, hogy kepviseloje eleg kozel uljon a fazekhoz, amibol aztan merithet? Hogy eleg nagy legyen a zsebe, amibe szerzett javait majd eltuntetheti?

--------------------------

No lam, ezt nevezem a nezetek szabad utkoztetesi lehetosegenek: aki tolem nics jobbra, vagy velem egy nezeten, az mind balra van! Sot!

Persze ez igy is van. Csak az a kerdes, hogy mennyiben partkatona ill. politikai hitterito az, aki nem azt a nezetet vallja egy-az-egyben, ami a tied?

Vagy netan forditva lenne? Es te lennel partkatona es politikai hitterito? S ha mar mast nem tehetsz, igyekszel masokba belefolytani a nezeteit? Vagy prvokalni? Azt hiszem, ez az allitas is megallna a helyet...

Egyebkent - nagyon keves kiveteltol eltekintve - a politika bal ill. jobb es egyeb oldalaktol fuggetlenul a sajat zseb megtolteserol (is) szol. Csak a szuklatokoruek es elvakultak gondoljak/velik azt, hogy a sajat oldalam politikusai a foldre szallt angyalok. Emeberek ok is, akik a maguk hasznat keresik...

Szivesen elbeszelgetnek veled a magyar politikai elet egynemely furcsasagarol, amely a jobboldalon merult fel az elmult tizenevek alatt, de ezt egy partkatona hazugsaganak tekintened. Sajnallak, hogy keptelen vagy elfogulatlan latasmodra.

Magam - masutt is deklaraltam nem egyszer - kozepen allonak tartom magam s elsosorban gazdasagpolitikai oldalrol szemlelem mindazt, amit te kizarolag politikai oldalrol latsz. Azert ertelmetlen barmifele parbeszed kozottunk, mert ez komoly akadalya barmifele ertelmes eszmecserenek.

Hadd mondjam, hogy az elmult honapokban nem latogattam egyaltalan ezt a forumot. Most is csak veletlenul tekintettem bele, mert kivancsi lettem, hogy mikent velekednek a hazanktol tavol elok 1956.-rol...

Az apropot az adta, hogy Ausztraliaban unnepeltem egy kis magyar klubban 1956. evfordulojat. Magam nagyra ertekeltem es ertekelem, hogy ez MENT volt mindenfajta aktualpolitikai zongetol. Csak 1956.-rol szolt. Mondhatni: kozeprol. Sajnos, szinte a vilag vegere kell jonni ahhoz, hogy igy unnepelhessen az ember. Aktualpolitrikatol mentesen..

Ezt a momentumot ajanlja becses figylemedbe az "utolso partkatona es politikai hitterito".

Tovabbi jo provokaciot! Ha neked ez oromet okoz...
Frimi

 
 bobo.2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-09-21 19:20   
Most jutott eszembe, hogy nekunk itt van egy prima rovatunk, ahol a politikai ugyekben nezetet csereltunk. De az utolso partkatona es politikai hitterito bedobta a torulkozot rogton a tavaszi valasztasok utan es visszavonult.

En azt hiszem hogy lehetne ezt ujra beizzitani, no nem politikara es politikai propagandara, hanem peldaul az adott partkatona elmondhatna, hogy miert dontott ugy, hogy partja abszolut igazsagat nyilvanossagunk ele tarja. Miert fontos az, hogy kepviseloje eleg kozel uljon a fazekhoz, amibol aztan merithet? Hogy eleg nagy legyen a zsebe, amibe szerzett javait majd eltuntetheti? 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-21 09:24   
2006-04-20 11:54, bobo.2003:
-

Ez jo javaslat, de jelenleg Frimi torzsasztala, stb. topikcimmel gondolom, es ehhez szukseges a beleegyezese is. Viszont mar erik egy otlet szamodra is.

Hunor

 
 bobo.2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-20 11:54   
Szerintem nyisd meg nyugodtan a rovatot, mar eleget filozofaltunk rola!
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-20 11:34   
2006-04-20 11:19, frimi:
-

Kedves Frimi,

nem akarom ismetelni magam, de ideztem pontosan a szabalyzatot, mas hozzaszolok is elmondtak, hogy az altalad emlitett temakrol lehet vitazni, javasoltam az uj topik inditasat - szerintem mindenfele kovetkeztetes levonasa elott tegyel probat, ne beszeljunk rola annak ismerete nelkul. Ennek hianyaban - igy - ertelmetlen lenne az eddigi parbeszed. Vagy - ha gondolod, megnyitom en, es irsz Te.

Hunor

 
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-20 11:25   
2006-04-19 10:41, hunor:
-

Nemes dolog, hogy mentegetsz, de engedd meg nekem azt a szűklátókörűséget, hogy abból ítéljek, ami kettőnk viszonyában kialakult.
Frimi

 
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-20 11:19   
2006-04-19 10:41, hunor:
-
Kedves Hunor!

Köszönöm, hogy így gondolod, de a dolgoknak két oldala van. Hiába szeretne valaki valamit, amit akárcsak pusztán célszerűnek tart, de ha a másik oldalon nincs meg a fogadókészség, akkor nem lesz abból semmi... Vagy úgy tesznek, mintha... De akkor sem lesz belőle semmi... Értelmes eszmecseréhez ugyanis két, a dolgot valóban akaró partner kell. Ezt le is írta itt valaki akként, hogy egy fecske nem csinál tavaszt...

A politizálásnak van egy „tárgyi” és egy személyi eleme. Az eddigiekben inkább arra koncentráltam, hogy megmutassam, hogy még a rántáskészítésben is politika húzódik meg, ha egy kissé mélyebbre nézünk... De hogy mélyebbre nézünk-e, az már személyfüggő.

Van, aki egyáltalán nem akar a dolgok mélyére nézni. Mert az közömbös számára, egyszerűen nem érdekli.. Vagy legfeljebb háborog egy sort. Vagy még azt sem teszi, hanem egyszerűen elfogadja azt, mint megváltozhatatlan tényt.

Azután van olyan is, aki egy kissé tovább lát. Van is véleménye. És azt el is mondja. Olyanoknak, akik szintén azonos véleményen vannak vele. Mindenki egyetért és ebben van számára valami jó...

A gond akkor kezdődik az ilyen emberek számára, amikor valaki a Miért?-et kezdi el feszegetni. Ekkor ugyanis tovább kell lépni, tovább kell látni. És ekkor esetleg már álláspontok ütközhetnek. És mert nincs feltétlen egyetértés, ezért vitázni kell. Az álláspontot meg kell védeni. Pro és kontra érveket kell felsorakoztatni és ütköztetni. S nagyon gyakran ez kudarccal végződik azok számára, akik csak az abszolút győzelmet tudják elfogadni, mert meggyőződésük annyira szilárd, hogy az megingathatatlan. Vagy egyszerűen”becsületből” nem képesek elismerni, hogy azért nincs mindenben igazuk.

Persze van aki egyszerűen nem szeret vitázni. Idegesíti. S ilyenkor a hallgatáshoz folyamodik. Vagy visszatér oda, ahol mindenki azonos véleményen van az övével.

És van olyan is, akit nem maga a vita idegesít, hanem egyszerűen az, hogy másnak más véleménye lehet. Mert az elkötelezettség előbbre való. Amit a népnyelv úgy fogalmaz meg, hogy az üléspont határozza meg az álláspontot... Mindenben. Hogy ha adott dolgot komplexen, más összefüggésekbe helyezünk el, akkor választani kell az elkötelezettség és az objektivitás között és az előzőt fontosabbnak ítéli. Ekkor lép előtérbe a hallgatás, az elhallgatás, sőt, az elhallgattatás iránti törekvés.

Az apolitikusnak hangoztatott magatartásba mindhárom belefér..

És akkor válik ez a magatartás nagyon átlátszóvá, amikor valaki képes nagy energiát befektetni egy vélt vagy valós jogosultságának érvényesítése érdekében – pl. szavazati jogáért – miközben azt hangoztatja magáról, hogy nem politizál, sőt adott esetben belefojtja vagy belefojtani igyekszik azt másokba, amikor környezetében valaki ezzel próbálkozik. Hiteltelen ez a megközelítés, hiszen egy politikai jog gyakorlása nem lehet apolitikus. Fából nem lehet vaskarikát gyártani és egy fakerék vasalása még nem teszi a fát vassá...

Akkor mégis miért? - adódik számomra a kérdés. És csak egyetlen választ tudok erre adni saját gondolatvilágom alapján: akkora a determináció, hogy az megingathatatlan, sőt akkora, hogy nem is kívánatos arról még beszélni sem. Legfeljebb csak azok között, akikről biztosan tudjuk, hogy egy nézeten vannak velük. Sőt, ott kötelező! Mert aki ellenvéleményeket képes felvetni, az nincs velem, nincs velünk... Ismeretes ez a megközelítés az újkori magyar történelem múltjából. És a következmények is ismeretesek...

És az is ismeretes - ha máshonnan nem, egy közmondásból, hogy mik annak a következményei, amikor valakik úgy akarnak jót valakik számára, hogy nem tudják, hogy mi is az, amit azok jónak tartanak. Mert a jóság tájékozatlanságon alapszik...

Mint sehová sem elkötelezett – ha úgy tetszik hangzatos megfogalmazásban: szabadgondolkodó – nem kérek egy ilyen előre determinált légkörben folytatandó eszmecseréből és nem kívánok abban a szerepkörben sem mutatkozni, amelyre bárkik részéről, - akik eleve elkötelezettek - rásüthető a "pártagitátor" definíció. Pusztán csak azért, mert van mersze egyes – no nem politikai pártokat, politikusokat akár dehonesztáló módon bírálni, hanem csak egyszerű gazdaságpolitikai célkitűzéseiket kritizálni.

Magam maradok az Indexnél, - mindig kulturált stílusban - s aki kíváncsi véleményemre, ott megtalál, ha keresgél és akár el is vitatkozhat velem – no, nem Fideszről, vagy MSZP-ről - hanem egészségpolitikáról, munkanélküliségről, gazdaságpolitikáról s egyebekről. Persze nem állítom, hogy ki sem fogom "ejteni a számon" e neveket (és más pártokét), de a megközelítés mindig a politikai célok oldaláról történik és fog történni...

Nincs érzékem – és kedvem sem – időjárásról, főzésről és más egyebekről eszmét cserélni – jólehet fontosnak tartom ezeket is, csak engem ezek egyszerűen nem kötnek le. Ezért az elköszönés abban a formában, hogy majd be-benézek s ha úgy adódik, hogy ezekhez hozzá tudok szólni, akkor majd igen. De egyelőre úgy érzem, hogy marad csak a csendes szemlélődés.
Frimi

 
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-20 07:35   
2006-04-19 23:26, bobo.2003:
-
Van aki csendben elmegy, van akinek muzsikaszo is kell hozza.
-
Bár jellemzőnek tartom ezt a megjegyzést, de további kommentárt már nem fűzök hozzá.
Frimi

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-19 23:37   
2006-04-19 23:26, bobo.2003:
-

Hm, de azert mi se fuzzunk megjegyzest, en remelem, hogy Frimi tovabbra is ir, es addig is, dobjunk fel valamit temat.

Hunor

 
 bobo.2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-19 23:26   
Aki menni akar, azt utjara kell engedni. Van aki csendben elmegy, van akinek muzsikaszo is kell hozza. A vegeredmeny viszont mindig ugyanaz!
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-19 10:41   
2006-04-19 09:57, frimi:
-

Kedves Frimi,

gyere vissza a lepcsohazbol, engem is tenyleg erdekelnek a gondolataid, irasaid. Es most mentegetem Bobot, de ha utanaolvasol, megismered velemenyet, irasait, gondolatait, egyaltalan, a szemelyt a forumban, es meglatod, hogy nem banto.

Udv,

Hunor

 
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-19 09:57   
2006-04-18 13:23, bobo.2003:
-
Bizony igy van ez, frimi. Jol gondoltam, akkor nem lesz frimi rovat, ahol a politikai velemenyszabadsagot gyakorolhatnank!
-
Ha eddig nem volt eléggé világos, akkor most azzá teszem. Elégtételt vártam volna homályos, célzásszerű sorozatos sértegetéseidért és nem pedig meghívót. Most sajnálkozó köntösbe öltöztetett, de tőled már megszokott provokatív stílusban.
Talán elgondolkodhatnál arról, hogy kinek a meghívását fogadja el az ember, és kiét nem.

S ha sajnálkozol és tényleg hiányzik a politika az életedből,akkor kezdj el te is olyan aktivitással poltizálni, mint nempolitizálni itt és másutt - abban a reményben, hogy majdcsak ráhangolódik valaki.

A veled való eszmecserét ezennel végleg befejeztem, mert nem akarom a MON békés csendjét sem politizálással, sem személyes veszekedéssel terhelni.

Nagy tisztelettel megkérlek, hogy a továbbiakban ne foglalkozzál értéktelen személyemmel.
Frimi

 
 bobo.2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-18 13:23   
Bizony igy van ez, frimi. Jol gondoltam, akkor nem lesz frimi rovat, ahol a politikai velemenyszabadsagot gyakorolhatnank!
 
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-17 07:47   
2006-04-15 20:32, bobo.2003:
-
Köszönöm válaszod. Nem egeszen ezt vártam. Egyébként meg a "lépcsőházból" szóltam vissza...
Frimi

 
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-17 07:44   
2006-04-15 19:08, Mary:
-
Köszönöm, hogy értelmezni segítesz egyes bejegyzéseket. Magam is azt tettem.
Frimi

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-15 22:07   
2006-04-15 20:32, bobo.2003:

"Mary, lattalak "

Aha, én is szeretném látni a medvét.

 
 bobo.2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-15 20:32   
2006-04-14 23:54, frimi:
>>Várom válaszod! És remélem, hogy nem fogod olyan soká "érlelni", hogy utannad kelljen menni egy másik topicba,úgy mint a multkor...

Ahogy nagy tanitomesterem mondta: "viragozzon szaz szal virag, vitatkozzek szaz iskola"

Kedves Frimi!

Te megkaptad a behivot egy onallo magyar belpolitikai temara! Csinald ugy ahogy szeretned es lassuk a medvet.Aki magyar ...

Mary, lattalak
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-15 19:08   
2006-04-14 23:54, frimi:

Kedves frimi,

a veszély ellenére, hogy megkérdezed, mi közöm hozzá, de mondanék valamit. Szerintem bobo nem rosszindulatból provokál, hanem egyszerüen provokál a továbbírásra. Ebben nem találok semmi kivetnivalót, söt, szeretném, ha tovább írnál, bobo és mások is, hiszen olvasni érdekes, ha az ember nem is akar föltétlenül hozzászólni.

Ami az általad emlegetett ironizálást illeti, nem hiszem, hogy föltétlenül a te számládra menne. Nem árt még egyszer figyelmesen elolvasni a beírást, az elözmények tükrében (több topikot összeszürve). Van önirónia is. A hátad mögötti ironizálásban nem hiszek, nem erröl van szó, inkább pozitív provokálásról, hogy folytatódjon az eszmecsere.

Ha tévedek, bobo javítson ki.

 
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-14 23:54   
2006-04-13 09:46, bobo.2003:
-
Ugy tunik nekem, hogy frimi tavozasa es a valasztasok vege fele , senki nem nagyon ugral belpolitikai temakban. Azt hiszem ezt frimi elore latta es ezert bontott vitorlat, a kovetkezo valasztasokig...
-
Nos... Ha te "A"-t mondasz, akkor nekem kötelező a"B".

Nem akartam ide írni addig, amig a szólásszabadság nem érvényesül, ami valamilyen téves képzet alapján azonosult a Fidesz, vagy az MSZP melletti vagy elleni propagandával, de azt nem ígértem, hogy nem is nézek ide... S azt kell látnom, hogy "hátam mögött" provokálsz és ez sértő.

Emlékeztetlek, hogy nem magamtól tóltam ide a képem, mint említettem volt, hogy választási propagandát folytassak bármely párt mellett vagy ellen. Még sehol sem voltak választások, amikor meghívtak ide és pl. hosszas eszmecaserét folytattam a piramisokról Dr.Spockkal...

Igaz, pl. hogy két párt is zászlajára tűzte ki az egészségügyben a privatizációt, amelyet magam is támogatok, és az"elátkozott" Indexben évek óta - és nem csak most - keményen vitázom érte. Olyan egészségpolitikát szeretnék itthon, amely talán a te otthonodban is van, ahol élsz. Ez most az SZDSZ és az MDF programjában van. Az egyik liberális, a másik konzervativ. Nos, milyen az ÉN politikai beállítottságom? Szerinted.

Egyebekben pedig kérlek, vedd a fáradságot és nézz utánna itteni előéltemnek. S ne a hátam mögött ironizálj, mert ez nem egyenes dolog. Hanem szemtől szembe! Álságos dolog ez így, csakúgy, mint az olyan politizálás részedről, amely nem az... Ha úgy lenne, mint állítod magadról, akkor akár lottoszelvényeket is ikszelhetnél...

Várom válaszod! És remélem, hogy nem fogod olyan soká "érlelni", hogy utannad kelljen menni egy másik topicba,úgy mint a multkor...
Frimi 
 bobo.2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-13 10:07   
No de ez mar nem az igazi, nem eri meg a raforditast, az agitacios es propaganda munkat. A kovetkezo valasztas meg ugyis jon, jobban fel kell keszulni rank, mert nalunk nem volt kello lelkesedes, es mindig csak a szavazojogot hajtottuk a kulfoldi magyaroknak.. Legkozelebb inkabb hitteritokekkel kell majd kezdeni !
 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-13 09:58   
2006-04-13 09:46, bobo.2003:

Dehogy, csak még nincs vége a választásnak, jön a második forduló!

(Bajban vagyok ezzel a magyar bilintyüvel, összevissza vannak a betűk)

 
 bobo.2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-13 09:46   
Ugy tunik nekem, hogy frimi tavozasa es a valasztasok vege fele , senki nem nagyon ugral belpolitikai temakban. Azt hiszem ezt frimi elore latta es ezert bontott vitorlat, a kovetkezo valasztasokig...
 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-09 10:01   
2006-04-08 22:45, Mary:

Kedves Mary,
erre majd holnap válaszolok, ma nem akarva befolyásolni a magyarországi választókat!

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-08 22:45   
2006-04-08 22:31, bobo.2003:

Summa-summarum: a politika sose a kisemberek érdekeit nézte és nem is fogja. Csak a választási idöszakban mennek le az aluljáróba is, hogy minden szavazatot megragadjanak.

Az EU ezen nem változtatott. Ott is a nagyobb nációknak van erösebb befolyása (ha tévedek, javítsatok, före megy ki). Magyarország hol áll a skálán? Németország 80 millióval, Franciaország kb. ugyanannyival, Anglia, szintén népes, vannak jelen. A tagországoknak vnnak képviselöi, de a lakosság arányával párhuzamosan (arányosan). Már ebböl is kiderül, hol áll Luxemburg, vagy Magyarország.

De a lényeg nem ez, hanem általános érvényü jogszabályzat Európán belül. A nemzeti kérdéseket még mindig minden állam magának dönti el. Lásd pártok, politikai irányzatok stb.

 
 bobo.2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-08 22:31   
Akkor egy ilyen kis orszag ,mint Luxembourg,mit szoljon, hogy mekkora befolyasa van neki az EU-ra es a tobbi tagallamra? Megis az alapitok kozott volt az orszag. Mikor uralkodott a magyar nep a tortenelemben, azt hiszem soha, nyilvan az EU-ban sem fog. Ezek nem komoly ervek, de jol hangzanak mindenesetre
 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-07 21:33   
2006-04-06 23:11, bobo.2003:
"Az Unio Parlametnjeben ott ulnek a magyar kepviselok..."
Láttál te már egy olyan (mindegy milyen párti) képviselöt, aki a megválasztása után a választókörzete érdekeit képviselte? Vagy a népét?
A parlamentekben a frakciókon keresztül a pártok uralkodnak, nem a nép!
Amelyik képviselö kitáncol a sorból, biztos lehet, hogy legközelebb nem kerül fel a listára.

"az Europa Tanacsban a magyar miniszterek..."
Az Európai Tanács feladata a közös kül-és biztonságpolitika meghatározása, és egy olyan kicsi és új tagállam mint Magyarország nem hiszem hogy ebben nagy súlyt képvisel.

"az Europai Birosagon a magyar birok..."
Az Európai Bíróság megpróbálja az európai jogok egységességét biztosítani.
Itt németországban nem egy példa volt arra, hogy az Unió megvétózott egy német törvényt, mert nem felelt meg az uniós elveknek.
Söt, megkérdöjeleztek már (német) alkotmánybírósági döntést is.
Szerintem az Európai Bíróság az egyetlen igazi, ha nem is törvényhozó, de jogalkotó testület Európában.

 
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó