2020. március 28. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Meg lehet-e változtatni a világot?
Új topik indítása   Üzenet küldése
 bab  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-19 18:52   
Világot változtatni nem kell! Mert a világ olyan, amilyenek mi emberek vagyunk! Kis idô után megint szétnéztem ebben a megrenditôen gyönyörüséges világban, s tapasztaltam ujra az emberi erôt s a bizonytalanságok özönét is, s ettôl tud olyan igaz emberi lenni. Buszke vagyok hogy részese lehetek mindennek...
bab
_________________

 
 Maya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-09 13:58   
2002-09-22 14:13, Irénke:
-
"Magunkat embereket nem lehet Jézus munkálkodásához hasonlitani."

Miért ne lehetne? Mindannyian kis Jézusok vagy kis Istenek vagyunk itt belül, a lényegünket tekintve.
Nem az emberek rosszak nézetem szerint, hanem a cselekedeteik. Hiszen csak nézd meg mennyi rosszat teszünk nap mint nap, őszinte jóakaratból.


Biblia emlitésével rendszerint annyi a bajom, hogy sokan akik követik, azok szó szerint követik, vagyis a tanitások kívűlről jönnek, nem pedig belülről. Vagyis nem az övéké, hanem csak egy külső parancs. Nagy különbség számomra, de nem áll szándékomban meddő vitát nyitni a vallásról, úgyhogy elnézést mindenkitől.
A világ és a környezetünk pedig pontosan olyan, amilyenné mi teremtjük.

Ugyan itt a világ megjavitásáról van szó, de én mélyen egyetértek a topicnyitóval, hogy elöbb önmagunkon kell változtatni, önmagunkon kell javitani és nem a szomszéd Bözsi néni hibáit látni tökéletesen.
Hogy a világban mi folyik, esetleg olyan távol, ami ellen egyénileg valóban nem sokat tehetünk, csak a hiradóban nézhetjük részvevően, mielött továbbkapcsoljuk más adóra, nem indok önmagunk jobbitása érdekében kifejtett munkánk elhanyagolására.


_________________
M.

 
 Maya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-09 13:47   
Meg lehet-e változtatni a világot?....Meg kell-e egyáltalán? Hiszen minden igazság csak egy igazság: a sajátunké. Tehát ha afelé változtatnánk drasztikusan a világot (ha módunkban állna) az megint csak az erőszak valamilyen formája lenne, és újra csak nem tetszene mindenkinek.
Nade komolyra forditva a szót, igenis meg lehet változtatni. Ahogy a gondolataink kiáramlásával változtatjuk az életünket, ugyanúgy apró (talán láthatatlan) lépéseket teszünk a világ ilyen vagy olyanná tételéhez.
_________________
M.

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-03-12 12:08   
Benjamin Ferencz megtette !
(A man to take your hat off to....)

Erdélyben született. Tíz éves volt, mikor kényszerből, egy hideg januárban, 1921-ben a család elhajózott Amerikába. Megérkeztek New Yorkba pénz nélkül, ugyanazokkal az álmokkal, amelyekkel millió emigráns kitelepedett. Gyermekkorától álma volt, hogy ügyvéd lesz. Keményen megdolgozott azért, hogy bekerüljön a Harvard-ra és ott elvégezze az ügyvédi fakultást. 1945 karácsonyán gyalogos őrmesteri rangban fejezte be katonai szolgálatát. Visszatért New Yorkba és előkészült a jogi praxis gyakorlására. Nemsokára meghívót kapott a Pentagontól Washingtonba, ahol a háborús bűnök kivizsgálására toboroztak ügyvédeket. Elvállalta a feladatot és nemsokára a Nürnbergi per főügyésze lett.

"Nürnberg megtanított arra, hogy a toleranciára és együttérzésre alapuló világ megalkotása hosszú és fáradtságos feladat lenne. Ugyanakkor azt is megtanultam, hogy ha nem kötelezzük el magunkat hatékony világtörvények kifejlesztésére, akkor ugyanaz a kegyetlen mentalitás, amely a Holocaustot lehetővé tette, egy napon megsemmisítheti az emberiséget."

"Legvégső Emberi Jogunk
Eljött az idő számunkra, emberek, hogy megakadályozzuk saját megsemmisülésünket. Itt az idő, hogy kikiáltsunk egy végső emberi jogot, amely egyúttal felhívásnak is tekinthető:

Jogom van méltósággal élni, egészséges, a háború fenyegetésétől mentes, egészséges környezetben.

Érvényt kell szereznünk végső emberi jogunknak olyan módon, hogy katonai és politikai vezetőink tudomást szerezzenek róla - határozottan, törődően és erőszakmentesen.

Az emberek ezen a földön nem akarnak nukleáris háborúban - vagy bármilyen más háborúban meghalni. Anyák, apák és gyerekek már túl sokat szenvedtek a sorozatos háborúktól, amelyek évezredeken át gyötörték az emberiséget. Sajnos, mikor ezek az emberek katonai és politikai hatalomhoz jutnak, abba a tévhitbe esnek, hogy egy nemzet hatalmassága katonai erejében rejlik. Manapság ezt kisagyú dinoszaurusz-gondolkodásnak nevezik.

Az Első Lépés amit tehetünk azért, hogy megmentsük magunkat a kihalástól az, hogy tisztán jelentsük ki: jogunk van méltósággal élni, a háború fenyegetésétől mentes, egészséges környezetben. Azért nevezem e jogot "végsőnek", mert amíg nem tudjuk megteremteni az átmenetet az erő törvénye és a törvény ereje között, minden más jogunk veszélyeztetve van. Arra vonatkozó jogaink, hogy szabadon választott vallásunkat gyakorolhassuk; dolgozhassunk a megélhetésünkért, és megfelelő otthonunk, orvosi ellátásunk stb. legyen, mind értelmetlenek, ha nincsenek emberek, akik e jogokat élvezzék. Bármilyen előnyt is akarnánk élvezni, legyen az vallási, gazdasági, társadalmi, politikai stb., mind elveszik, ha nem tudjuk gyorsan biztosítani végső emberi jogunkat."

 
 Irénke  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-22 14:13   
Magunkat embereket nem lehet Jézus munkálkodásához hasonlitani.
Hiszen Jézus azért jött-e világba hogy az emberi hibákért és bűnökért adja magát váltságul.
Ő modta a következőket , amikor az apostolok kérték, hogy vigye őket magával az Atyához, hogy kikerüljenek a gonosz társadalomból.
"Én nem azért jöttem -e világba, hogy kivegyelek onnan, hanem hogy megtartsalak ott"

Nekünk is itt ebben a gonosz , erőszakos és önpusztitó világban kell megállni a helyünket,
és munkálkodni azon amit Isten reánk bizott, azt óvjuk meg, igy talán könnyebb lesz a helyzetünk és a közérzetünk.Ez a megbizás nem csak az egészségünkre, testünkre vonatkozik, hanem a körülöttünk levő természetre, állatokra , növényekre is .
Sajnos önmagunk kevesek vagyunk ahhoz,( és nem is a mi feladatunk!) hogy jobb irányba befolyásoljuk a világot ,mert a bűn és a gonoszság már annyira elburjánzott, hogy visszafordithatatlan.
Nem a környezet szennyezéssel, tulszaporodással van a nagyobb baj, hanem azzal , ami az emberek fejében van.
A Biblia világos magyarázatot ad mindenki számára, hogy mit és hogyan kell cselekedni és miért.Ki hogyan teljesíti ezt a megbizást? -csak magunkon mulik.
Majd az Isteni igazságtételkor kiderül, jól csináltuk-e vagy sem.
Üdv: Irénke

 
 bimbi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-20 20:10   
Mikor mi sajat magunk rajovunk arra mi a jo es mi nem , mi az ami illik es mi az ami nem illik,menyire vagyunk kepesek tisztelni ember fajtat, alatokat, novenyeket, vizet ,levegot es foleg megbecsulni a felsoroltakat...en szerintem akor jo vilag lesz.
 
 ManuAlex  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-20 19:40   
Persze hogy meg lehet valtoztatni.. csak gondolj arra hogy Jezus hogy megvaltoztatta a vilagot.. rossz iranyban is lehet valtoztatni... gondolok itt olyanokra mint Hitler meg Lenin.. felforgattak az egesz vilagot..

Persze hogy lehet.. A kerdes az hogy mi meg tudnank e valtoztatni... nem mernek ra fogadni.. Kissebb-nagyobb mertekben mindenki valtoztat rajta.. te is es en is.. csak nem annyira hogy azt mondjak rolunk hogy megvaltoztattuk a vilagot..

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-19 14:47   
Kedves Bab,

a vilag nem jol van ,
40.000 ember hal meg minden nap ehen 2002-ben.EHSEGBEN !!!
<<hanem önmagunkat kell talán megváltoztatni. A VILáG MI VAGYUNK . Ha nem érezzük benne jól magunkat, a hiba bennünk, emberekben van...
Vagy nem? >>

De IGEN ! nagyon is,senkit nem tudunk megvaltoztatni,csakis sajat magunkat
es ott kell kezdeni ami nem is "emberfeletti erőfeszítés" inkabb figyelem es tisztelet
emberek;allatok es novenyek irant is.


 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-19 13:56   
Kedves Pacsirta !

A kérdés amit felteszel rendkívül komoly, filozofiai töltetű.

Jó dolog, hogy a MON forum keretén belül könnyed beszélgetéseket folytathatunk, de néha nem árt azért ilyen, és ehhez hasonló komoly témákkal is foglalkozni és te pont ezt teszed, méghozzá remekül. Kérdésedre senki sem adhat abszolut értékű választ. Te is, a többi hozzászóló is részigazságokat, értékes és érdekes véleményeket fogalmaztatok meg és most én is ezt próbálom megtenni.

A világ állandóan változik, függetlenül attól, hogy mi ezt akarjuk, vagy sem. Szerintem a kérdés preciz megfogalmazása: lehet e a világot jó irányba megváltoztatni? Nem tudom, hogy lehet-e, vagy sem, de szilárd meggyőződésem szerint, jó lenne, ha lehetne.

Annyi az igazságtalanság, az ignorancia, a nyomor és annyi az emberekkel és a természettel szemben elkövetett bűntény, hogy már csak az emberi faj fennmaradása érdekében is szükségszerű lenne megváltoztatni a világot, vagy pontosabban az egyének és az egész emberi társadalom mentalitását, életmódját. Hogy ehhez szinte emberfeletti erőfeszítésre van szükség az magától érthető.

Frédi

 
 Miklos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-19 11:56   
Miért kéne megváltoztatni, és milyenre?

Ez lenne szerintem az alapkérdés, amit mindenek elött tisztázni kéne! Én úgy látom, hogy saját magunk helyét kell megtalálnunk a világban, sajnos sokan erre egy életen át képtelenek, és mindezért a "ROSSZ VILÁGOT" hibáztatják!

Szeretet, egymás iránti tisztelet és megbecsülés alapfeltétele hogy kellemesen érezzük magunkat a világban, anélkül hogy megváltoztatni kéne.

Miklos_d

 
 george  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-19 09:23   
jo kerdes,meglehet-e valtoztani a vilagot?
Szerintem,nem,nem,nem.
Gondolkodjunk,fiatalokkent,verunk felforr,minden eggyes megmozdulasra s az idosebbek,fekeket akarnak talpunk ala szerelni.amikor mi leszunk idosebbek,a letfentartasa miatt,a kuzdelmek egy pontra iranyulnak s a megmaradas a legfobb jelenseg.
Szerintem meg mindig a valasz Nem,Nem <Nem...............
Tul aprok vagyunk,megvaltoztani a vilagot,meg
osszefogassal sem megy,ami jo volna az rossz masoknak sigy tovabb.
Eljunk a csaladnak,baratoknak egy eleten at.

 
 bab  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-19 05:38   

Hát ilyen hosszan elmosolyodtam, amikor megláttam e topikot
Ja, hogy mit gondolok rola? Azt, hogy a világ jol van ahogy van, nem kell megváltoztatni, hanem önmagunkat kell talán megváltoztatni. A VILáG MI VAGYUNK . Ha nem érezzük benne jól magunkat, a hiba bennünk, emberekben van...
Vagy nem?
Hát igy elsô nekifutásra, ezek voltak az elsô gondolataim...
bab

 
 Pacsirta  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-18 22:41   

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó