2019. július 23. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Mi vagyunk! >> DOKUMENTUMOK - MON 2002-2007
Új topik indítása   Üzenet küldése
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-27 20:55   
Nyomásgyakorlás kísérlete, 2002. nyár, egy amerikai lap szerkesztőjének levele:Szia Hunor,

Eloszor is gratulok az indulo laphoz, remelem sikerul megkapaszkodnotok az amugy igen meredek falon. Egy kis gondom van azonban. Kerlek ne vedd szivedre az ugyet, de az van, hogy a frontoldaladon szereplo egyik cikk Portré: Lengyel Alfonz sajnos nem felvallalhato lapunk szamara. Ugyanis a cikkben szereplo Lengyel Alfonz sem emberileg, sem etikailag nem fer bele az altalunk kepviselt vonalba. Raadasul ujsagunk fo sponzora es az online kiadas tulajdonosa peres viszonyban all Lengyellel. Ugy gondolom ezek utan meg kell ertened, hogy ameddig az ominozus cikk a frontoldalon van en sajnos nem hozhatom lapod linkjeit. Kerlek ne erts felre itt nem hatast akarok gyakorolni szerkesztoidre, csupan a szituacio szulte ezt a lepesemet. Amennyiben reszletek erdekelnek az altalam is sajnos jol ismert Lengyel uggyel kapcsolatban, ugy szivesen allok rendelkezesedre.

Termeszetesen megertem es nem inszinualom, ha Te is leveszed bannerunket. Remelem ez a kis affer hamar kisimul.

Baratsaggal,
...

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-27 20:49   
Levelezés egy szervezeti vezetővel, 2001. nyár, a MON indulása előtt fél évvel - szervezetek, közösségek feltérképezése kapcsán kiküldött körlevelem kapcsán:Tisztelt szerkesztõ úr, kedves Simon Hunor!

A teljes magyar diaszpórát felölelõ szervezet a Magyarok Világszövetsége, mint "nem kormányzati", civil szervezet. Kormányzati szinten létezik a Határon Túli Magyarok Hivatala, melynek feladata lenne ugyan a határon túli magyarság egészének felvállalása, de tevékenysége a Kárpát-medence magyar (politikai) szervezeteire koncentrálódik inkább.
Bizonyára ismeretes Ön elõtt is, hogy a magyar parlament döntése nyomán a MVSZ költségvetési támogatás nélkül maradt. Ez a döntés egyedülálló eset a Világszövetség több, mint hat évtizedes fenállása alatt. Nehéz, de nem reménytelen helyzet állt elõ. A döntés óta megszaporodtak a kezdeményezések és vállalkozások, melyek célja - vagy legalábbis "lehetõsége" - bizonyítani, hogy a Magyarok Világszövetsége "tevékenységi formái" átvállalhatók, helyettesíthetõk, kiválthatók.
Nem kívánok véleményt formálni az Ön kezdeményezése vonatkozásában annak pontosabb ismerete nélkül, de arról biztosíthatom: még annak sikeres megvalósítása sem segíti a diaszpóra magyarságát megmaradásában, nyelvének, identitásának megtartásában, templomai, iskolái fenntartásában - és sorolhatnám tovább.

Ami a kért információkat illeti, azok egyáltalán nem titkosak, az interneten is elérhetõk. Ugyanakkor az "adatvédelem" Ön elõtt is ismert fogalom, feltételezem.

Tisztelt Simon Hunor Úr!

A korrektséghez tartozik, hogy megkeresésére válaszolok, bántó, sértõ él és szándék nélkül. Ugyanakkor méltánytalannak és becstelennek érzem a magyar diaszpóra szervezetei nevében is, hogy a világmagyarság világszövetségének megkerülésével és kihagyásával pótcselekvési hálózat, lánc, tevékenységi formák kialakításának legyünk részesei.

Tisztelettel:
....
Kedves Simon Hunor!

Mindenek előtt: Szabad engemet ... is hívni, arról nem tehetek, ha a számítógép nem fogadja el "a kisebbségek" nyelv- és névhasználatát.

Levelemben írtam: "Nem kívánok véleményt formálni az Ön kezdeményezése vonatkozásában annak pontosabb ismerete nélkül?", ezért tehát kérem, hogy - egyébként sajnálatosan megalapozott - észrevételeimet sem Ön, sem munkatársai ne vegyék sem sértésnek, sem célzásnak. Nem tudhattam azt sem, hogy Önök nem "hivatalosak" (akikkel kapcsolatban vannak [!] fenntartásaim), megkereső levelükbôl ez sem derült ki. Általában a szokásosnál is kényesebben vigyázok, hogy honfitársat ne bántsak, ne sértsek, bárhol él is a világon. Még ha anyagi segítséget (pénzt) kérnének is (az egyértelmű, konkrét) igyekszem finoman válaszolni. Az Önök esetében ezt fel sem tételeztem, az eredeti szöveg nem is utalt rá. Inkább a "kíváncsiság" érzete váltotta ki elutasító soraimat. ("Az adatbázisunk pontosításához kérem küldjék el adataikat (név - magyarul, angolul, cím, telefon-, faxszám, web, email, vezetõ neve, a tevékenység bemutatása, egyéb - fontosnak tartott - közlendõk"). Bizony, volt már olyan kérdés is, ami anyagi bázisunkra is kíváncsi lett volna!!

Tökéletesen igazat adok abban, hogy kérdezhettem volna. Talán megértik, amikor az "Országimázs"-tól elkezdve a legkülönbözőbb megkereséseket kapom, a legtöbben mindenféle "elképzelhetetlenre" is kíváncsiak, lassan "ködösül" a kontroll, nem tudhatom, "ki áll velem, velünk szemben".

Javasolom: Nullázzuk a félreértéseket. Most viszont konkrétan kérdem, kérem, miben tudjunk együttműködni, mivel tudjuk a közös jót szolgálni? Megértésüket kérve fogadom válaszukat (csakazértis:) ....

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-27 20:47   
Dokumentumok, háttérinformációk - MON 2002-2007.
 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó