2021. december 04. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> D r o g h a t á r
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 következő lap )
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-18 22:42   
Majdnem pontosan két éve, hogy utoljára írtam ide, el is tűnt a topik jó mélyen a sűllyesztőben.Ma aktuális lett megint, egy szomorú haláleset kapcsán.

24 éves volt.

Szép, okos, eleven 12 éves kölyökként kóstolta meg először azt az ártatlan "füvet". Fokozatosan emelte az adagot és váltott mind erősebb szerekre. Mindent ki kellett próbálni. Az italt is. A gyógyszereket is. Az ismétlődő elvonókúrákat. A kórházakat, a gyomormosásokat, az összevagdalt csuklókat. A rehabilitációs csoportokat. A skizofrén rohamokat. A depressziót. Pszichiátereket. A reménykedést. A kitaszítottságot. Az összevizelt nadrág szégyenét. A család könyörgését. A pénztelenséget és a lopást. A rendőrségi fogdában ébredést, az utcai zenész életét. A hazugságokat, a meneküléseket. És utoljára a repülést. A tizenkettedikről.

Egy hete járt itt. Tisztának látszott, jókedvűnek. Ismét jelentkezett elvonókúrára. Barátnője volt, magyar kislány. Mellőle tűnt el szombat éjjel. A könnyebb utat választotta. Legyen neki könnyű a föld._________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-29 20:11   
Az ENSZ jelentése a kábítószerpiacról

http://www.bbc.co.uk/hungarian/news/story/2005/06/050629_undrug.shtml
_________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-23 17:27   
Nemzetközi Drogellenes Világnap

Az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi nappá nyilvánította június 26–át, hogy ezáltal is felhívja a figyelmet arra, hogy a kábítószer élvezete egyre terjed, ezáltal veszélyes következményei is mind nagyobb méreteket öltenek

A Petőfi Rádió 2005. június 26. 16.órakor kezdődő műsora a droghasználatról


_________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-26 01:10   
Imponálóan sok anyagot bemásoltál, ami mind neked ad igazat. Már a honlap, ahonnan vetted őket, elárulja a célt, mindent bevetni a legalizálás érdekében. Az ötvenes lista is meggyőzött arról, hogy van Magyarországon 50 ember, aki hasonlóan gondolkodik. Nem hiszem, hogy ennek az 50 embernek van drogfüggő a családjában.
Van azonban ellenkező tapasztalat, vélemény is szép számmal, nem csak az én "megmosolyogtató" szövegem, hanem fajsúlyosabb személyeké.

például: http://www.mindentudas.hu/mindentudasegyeteme/20041124fuvezve.html

vagy ez:
"A közúti balesetek 12-37%-a köszönhető a hasisfogyasztásnak, amint azt a Franciaországban, Svédországban, Németországban és az Egyesült Államokban végzett tanulmányok mutatják. Néhányan azt akarják, hogy a nyilvánosság azt higgye, hogy a hasis az alkoholhoz hasonló, holott a természetük egyáltalán nem teszi őket összehasonlíthatóvá. Ténylegesen bebizonyosodott ugyanis, hogy az emberi testnek hónapokba telik, amíg teljesen lebont egy adag THC-t, amely a kannabisz aktív kémiai alkotórészét képezi. Azonos mennyiségű alkohol lebontásához viszont csupán 6 órára van szüksége a szervezetnek."

esetleg a 2005 március 2.-i hír

"A bécsi székhelyű INCB jelentésében üdvözölte a holland kormány "kannabisz-politikájában" bekövetkezett változást. Eszerint a holland kormány elismerte, hogy a "kannabisz nem ártalmatlan" a fogyasztóra, és az INCB szerint ez közelebb viszi Hollandiát ahhoz, hogy megfeleljen a nemzetközi kábítószer-egyezményeknek.
Topolánszky Ákos hozzátette: Hollandia nem számít kiemelkedő "kannabisz-fogyasztónak", a legtöbb kannabiszt az Egyesült Királyságban és Csehországban fogyasztják."

Idézni lehet pro és kontra.

Remélem, sikerül olyan helyen élned, ahol szabadon szívhatod a jointodat, és remélem, én is élhetek egyszer olyan helyen, ahol nem kell lépten-nyomon ilyesmibe botlanom.
_________________
poe

 
 incognito  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-26 00:05   
Online tanulmanyok itt: http://www.drogriporter.hu
 
 incognito  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-25 18:49   
Kicsit ugy erzem, hogy amiket irsz, azok inkabb szemilyisegi problemak. Persze, egyszerubb otthon pialni, fuvezni, ahelyett, hogy az ember kemenyen dolgozna es normalis eletet elne. A nyugat europai ember alapvetoen nem munkamanias. (bar, nekem is voltak holland kollegaim es dolgoztak rendesen. neha beszivtak, de akkor, amikor mar letelet a munkaido)
Az ketsegtelen teny, hogy fiatal korban rakpni ezekre az vegzetes lehet, ha az ember nem akar kesobb megszabadulni. Ezek jellembeli problemak. Aki gyenge jellem, az drog nelkul is gyenge jellem. Kismillio a lump es a degeneralt, droggal vagy annelkul. Cafolom a fu "dobbanto" jelleget is. En soha nem ereztem kesztetest, hogy erosebb, durvabb szerek utan nezzek. Volt elottem kokain, de hozza se nyultam. (az volt a legdurvabb, amit lattam eloben). Aki a kemenyebb cuccoknal kot ki, az igy, vagy ugy elobb, vagy utobb oda jutott volna. Ketsegtelen es ebben igazad van, hogy a drog ezt katalizalja.
Ha az emberben van nemi agy es felelossegtudat, akkor ez gondolom, szepen kordaban tarthato.
En nagy ritkan szivom, ha nagyon felhuzott valaki vagy valami, es, ha nem tudok rendesen aludni, mondjuk meg hajnal 2-kor sem tudok aludni. Most sincsen otthon semennyi, sem semmi hozza... Inni, meg meg ritkabban. Alap allapotomban 2x, 3x egy evben.
Nem hiszem, hogy itt barki is hasznalna kemeny drogokat, de azert kivancsi lennek azok velemenyere is, mert az elottem is tok ismeretlen.

 
 incognito  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-25 18:09   
Nem tudok Poe mit kezdeni, azzal, amit irsz... Nem ketlem, hogy boseges a tapasztalatod, de nekem igazan "testkozeli" kapcsolatom van/volt vele es igy nem keves embert ismerek, akik szivtak. Az egyik haver: nos, ket egeszseges gyermek apukaja, egy 4*-os szalloda front office managerje, a masik nos, egy egeszseges gyerek apukaja, egy otthoni business vezetoje, a harmadik nos, egy egeszseges gyerek apukaja, tanar es onkormanyzati kepviselo, egy masik nos, tanar/kozgazdasz, en magam egy amerikai ceg viszonylag magas beosztasu dolgozoja vagyok. Altalanossagokat irsz. En kb 6-7 evig szivtam komolyabban fuvet, minden evben kotelezo orvosi vizsgalaton vettem reszt (ver, vizelet, vernyomas, tudo rontgen stb) es semmi karosodast nem mutatott ki. Ugyanazok a barataim, akik ovodas, iskolas illetve kozepiskolas koromban lettek azok (nagy reszuk nem drogos), tehat nem lettem antiszocialis, sem skizofren, sem semmi mas. A legalizacionak az eg vilagon semmi koze a hippiseghez. Mint irtam, a tiltas nemigen tart vissza senkit sem! Csakhogy ebbol nincs ado, nem ellenorizheto sem a minoseg, sem a hasznalok, es ha valaki kezelesre szorul, akkor az mashonnan veszi el a penzt. Nem tul bonyolult ez... A legalizacio nem egyenlo a tomeges elterjedessel! El van az mar terjedve epp elegge.
Leirom ide Neked, hogy kik azok a nem hippik akik ugy velik, hogy a legalizacio nagyban segitene egy jobb drog politika megalkotasat, a drog problema hatekonyabb kezeleset (hivatalos lista):

Dr. Albert-Lőrincz Enikő pszichológus egyetemi tanár,
Dr. Andrasofszky Enikő jogi szakokleveles orvos,
Dropcsa Gabriella gyermekvédelmi felelős, Bárdos Deák Ágnes zenész és kultúra-szervező, Batta Barbara tanuló, kutatási asszisztens, önkéntes,
Berényi Emília CEU Könyvtár,
Berkei Éva irodavezető É.T.E.,
Bognár Éva szociális munkás,
Dávid Ferenc szociológus, morális vállalkozó, Demetrovics Zsolt pszichológus, kulturális antropológus,
Drelyó Ágnes művelődésszervező, negyed éves pszichológus hallgató,
Dr. Dulka Erika pszichiáter,
Fábián Róbert szociológus,
Dr. Funk Sándor addiktológus,
Gajdos András Segítő, Belvárosi Tanoda Alapítvány, Megálló Csoport,
Géczi Kornél egyetemi tanuló,
Geist Gábor szociális munkás, szociálpolitikus, szociológushallgató,
Gimes Katalin addiktológiai konzultáns és szociális munkás,
Győri Gabriella tanuló,
Hegedűs Gyula deviancia szociológus,
Hentes Ildikó szociális munkás,
Horváth Kornélia Addiktológiai konzultáns , Apáczai Csere János Gimnázium,
Hoyer Mária Klinikai és Addiktológiai szakpszichológus,
Kovács Eszter-Réka mentálhigiénés szakember, Kováts Virág szociális munkás, szociológus hallgató,
Kun Gábor szociális munkás,
Mezö Andrea Szociális munkás,
Miletics Marcell szociális munkás, narkológiai segítő,
Oláh Zsuzsanna szociális munkás,
Pári Mirella pedagógus Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem,
Reményi Csaba szociális munkás,
Ritter Ildikó kriminológus,
Sasvári Andrea ügyvéd,
Simonné Czabai Ildikó banki ügyintéző-nővér, Dr. Sipos Kornél pszichiáter szakorvos, klinikia pszichológus,
Surányi Judit szociológus, kulturális antropológus,
Susan Eszter egyetemi hallgató,
Szabó Réka addiktológiai konzultáns, Szederkényi Szabolcs szociális gondozó,
Dr. Szemelyácz János pszichiáter-addiktológus,
Szikora Mihály mérnök-szakápoló-lelkész-családkonzultáns, Szlávik Krisztina Mentálhigiénés szakember, családgondozó,
Szőcs Janka pszichológus hallgató,
Takács István Gábor pszihológus,
Takaró Lajosné narkológus,
Tóth Bálint elnök, Északi Támpont Egyesület, Tóth Sándor lelkész,
Varga Dániel Kékpont Partyservice önkéntes koordinátor, pedagógus,
Varga Mónika addiktológiai konzultáns,
Veres Ilona (Veresné Nagy Ilona) művészetterapeuta,
Zilahi Réka Sziget Droginformációs Alapítvány,
Zobin Melinda szociálpedagógus.

Valoban az volt a celom, amikor megtanultam hollandul, hogy kimegyek elni, ami nem biztos, hogy egyszer nem fog valora valni... Nem a coffe shopok miatt, az tok mindegy, egy telefon es itt a fu. Lenyegtelen, hogy Magyarorszagrol vagy az Egyesult Allamokrol is beszelek.
Ha nem szereted a szomszedodtol atjovo kellemetlen szagot, miert nem koltozol el?

Most 33 eves vagyok es teljesen egeszseges. Semmilyen orvossagot nem szedek kb 10 eve es szinte egyaltalan nem vagyok beteg. Meg megfazni sem szoktam. De, majd, ha skizofren lettem, visszajovok es ki fogom javitani a hozzaszolasaimat es minden bizonnyal igazat adok Neked.
Az ital, a vorosbor kivetelevel nem egeszseges. Semmilyen kis mennyisegben. Ez maszlag, az alkesz ujsagirok talaltak ki, hogy felmentest adjanak maguknak. A szeszek nagy tobbsege tisztaszesz, aroma es szinezoanyag.
Pont ezert lehetoleg nem szabad inni, dohanyozni, drogozni, kavezni. ha megis, akkor esszel! Sok gyumolcsot es zoldseget kell enni, sportolni, torodni magunkkal es lehetoleg a legalizacio ellenzesevel nem tamogatni a bunozest!

inc

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-25 17:10   
Kedves Incognito

Igazad van, ez a fórum arra való, hogy eszmét cseréljünk. Én is leírom, amit látok, hallok, tapasztalok, te is. Majd csak kisül belőle valami

Számomra ugyanolyan mulatságos, és ugyanakkor elkeserítő is, ahogy te leírod nekem a világ legbékésebb, legártatlanabb füveseit. Ahogy a szövegedet olvasom, te magad, ha ki is próbáltad a marihuanát, sosem voltál függő. Ráadásul egy szuper ember vagy, aki megállás nélkül képes dolgozni, tanulni, sportolni és emellett drogozni. Csak gratulálni tudok a teljesítményedhez, és kívánom, hogy 30 év múlva is ugyanilyen büszkén és elégedetten verd a melledet. Nem sok ilyen akad. A többség hétvégi kikapcsolódásként kezdi, majd esténként folytatja, végül már napközben sem tud meglenni nélküle. Amit az előző hozzászólásban írtam, az nem elképzelt dolog, együtt dolgoztam az említett kollégákkal, míg el nem küldték őket. (nem csak együtt dolgoztam, helyettük is dolgoztam!)
Amit az italról írsz, abban szintén van egy kis félremagyarázás, mert nem arról volt szó, hogy az ital szagát tudja valaki eltitkolni, hanem a mennyiségét. Napi pár pohár ital magyar viszonyok között pl. normálisnak tartatik. Mire kiderül, hogy az illető masszív alkoholista, addigra késő. Hollandiában a munkahelyi alkoholfogyasztás is tilos. Amennyiben iszol, hazaküldenek a munkából - még a másnaposság miatt is -, ha többször előfordul, röpülsz.
A cannabis szaga egyébként egy édeskés rothadásbűz, ráadásul vannak, akiknél krónikus köhögést okoz. Nem a jointról beszélek, hanem az ültetvényről, és nem tudom, miért kell nekem szagolni azt, amiből más munka nélkül meggazdagodik?
Szóval a Te elképzelésed az engedélyezett füvecskézésről kicsit idejétmúlta már, a hatvanas-hetvenes évek hippimozgalmaihoz, a virágok gyermekeihez, a "szeretkezz, ne háborúzz" gondolatköréhez illik. Lehet, ahol te élsz, ott most is ilyenek a füvesek, itt is van pár intellektüel, aki hétvégén beéri a 2-3 trombitával. Aki viszont tízéves korban elkezdi a marihuanát, abból nagykorúságára masszív drogos lesz. Skizofréniát pedig nem nyolcvanéveseknél, hanem huszonéveseknél diagnosztizálnak.
De nem akarom elvenni az álmaidat, ha már úgyis megtanultál hollandul, miért nem jössz ide lakni? Amsterdam biztosan neked való város lenne, harminc éve ott volt a hippivilág paradicsoma, ma pedig egymást érik a coffieshopok, ahol szabadon vehetsz marihuanát, pult alól pedig akár bolondgombát is. Azt hallottam valakitől, aki kipróbálta, hogy az ám a szuper anyag....

_________________
poe

 
 incognito  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-25 16:02   
Es, ha egy kis szemelyes dolgot is hozzafuzhetek: a fuvezok kozott talalni a legbekesebb, legrendesebb manusokat.
 
 incognito  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-25 15:48   
2005-05-25 00:21, poe:
-

Kedves Poe!

Ez egy forum, arra valo, hogy vitatkozzunk. En nem allok semmilyen parton, de egyedul a cannabis az, amit kiprobaltam es van rola konkret velemenyem es nem keveset olvastam utanna. Mas drogokrol nem igazan tudnek erdemben, hitelesen irni, talan a cigirol es a szeszrol.
A cannabisnak van egy jellegzetes "szaga", hogy Te azt nem szereted az egy dolog. A kipufogo gaznak is igen budos szaga van, megsem tiltjak be a kocsikat...
A cannabis THC tartalmanak a novelese ismert dolog es en ahhoz mar nem ertek.
Skizofrenia... Az, hogy skizofreniat okoz, es az kozott, hogy egesz eleten at tarto fogyasztasa noveli az idos kori skizofreniara valo hajlamot, az nem ugyanaz. Ez az allitas, kb ugy nez ki (kicsit eltulozva), mintha azt akarnank mondani, hogy a cola rakot okoz.
(azert a csoki sem az a kis artatlan dolog: fogszuvasodast okoz, elhizol tole, ami kesobb szivpanaszokhoz vezet, valamint teljesen nyilvan valo teny, hogy noveli a dopamin szintet, azert eszik a boldogtalan nok. es, hogy ne a vakvilagba dumaljak: http://www.nlcafe.hu/cikkonly.php?action=nyomtat&cid=12657 )
Mit ertesz az alatt, hogy nem etikus a kaveval es az alkohollal takarozni??? A kave nem hallucinogen ugyan, de teljesitmeny novelo (koffein) az alkohol meg egeszen egyszeruen folyekony halmazallapotu drog! A cigaretta ugy szinten igen, igen karos! Nem akarok reszletesen belemenni, de fontos megemliteni, hogy 1: elvonja a C vitamint a szervezettol, ezaltal gyengiti az immunrendszert, 2: a nikotin igen eros fuggoseget okoz, erosebbet, mint a thc (a cannabist le tudtam tenni, a cigivel gondjaim vannak) 3: tudo, gege rakot okoz(hat), valamint a szuletendo gyermekben fokozodik az erre valo hajlam, 4: tonkre teszi fogakat 5: igen budos.
Alkohol: NEM, az alkohol NEM fokoz semmilyen munkakedvet!!!! Titkolni sem nagyon lehet, mert erezni a leheleten. Komoly gyomor, vese, maj karosodast okoz, valamint pusztitja az agysejteket. Huzamosabb hasznalata egyertelmu kulso jelekkel jar: hajhullas, a maj diszfunkcioja miatt erosen pattanasos lesz a bor, kez remegest okoz, valamint zavart tekintetet. Ha parhuzamba kellene allitani az alkoholt es (mondjuk) a cannabist: nezz meg egy club-ot: az ital hatasara agresszivve valik az ember, (hany disco verekedes keletkezett a pia miatt, ez ellenben nem mondhato el a cannabisrol), vagy hany feleseg/elettars/baratno tudna ide irni... Valasok ezrei irhatoak a szesz szamlajara... Szoval, az alkoholnak gyorsabban jelentkezo "jelei" vannak. Mi ezen a nem etikus??? (ja, en amig Magyarorszagon laktam, volt "szerencsem" a 7 ker Garay ter kozeleben lakni, fenyes nappal lepkedtem at az utcan az eszmelet vesztesig berugott embereken.
Aztan, ahogy leirod "a drogost" az egyreszt igen mulatsagos, masreszt viszont igaz, de azok mar nem csak cannabis szivogatok, esetleg azok, de ok valoszinuleg egesz nap azt szivjak es nem igen csinalnak mast, vagy heroinistak. En amikor meg tobb fuvet szivtam ket munkahelyem volt, napi 18 orat dolgoztam, sokszor szabadnap es szabadsag nelkul, most mar "csak" napi 10-11 orat dolgozom, a het 6 napjan. 1.5 eve nem voltam szabadsagon, nem kesek el sehonnan, igy a munkabaol sem. Hobbi testepeito vagyok, igen komolyan birom a terhelest 10 ora munka utan is. Fuvezes kozben elso nekifutasra megcsinaltam a rigo utcai kozepfoku nemet es angol nyelvvizsgat, megtanultam alap szinten hollandul, olaszul es franciaul. (oke, en soha nem voltam a kemeny drogos)
Es egy par dolog, csak erdekesseg keppen: a cannabis orvosi celu felhasznalasara tobben szavaztak Floridaban, mint Bill Clintonra. Egy kanadai orvosi tanulamany szerint a cannabis szivok atlag iq-ja es anyagi helyzete az "atlag" embernel magasabb. A micimacko minden figuraja megfelel egy kulonbozo drogokat hasznalo ember viselkedesenek.
Szoval, szumma-szummarum: a fuvet engednem, minden mas drogot (belertve az alkoholt) szigoruan buntetnem! (bar, az se hiszem, hogy elerne a celjat...) Lattam egy dok filmet heroinistakrol, azokon mar nem nagyon van mit buntetni. Elohalott mind...

Udv

Inc

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-25 00:21   
incognito 2005-05-24 15:00

Kedves Incognito

sosem fogunk ebben a kérdésben egyetérteni, mert az ellenkező oldalon állunk. Egyébként kannabisz és kannabisz között nagy különbségek vannak. Elég alaposan utánaolvastam a kérdésnek, itt, ahol vagyok nem probléma az információgyűjtés, a kezem ügyében 2 kiadvány is van , a lakásunkba időnként beárad a szomszéd ültetvényének bűze, nem kívánom senkinek ezt a szagot.

Engem leginkább a holland kormány kétszínűsége zavar ebben a kérdésben. Te azt állítod, hogy itt legalizálva van a cannabis. Tudod, mi van legalizálva? Mint magánszemély, tarthatsz otthon 4 darab palántát, akár az ablakban is. Ha kicsit is ismered a holland időjárást, akkor tudod, hogy abban a négy növényben minimális lesz a THC tartalom. Ezért tehát az okosak világítanak a növényekre, de vannak már génkezelt hydrokultúrás palánták is, amivel a hallucinogén anyag mennyiségét akár a tizenhatszorosára is képesek növelni. Ez viszont már tilos, és ez már régen nem könnyű drog. Természetesen minél jobb az anyag, annál drágább. Azt, hogy a THC hosszabb távon skizofréniát okoz, ma már nem vitatják. Tehát kérlek, ne próbálj meggyőzni arról, hogy ez valami ártatlan élvezeti cikk, csokoládé vagy zöldtea. Azzal takarózni, hogy az alkohol és a kávé is drog, szintén nem etikus, mert minek szélesíteni az ártalmas anyagok körét? Milyen nagy kampány folyik világszerte a cigaretta ellen. Nagy nehezen visszaszorítják, erre vezessenek be helyette egy másik marhaságot? Nem lobbizok én az alkohol vagy a kávé mellett sem, tőlem azokat is kivonhatják a forgalomból akár holnap. Az viszont igaz, hogy ha valaki mindenáron tönkre akarja magát tenni, megtalálja a módját.

Amiért a drogot tiltják, az az, hogy a munkakedvedet veszi el. A drogos rendszeresen elkésik, a fizikai munkához erőtlen, időérzéke nincs, a társaságot kerüli, megbízhatatlan. Az alkoholista hosszú évekig képes titkolni szenvedélyét, mert bírja a munkát. A többi "drogra" ugyanez vonatkozik, a kávé, tea inkább még fokozza a munkakedvet.
Egyébként Németországot is említetted példaként ahol szerinted nyilvánosan lehet szívni a füves cigit. Az meglehet, de ugyancsak náluk vannak munkahelyek, gyárak, ahol bevezették a hétfő reggeli vizeletadást. Ugyancsak mintát vettek a kormányhivatalok piszoárjaiból, gyanú esetén hajszálat kérnek, és kimutatják a drogfogyasztást, ami ok lehet a felmondásra. Ennyit a liberalizációról.

_________________
poe

 
 incognito  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-24 15:00   
2005-05-24 10:07, poe:
-

A lepusztulas soha nem a drog hibaja, hanem az embere! A cannabis szivasa nem okoz hirtelen karosodast. A haver maja nem a fuves cigitol ment tonkre, hanem valoszinuleg az alkohol+gyogyszer kombinaciojatol.
A tiltas nem megoldas. Az joforman senkit sem tart vissza, viszont a bunozes melegagya. En is latok a tv-ben csontta-borre sovanyodott drogosokat, viszont a kornyezetemben senki sem pusztult le. Mar elegge 30 felett vagyok, nem teenager, az ismeroseim kozul joparan azota csaladapak, kiegyensulyozott eletvitellel. Az, hogy a fu utan ki mit probal ki, az szinten nem a fu hibaja. Ugyanezzel az erovel be lehetne tiltani a sort, mert ugyis alkoholoista leszel. Utanna jon a bor, aztan a tomeny es a vegen az utcan fogsz csovezni. A kabulat tipikusan emberi dolog, amikor meg nem terjedt el Magyarorszagon a drog, jobban mondva nehezebb volt hozzajutni, akkor volt Technokol, meg a csavarlazito, meg a habpatron, nem beszelve a mar emlitett alkohol+gyogyszer mixrol. Na, ezektol garantalt a gyors es hatekony lerobbanas. Egy 2005-os felmeres szerint a felsoktatasi intezmenyekben tanulo kollegista diakok 97%-a kiprobalta mar a fuvet, kokaint es az ecstasy-t. Azaz majdnem mindenki... Nem akarok most belemenni, hogy hany % rendszeres hasznalo, hany % reszegedik le tobbszor egy heten. A szamok rendkivul magasak. Meg egy valami fontos dolgot felejtenek el a jogalkotok: ami tilos, azt meg inkabb erdekes kiprobalni!
Es, amitol a gyomrom felfordul: kivalo magyar sportolok sor reklamokon. Elsportolok drogot reklamoznak. (az alkohol ugyanugy drog. csak legalis, de attol meg drog. Tudatmodosito, tonkreteszi a szervezetet, disszocialissa tesz es vegso soron megol). Egyszoval, aki akrmennyi alkoholt, cigarettat, kavet fogyaszt, az semmivel sem kulonb, mint a csori haver, akit leirtal.
A legalizacio... Nemetorszagban mar Berlinben is nyilvanosan szivhatsz fuvet. Leirom csak igy, nem elek es nem eltem Nemetorszagban. Viszont az USA-ban elek es itt is komoly vita targya a cannabis legalissa tetele. Ujsagokban, magazinokban cikkek jelennek meg pro es kontra. Es igen enyhe buntetes jar a birtoklasaert. Bevisznek a rendorok es nagy valoszinuseggel masnap mar kint vagy, ugy, hogy semmi nem tortent. Szoval a tendencia a legalizacio fele mutat.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-24 10:07   
incognito 2005-05-21 15:44

Ezeket az eszméket hangoztatták Hollandiában is, és az eredmény egy lezüllött, munkaképtelen generáció. A legalizálás egyetlen pozitív eredménye egy óriási bevétel az állampénztár számára egyrészt a coffieshopok adózásából, másrészt a büntetésekből. A rendőrség szintén jól profitál az elkobzott cucc újraértékesítéséből. A fiatalok pedig szép lassan tönkremennek. Már 12-13 éves gyerekek szívják a "trombitát" van 21 éves ismerős srác - jelenleg elvonókúrán Belgiumban, mert itt túl liberális a kezelés, szabad kijárással a közeli coffeeshopig!!!! - szóval a srác kölyökként kezdte a füves cigivel, aztán egyenes út vezetett az összes többinek a kipróbálásához, amikor másra nem tellett, akkor alkohol gyógyszerekkel. Skizofréniás lett, a mája tönkrement, rettenetesen szenved, sokszor próbált már üngyilkos lenni, eddig sikertelenül. Fél évet jósoltak még neki az orvosok ezzel az életvitellel. Aszociális, iskolát nem fejezett be, még egy napot sem dolgozott, le van százalékolva, ezer eurot kap havonta, ne kelljen lopnia, betörnie a mindennapi drogjáért. Nem egyedüli eset, csak lassacskán nincs, aki megkeresse az ő segélyükre, gyógyításukra valót.
Az éremnek mindig legalább két oldala van. Ha hivatkozol egy országra, mint jó, követendő példára, érdemes kicsit utánanézni, vajon valóban bevált-e? Itt egyre szigorítják a szabályokat, és kizárólag az évi sok milliárd euro extra bevétel miatt nem vezették be még a tiltást. Sokan nagyon jól megélnek ebből, akár a cigaretta és alkohol előállításából. Az ember meg hadd pusztuljon, lesz másik....
_________________
poe

 
 incognito  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-21 18:12   
A kemenyebb drogokrol es a szintetikusokrol csak egy dolgot tudok biztosan: soha nem probaltam es nem is fogom!
http://www.acsaszarmeztelen.hu/indexne.html
http://www.kendermag.hu

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-21 17:00   
http://www.sulinet.hu/legyesz/2szam/illegal.html
 
 incognito  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-21 15:44   
2005-03-21 22:08, poe:
-

Nem csak mertek, hanem minoseg kerdese. Igyal tablettas bort, nem kell nyugdijat felvenned... Nem veletlen: az ertelmiseg tobbet iszik/drogozik, de megis a melosokat latjuk az alkoholtol lepusztulni, talan, mert nekik nincs penzuk a jobb minosegu italokra, drogokra. A droggal ugyanez a helyzet. Van, intezet, ami oregkoru heroinelvezoket kezel, tehat meg lehet oregedni. Aki olcso vacak drogot vesz, annak viszont nem kell hosszu elettel szamolnia...

 
 incognito  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-21 15:40   
Egy par kiigazitas:

- A cannabis nem a mai kor talalmanya, hanem tobb ezer eves kulturaja van.
- A magyar gimnaziumokban szinten szivjak, meg egy kismillio masik orszagban.
- Ha nem fuves cigit szivnak, akkor isznak, ami ugyan legalis, mindemellett sokkal karosabb.
- A legalizacio sok problemat megoldana, ugyanis ellenorizheto. A tiltas zsakutca, ez nyilvan valo (lasd szesz tilalom, vagy egyeb orszagok, ahol illegalis, megis szivjak).
- Ha soha nem probaltad, vajon mennyit tudsz rola? Mik azok a psziches hatasok?
- A cannabis nem csak svajcban legalis, hanem hollandiaban, nemetorszagban, belgiumban es egyre tobb orszag liberalizalja, nem veletlenul...

 
 viky  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-11 11:04   
Most bukkantam erre az erdekes topikra, ami engem is valamilyen szinten erint... Svajcba jottem ferjhez, es mondhatom, hogy itt egy kis drog birodalom van, ami nagyon lesulyto kepet fest, ha hiszitek, ha nem. Perzse legalis a fuves cigi, az iskolakban (!) van a legnagyobb divatja. Tavaly egy gimnaziumban dolgoztam es nem akartam hinni a szememnek, mennyi drogos fiatallal kellett talalkoznom. Szerintem ez a vilag egyik nagy uzlete, ami a mostani nemzedeket teszi foleg tonkre.
En meg soha nem probaltam semmilyen drogot, nem is akarok, mert eleget tudok rola abbol is amit olvastam, de amit itt lattam...azt inkabb jobb elfelejteni. En nem engedelyeznem a Cannabis legalis terjeszteset, mert nagyon veszelyes! Igenis fuggo lehetsz tole, es igaz, hogy sokfele psziches betegseg forrasa!
Svajcban kulonben is a psziches gyogyszerek "fellegvara" van, itt tesztelik az embereket vele, tehat meg orulnek is, ha minel tobben jonnek... Nagyon szomoru vagyok, hogy letezik ilyen is, de a "szabadsag"-nak ara van. Magam reszerol tavol vagyok minden effele "elvezettol", es lebeszelnek mindenkit rola.
Egyebkent egyetertek poe-val, hogy a bornak inkabb van jo hatasa, ha mar drogszeru elvezetekrol beszelunk. De aki hamarabb akar a tulvilagra kerulni...annak ott van az egyre szabadabban terjedo drogpiac.

 
 Ropi20  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-11 00:39   
Hali Christane F. könyvre visszatérve megjelent magyarországon én 3 évvel ezelőtt olvastam de most megin előszedtem! életem legjobb könyve és csak ajánlani tudom mindenkinek!!
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-21 22:08   
2005-03-21 21:37, ideals:


Egyébként meg úgy tűnik, néha jobb lenne, ha valaki a marihuánát szívná a napi egy liter pálinka helyett, mert talán a marihuánának nincs olyan romboló hatása "laza" mennyiségben, mint az alkoholnak túlzott mennyiségben...

Egyébként meg úgy tünik, néha jobb lenne, ha valaki egy pohár jó bort inna, marihuána helyett, mert talán a bornak nincs olyan romboló hatása "laza" mennyiségben, mint a marihuanának túlzott mennyiségben...

Minden csak nézöpont...és mérték kérdése

_________________
poe

 
 ideals  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-21 21:37   
Én ugye egy kis faluban lakom... - drogost keveset látok, de "piásat" annál többet. Az emberiség szégyenei!
Én részemről mind összefogdosnám és bevinném az óceán közepébe, be a tengerbe, ott van elég innivaló!!! (Ugye tudjátok, hogy szociális munkás vagyok??? - legalábbis végzettségem szerint! )
Mellesleg van egy nagy csomó fájdalomcsillapító, meg másfajta gyógyszerek, amit akár recept nélkül meg lehet venni a patikában... - nyilvánvaló az úgynevezett droghatás, csak el kell olvasni a tájékoztatót a mellékhatásokról (persze az orvosoknak kiadott tájékoztatót is mellékelhetnék, nem csak a paciens tudtára hozandót!)
És akkor most melyik a jobb? A marihuána vagy mondjuk a Demalgon?
És persze, nem tisztázott mi is a drog?
Mert ugye a kávé is az (mellesleg én biztos, hogy koffeinfüggő vagyok a napi fél liter kávémmal), a számítógépet és a játékgépet is a drogok közé sorolhatjuk....
Szóval, nem könnyű kérdés ez! Mert először a törvényhozóknak is a fogalmakat kellene tisztázni és behatárolni...
Emlékeztek a Dallas sorozatra? Mennyi wisky "folyt" benne! Folyton ittak, az volt a szeszreklám...
Egyébként meg úgy tűnik, néha jobb lenne, ha valaki a marihuánát szívná a napi egy liter pálinka helyett, mert talán a marihuánának nincs olyan romboló hatása "laza" mennyiségben, mint az alkoholnak túlzott mennyiségben...

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-09 20:55   
2005-03-09 18:41, kaytee:
-
Nem ártana tudni biztosan, hogy miért is drog a m. és az alkohol miért nem az. Mármint hivatalosan - pár arab ország kivételével.

Erre mar en is kivancsi vagyok regota, csak ossze kellene szednem magamat, hogy utana nezzek


 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-09 18:41   
Nagyon drog ellenes vagyok, de kiváncsi lettem, mikor és miért lett illegális a marijuana. Ugyanis azt hallottam orvostól, hogy ez kb. az egyetlen káb.szer, amelyik nem igazán az, mert nem okoz pszichológiai függőséget. Magam részéről gőzöm sincs, sose próbáltam.
Szóval: 1923-ban Kanadában betiltották a m.használatát, de parlamenti vita nélkül. Másként valószinü nem ment volna.
37-ben az USAban is betiltották, majd 1961-ben az Ensz világszerte illegálisnak nyilvánitotta a m. legalizálását.
Úgy tünik, USAban a m. betiltásának több köze volt a mexikói-ellenes érzelmeknek az amerika-mex. háború idejében és utána, mint egészségügyi megfontolásoknak.
Először, 191o-ben a mormonok vittek haza Salt Lake Citybe m.t Mexikóból, ahol ezt szabadon használták az emberek. A mormon egyház 1915-ben vallási alapon betiltotta. A mormonok a kaffein és dohány használatát is tiltják.
Innét azonban elég zavaros a m. illegalizálásának története. Legtöbben rasszista okokat látnak mögötte, mert használata USAban a latinók és feketék közt terjedt leggyorsabban. Mások szerint a petrokémiai iparnak tett jót, hogy eltünt a kender a piacról...
Egy bizonyos, legalábbis az USAban - a bünüldözés, igazságszolgáltatás és végrehajtás igen sok embert foglalkoztat. Ha a m.-t legalizálnák, sokan elvesztenék az állásukat vagy jövedelmüket.
Nem ártana tudni biztosan, hogy miért is drog a m. és az alkohol miért nem az. Mármint hivatalosan - pár arab ország kivételével.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-09 14:47   
2005-02-23 11:08, Perec:
-
Engem a cannabis-ügy mostanában főleg egészségi szempontból érdekel. Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani, hogy mekkora szerepe lehet a marihuanának pszichózis és különféle elmebetegségek (főleg skizofrénia) kiváltásában.


Es a marihuanat vedok ervei kozott meg az egyik lefontosabb a pozitiv hatasa egeszsegugyi szempontbol, azaz a rakos betegek fajdalmainak enyhitese, a glaukomas allapot javitasa, stb. Ugyhogy itt most kerdes, hogy melyik oldal valt ki erosebb erzelmeket nemcsak az altalgpolgarbol, de a torvenyhozokbol is.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-23 11:08   
Ez a felemás "tilos, de hogy mikor büntetünk meg, azt mi döntjük el" szemlélet nem hiszem, hogy használ a téma kezelésének. Itt Angliában is tavaly osztályozták újra büntetendőség szempontjából a cannabist, eggyel enyhébb fokozatba, mondván a rendőrség így jobban tud majd a kemény drogok elleni fellépésre koncentrálni.

Engem a cannabis-ügy mostanában főleg egészségi szempontból érdekel. Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani, hogy mekkora szerepe lehet a marihuanának pszichózis és különféle elmebetegségek (főleg skizofrénia) kiváltásában.

A szakértők szerint ugyan maga a szer nem okoz pl. skizofréniát, de azokban a személyekben akik ilyen betegségekre valamilyen oknál fogva hajlamosabbak, a cannabis erőteljesen közrejátszhat a betegség tényleges kialakulásában. Egy drogokkal foglalkozó karitatív szervezet szerint az utóbbi öt évben 60 százalékkal emelkedett a drogot füstölgők körében a mentális problémákkal rendelkezők száma.

A cannabist legalizálni akarók ehhez képest azt állítják, hogy a már mentális gondokkal szenvedők között nagyobb azoknak az aránya, akiknek a tüneteit a cannabis segít enyhíteni, mint akiknek ez a problémát okoz. Mindenesetre most lesz egy parlamenti különbizottsági vizsgálat és egy Egészségügyi Minisztérium által megrendelt tudományos áttekintés is a témában.
Akit érdekel bővebben, itt egy link a legutóbbi hírekkel:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4218851.stm

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-23 02:03   
Opiumwet 1976

A hollandokat világszerte irigyelték mindig a liberális politikájukért , ami többek között a könnyű drogok termesztése és fogyasztása terén is megmutatkozik. Én a magam részéről végtelenül cinikusnak és hazugnak tartom ezt a törvényt , amelyet mára már nem a liberalizmus, pusztán a haszonlesés tart életben.

Az első drogtörvényt Hollandiában 1919-ben hozták meg, majd többszöri módosítás után 1976-ban született meg a legújabb Opiumwet elnevezésű törvény, amely kemény- és lágy drogokra osztotta a kábítószereket, az előbbit tiltva az utóbbit megengedve. A lágy (soft ) drog a cannabis vagy más néven marihuana esetleg fű. A joint a cigarettába kevert marihuana.

Az elképzelés az volt, hogy a kíváncsi fiatalságot távol tartsák a veszélyes kemény drogoktól, és a sorra nyíló coffeeshopokban ellenőrzött körülmények között, hozzáférhető áron szolgálják ki kis mennyiségű könnyű droggal. Ezzel le akarták törni a kábítószerkereskedők egyeduralmát, és a köréje szerveződő bűnözést.
A coffeeshopokra a következő szabályok vonatkoznak:

* személyenként és alkalmanként max. 5 gram softdrog vásárolható
* kemény drogok árusítása nincs megengedve
* kábítószert nem szabad reklámozni
* az üzlet nem zavarhatja a környék nyugalmát
* nem árusíthatnak szeszesitalt
* nem szolgálhatnak ki 18 éven aluliakat, kiskorúak nem tartózkodhatnak az üzletben

1991-ben a polgármesterek húsztagú küldöttsége azzal a kérelemmel fordult a törvényhozáshoz, hogy engedélyezze a cannabis termesztését is, mert amíg ez nem legális, a coffeeshopok marihuánával való ellátása szervezetlen és mivel nagy pénzek forognak ebben a tevékenységben, így bűnszövetkezetek társulnak köréjük.

Ez azonban nem valósult meg , így az a furcsa szituáció állt elő, hogy a könnyűdrogok árusítása és fogyasztása legális, üzleti célra történő termesztése azonban tiltott és büntetendő. Legalábbis a törvény írott betűje szerint.
Nézzük , mit mutat mindez a gyakorlatban.

Kezemben van egy könyv, Hans Rademaker: Kezdő marihuanatermesztők kézikönyve, ami 1999-ben jelent meg. Legális kiadvány, bárki számára hozzáférhető.
Eligazít mindenkit az alapvető kérdésekben , a szükséges eszközöktől a fennálló törvényeken át a növény kártevőjéig mindenben tanácsot ad. E helyt nem kívánok reklámot csinálni a “kertészkedőknek” , inkább a dolgok társadalmi vetületével foglalkozom.
Rademaker szerint a nagyüzemi termesztés tilos, a törvény saját használatra 4 palántát engedélyez. Ha ennél kicsivel többet találnak valakinél, az sem baj, mert mindössze a növényeket és az eszközöket kobozzák el. Nagyobb számú ültetvény felfedezése pénzbüntetéssel jár , esetleg társadalmi munkára kötelezéssel ( ennek Hollandiában nagy hagyománya van ) , de gyakorlatilag csak akkor indítanak eljárást, ha a termesztő lopja az elektromos áramot, lármával, a növények erőteljes szagával zavarja a lakókörnyezetet, vagy ha más kriminális tevékenységet is folytat.

Tehát a könyv szerint bátran vágjunk bele akár 200 palánta nevelésébe is, csak becsületesen fizessük ki a villanyszámlát, és jó szűrőkkel vegyük elejét a kiáramló bűznek.
A könyv utolsó lapjain fölsorol a szerző 201 szaküzletet, címmel, telefonszámmal, ahol nemcsak megvásárolhatjuk a szükséges felszerelést és magokat vagy palántákat, de szaktanácsokkal is segítenek, hogyan neveljük a növényeket, hogy a legjobb minőséget szüretelhessük.

A helyzet tehát a következő: a termelők ezrei termelnek pincében, padláson, garázsban de mindenképpen tilosban. Sokakat elkapnak, elkobozzák a termést és az eszközöket, amit természetesen a coffeeshopok és a szaküzletek felvásárolnak. Ezek viszont a forgalom után adóznak az államnak. A termesztők büntetést fizetnek , esetleg dolgoznak szintén az államnak. A külföldi turisták a tulipánhagymák, fapapucsok mellé bepakolják a kis souvenir-zacskókat is. Az állam tehát jól jár. Szemre legalábbis, mert ha ebből a hatalmas nyereségből levonnánk a drogfüggők által okozott károkat, a 20-30 éveseknek fizetett nyugdíjakat, a gyógykezelésre, leszoktatásra fordított összegeket, akkor alighanem negatív lenne a mérleg.

2003 szeptemberében lépett életbe a törvénymódosítás a cannabis gyógyászati célú felhasználásáról.

2004. november végén jelent meg 20 nyelven a Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelő Központja lisszaboni keltezésű jelentése

http://ar2004.emcdda.eu.int/download/ar2004-hu.pdf

a százoldalas ismertetőből számunkra pillanatnyilag az az 5 oldal érdekes, ami a cannabissal foglalkozik. Eszerint a kábítószerfogyasztás miatt kezelésre jelentkezők között a cannabisfogyasztók száma európaszerte növekszik a 90-es évek óta, akkoriban 9% ma 30 % a kezelési igény, de Németországban a legmagasabb 46 % Litvániában a legalacsonyabb, majdnem nulla.

Érdekes a fogyasztók összetétele és fogyasztási szokásai is. A kliensek 45 %-a tanuló, többnyire 15-23 év közöttiek, és sokkal több a fiú mint a lány. 36%-uk naponta használja, és sokan alkohollal, egyéb stimulánsokkal keverik. A rendszeres fogyasztók aránya Hollandiában a legmagasabb 80%, míg az alkalmi fogyasztók és az új kliensek aránya Németországban a legmagasabb 41%. Ezek az adatok a kezelésre jelentkezők számán alapulnak, tehát a felderítetlen és segítséget nem igénylő felhasználók nem szerepelnek benne.

Az ismertető még egy dologra hívja fel a figyelmet, éspedig a marihuána hatóanyagtartalmának megváltozására.
Az észak-afrikai, karibi vagy távolkeleti országokból importált szabadban nevelt cannabis-származékok hatóanyagtartalma (THC tetrahidrocannabinol) mindössze egyharmada az Európában házilag , intenzív öntözéssel, lámpa alatt termesztett növények hatóanyagáénak. A legújabb hydrokultúrás termesztés pedig 9-16-szorosára növelheti a THC tartalmat.

Hollandiában a becslések szerint a házilag termesztett nagyobb hatékonyságú cannabis teszi ki az eladott mennyiség felét és más európai országban is növekvőben van ez az arány.

Mindazok, akik a drogtörvények liberalizálását szorgalmazzák, nem árt, ha elolvassák ezt a fenti jelentést, megnézik a statisztikákat és elgondolkodnak rajta, hová jutott a holland társadalom az engedékenységgel. A 16 millió lakos mindegyike valamilyen módon kapcsolatban áll a cannabissal, szívja vagy termeszti, árulja vagy szagolja, vagy adakozik adójából a drogfüggők gyógyítására.

 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-10 15:04   
espa:)

Ismered a mondást biztosan,szinház az egész világ, vagy cirkuszt a népnek:ez megy és folyik mint az ár,mindenkiből.Komédiások,na különösen a TV-híradó:))Minden csatornán más mond mást.:))
Az ember körülnéz és érzi a bőrén az adott dolgokat vagy sanszokat csak figyelni kell.
Tudom én mi kell nekem nehogy még meg is magyarázzák,de megteszik...én meg nem fogadom el!Demokrácia van azt mondják,akkor meg?

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-10 07:17   
2004-06-09 13:09, Balu:
-

A valóságban ez a tömeg manipulálása,saját érdekért..sajnos ez van:fel kell ismerni mert összeroppanthat bárkit.

Ez velem majdnem megtortent a 2002-es parlamenti valasztasnal, de egeszen komolyan...

A 24. oraban kaptam eszbe, hogy ramehetek bizonyos emberek, manias hatalomvagyara, es szerencsere szakadekszeruen leallitottam minden hirforrast magam korul. Se TVhirado se ujsag. Csak Nok Lapja. Rendben elmentem szavazni, (amit mindig meg is teszek) de az acsarkodasbol kivonom magam. Egyszeruen nem nezek TV hiradot. Egyiket sem.

A kovetkezo valasztas kornyeken pedig nem leszek itthon es a nagykovetsegen szavazok. Ez biztos.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-10 07:12   
2004-06-09 13:58, nyanyabandi:
-
a ferfi felesege orvosno/fulop szigeti/,-csodalkozom rajta hogy hagyja, mert az nem igaz hogy ez a ficko otthon es foleg hetvegen nem ugyanazt csinalja...........


Tudod nyanyikam a szenvedelybeteg az utolso a sorban, aki elismeri, hogy az amit csinal szenvedely, es foleg, hogy ő maga beteg!!
Ezert nagyon nehez vele. Viszonylag konnyen megy az alkoholnal az elismeres, ahhoz mar valahogy hozzaszoktunk, de az ilyen ujaknal, hogy szamitogep es cola, SMS nem hajlandok elismerni.

Bizony a cola kimossa a kalciumot a szervezetbol, a csontokbol es csontritkulast csinal. Mellesleg cukorbetegséget is... De jo lenne, ha egy orvos (apropo hol van Mr Spock??) felulvizsgalna amit irtam.
De en olvastam ilyet, azt biztos.

Amig az agya fel nem fogja, nem tud az orvos felesege sem segiteni rajta.

Sot, ha orvoshoz jar, az orvos is mondta neki mar szazszor, de nem hiszi. Hat csak ugy, mint a szenvedelybetegek.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-09 13:58   
Van a ferjemnek egy mernok kollegaja, talan 30 eves amerikai fiatalember, csalados,-a cola a szenvedelye.....reggeltol reggelig. Amit ok latnak bennt az az hogy a pasas 2 uveg 2 literes colaval erkezik/cukormentes/,-azt elszopogatja a munkaido alatt, sokszor nem eleg erre kimegy es vesz meg....es persze az egyik wc-re helyjegyet valtott......senki sem mer neki szolni mert itt olyan nem illik hogy akar kritizalni akar keretlenul tanacsot adni barkinek,-mindenki csak les.......es a ferfi allandoan panaszkodik hogy allni alig tud ugy faj a laba, a csontjai, allandoan orvoshoz jar.....fajdalomcsillapitot szed, eredmenytelenul......... tudja-e valaki hogy okoz-e ilyen merteku colafogyasztas csontfajdalmakat,-es mi ennek a vege.....szerintem semmi jo.....a ferfi felesege orvosno/fulop szigeti/,-csodalkozom rajta hogy hagyja, mert az nem igaz hogy ez a ficko otthon es foleg hetvegen nem ugyanazt csinalja...........
_________________

 
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó