2021. június 14. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Mi vagyunk! >> MON, együtt, másokért...
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 következő lap )
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-05-31 03:47   
Kedves Calyx, a jövőjük kétféle képpen lenne megoldva:
- kimennek kólföldre
- észhez térnek a románok, és a román politikusok, hogy nekik sem jó, amit tesznek
Ha te ilyen virtuális örökbefogadásra gondolsz, szóljál, és megszerzem a címet, ahova írni lehet.

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-05-30 17:54   
2003-05-21 04:47, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Calyx, konkrétan és röviden: az történik, hogy pénzre van szükségük.
-
Pénz ideiglenesen megoldja a problémákat,
de politikailag ? meg ! hogy van biztositva az, hogy a gyermekeknek valamilyen jövöje is lesz ?

Talán (hány gyermek van ott ?)...'örökbe' lehetne fogadni úgy egy gyermeket, hogy küldesz rá és iskoláztatásra pénzt, cserébe kapsz leveleket és fényképeket, és figyelemmel viseled, hogy voltaképp mi is történik a gyermekkel.

Jó lenne ha konkrétan irna valaki...


 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-05-30 08:26   
A Transindex fórumán találtam. Azt hiszem, innen is kerülhet egy kis segítség:

Csángó gyerekek drótposta-levelezőtársakat keresnek.
Internetes levelezőlistát indított egy klézsei hetedik osztályos diák, Puskás Máriusz, aki a maga és tanulótársai nevében arra kéri a levelét elolvasó felnőtteket, hogy hívják fel gyerekeik figyelmét erre az oldalra. A klézsi csángómagyar gyerekek e levelezési lista segítségével szeretnének kapcsolatot teremteni magyarországi vagy éppen romániai magyar kortársaikkal. Az internetes cím:
klezsi_gyerekek@yahoogroups.com

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-05-26 11:57   
MON együtt Hunorért és a MON-ért!
Kedves Olvasók!
A MON eddigi költségeit Hunor fizette egyedül!Ezt nem várhatjuk el Töle a jövöben.
Olvassatok bele a Mibe kerül a MON tárgykörbe az Általános beszélgetö fórumon,oda betettem az eddigi költségek hozzávetö összefoglalását!
Írjatok, mi a véleményetek!
Mindenkit szeretettel üdvözlve: Etelka
_________________

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-05-21 04:47   
Kedves Calyx, konkrétan és röviden: az történik, hogy pénzre van szükségük.
 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-05-20 17:29   
2003-05-20 04:52, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Zsuzsanna,

én személy szerint nem értem mi történik ! Az index cikk után és most 2 más dátum beirásod után.

    Kérdésem:
  • Konkrétan mi történik ?
  • Mire van szükségük ?
    Hunor emlitette, hogy valaki tag itt onnan.
  • Hogy lehetne kapni konkrét informaciót ? politikai ködösités nélkül,
    csakis a gyerekek jogait és nem utolsó sorban a jó léttüket tekintve ?

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-05-20 04:52   
Nem ebbe a rovatba illene, de itt esett szó a dévai alapítványról.


Krónika, Erdélyi tudósítások

Május 6., kedd

Két hónap haladékot kapott a szászvárosi napközi

Gyermekek tucatjai kerülnek utcára, ha bezárják a dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményét


Június végéig kapott haladékot a Hunyad Megyei Gyermekjogvédő Igazgatóságtól a dévai Szent Ferenc Alapítvány Szászvárosban működő napközi otthona: ha nem tesz eleget az állami hivatal követelményeinek, a napközit bezárják, az itt gondozott több mint 80 gyermek pedig újra az utcára kerülhet. Bőjte Csaba ferences szerzetes, az alapítvány elnöke szerint a jelenleg hatályos gyermekvédelmi törvények valójában nem a gyermek védelmét szolgálják. Az alapítványnál az utóbbi időben különböző állami szervek több ellenőrzést tartottak.


Decemberben még sátorban laktak – kezdi mesélni Bőjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke azoknak a szászvárosi gyermekeknek a történetét, akiknek ma az alapítvány által működtetett Szent Bernadett napközi otthon nyújt meleg szállást, ételt és tanulási lehetőséget. ....( részlet )Krónika, május 17., szombat

Csaba atya a kormány helyében

Magánadományokból gyűjtötte össze a húszezer forintokat a szerzetes

Mivel a kedvezménytörvény által ígért oktatási támogatásoknak csupán elenyésző hányadát fizette ki a magyar kormány, Bőjte Csaba dévai ferences szerzetes magánadományokból gyűjtött össze a Zsil-völgyiek számára gyermekenként tízezer forintot. Az összegyűlt hárommillió forintot a jövő héten szándékszik kiosztani.

Egyelőre tízezer forintot fizet a dévai Szent Ferenc Alapítvány minden olyan Zsil-völgyi diák után, akit magyar iskolába írattak a szülei – tudtuk meg Bőjte Csaba ferences szerzetestől, az alapítvány elnökétől. A tízezer forintos támogatásokat magánadományokból gyűjtötte össze a szerzetes, miután a magyar kedvezménytörvényben megígért húszezer forintos oktatási támogatások kifizetése elmaradt. Csaba atya elmondta, a kedvezménytörvény kibocsátásakor végigjárta a Zsil-völgyi településeket, és arra biztatta a magyar családokat, írassák magyar iskolákba gyermekeiket.

Bőjte Csaba elmondta, hárommillió forintot sikerült ilyenformán összegyűjtenie, amelyet a háromszáz Zsil-völgyi, magyarul tanuló iskolás családjainak oszt ki a jövő hét folyamán. „Rendszeresen járom azokat a Zsil-völgyi településeket, ahol van magyar oktatás, s mivel sokan az oktatási támogatásról hallva döntöttek úgy, hogy magyar tagozatra íratják a gyerekeket, már én szégyelltem magam, hogy az ígért 20 ezer forintok nem érkeznek meg" – fejtette ki cselekedetének indítékait a dél-erdélyi magyar nyelvű oktatás megmentéséért sokat fáradozó Bőjte.

Márton Zoltán, a szovátai Teleki Oktatási Központ igazgatója elmondta, a sajtóban folyó kampány ellenére egyelőre semmiféle előremozdulás nem tapasztalható a támogatások folyósítása terén. „Tavaly 36 ezer benyújtott pályázatból mindössze 2500-ért fizetett a magyar állam" – tudtuk meg az igazgatótól, aki azt is elmondta, idén még nem írták ki a pályázatokat, de amíg a tavalyiakat nem rendezik, az idei pályázatokért bizonyosan nem fognak fizetni. Márton tájékoztatott, a benyújtott kérvényeket külön-külön bírálja el az Illyés Alapítvány magyarországi kuratóriumán belül létrejött háromtagú oktatási bizottság.

Bőjte Csaba alapítványának támogatására ötmillió lej és húsz euró adományt gyűjtöttek össze a csíkszeredai polgári kör tagjai, amelyet személyesen adtak át Csaba atyának.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-01-23 11:46   
Mikrobusz romániai árváknak

Romániai árva és nehéz sorsú gyermekek megsegítésére közadakozásból vásárolt egy mikrobuszt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány; a jármûvet szerdán adták át a dévai és szászvárosi gyermekek gondozójának. Vásárhelyi Tamás, az alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: a mikrobuszt magyarországi magánszemélyek és kisvállalkozások adományaiból vásárolta a szervezet. Hozzátette: Böjte Csaba ferences testvér 1992-ben hozta létre elsô intézményét Déván 10-20 gyermek befogadására. Mára már Szászvárosban is mûködik iskola és árvaház; az intézményekben összesen mintegy 400 árva vagy nehéz sorsú gyermek nevelkedik, oktatásuk magyar nyelven folyik. Elmondta még: a mikrobuszt fôleg bevásárlásra és a gyermekek utaztatására hasznosítják. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 2002-ben jött létre elsôsorban az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, iskolák, óvodák támogatására. Célja a gyermekek érdekvédelmi képviselete, szellemi és szociális fejlôdésük elôsegítése. A szervezet segítséget nyújt a hátrányos helyzetû gyermekek ellátásában, iskoláztatásában és pályaválasztásában, valamint szakmai képzésében.

 
 MagyarOnline.net  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-01-20 23:16   
Calyx üzenete:


Hol van Nicaragua?


Böjte Csaba irta:

Ajánlom e gondolatokat egy barátomnak, aki sok pofont kapott mostanában, s azt hiszi, hogy összedõlt a világ. Pánikba esett, menekülne bárhova, ki ebbõl a romlott világból. Ahogy õ mondja, Nicaraguába.
Megvilágosodni bárhol lehet! A hegyekben, hol sok a fa, és jó a levegõ. De semmiképpen sem eldugott tiroli villában, színes televízióval s szaunával. Van itt egy elhagyott bánya Kismuncselen, Dévától huszonnyolc kilométerre. Négyszáz bányász dolgozott ebben az ón- és rézércbányában, fent a hegyek tetején. Két éve bezárták, s aki tehette, otthagyta a náddal és kátránypapírral födött barakkokat. Sok az összedõlt üres barakk, de vannak még vagy harmincan-negyvenen, akik ott laknak. Egyfelõl a csodaszép természet, másfelõl a feltépett föld, elvérzett családokkal, emberekkel. Ott megtalálhatod Nicaraguát.
Helyetted lemosnék magamról minden festéket, felöltöznék nagyon egyszerûen, és egy hálózsákkal, néhány vekni kenyérrel kimennék oda, ahol megállt az élet. Az idióta kisgyermekekkel elmennék málnát szedni, gombászni. Megtanulnék kosarat, seprût kötni Mariska nénitõl, aki pont olyan fehér ember, mint mi, csak nincs senkije, és havi 160 ezer lej segélybõl kellene megélnie. De ez lehetetlen: õ tudatosan készül az éhhalálra.
Elbeszélgetnék szomszédasszonyával, akinek a rák az orrát teljesen leette. Õ nem tesz semmit – szokja a halált. Megismerkednék Annamáriával, akinek nincs se apja, se anyja. Testvére nevelte fel, 15 évesen szülte elsõ gyermekét egy részeges bányásznak, akivel olyan viskóban lakott évekig, amelybe esténként beengedték az állatokat is. Most sok az üres lakás, és máshol laknak, de férje ugyanúgy veri õt is az ostorral, akár az állatokat. Elbeszélgethettek arról, hogy anyósa hogyan õrült meg, és futott meztelenül a földeken, míg meg nem halt. De azt is megbeszélheted vele, hogy valóban medve ette-e meg a négyéves kisfiút az erdõben, vagy talán a kutyák? Õ még nincs húszéves, de két gyermekével már olyan sokat élt, mint más száz év alatt.
Szintén itt lakik egy vénséges nagymamával négy idióta gyermek, egy kimondhatatlanul koszos házban. Fogyatékosok, de sokat tudnak mesélni az élet titkairól. Hosszan nézték, ahogy a nagyapjuk a fájdalomba beleõrült és belehalt. Kezdetben csak egy seb volt a lábán, amely üszkösödni kezdett, s ahogy teltek a hetek, a férfinak fekete lett térdtõl lefelé a lába, és nagyon büdös. Lábát lógatva feküdt, és üvöltött – akkor már nem nézett vissza senki a szemébõl. Másnap belehalt abba a karcolásba, amelyet felétek egy kis sebfõzõ vízzel és ragtapasszal elintéznek.
De szóba állhatsz egy tizenhárom gyerekes anyával, aki most veszítette el legnagyobb fiát, az egyetlent, aki munkába állt és dolgozott. Férjénél van a bánya kulcsa, ott tartják a kredencben egy cukrosdobozban. Elkérheted, és lemehetsz az aknához. Minden ott van, a csillék, bennük az érc, a munkavédelmi sisakok, minden, mintha csak most hagyták volna félbe a hajtást a bányászok. Csak a hozzáértõ szemek látják, hogy itt meghalt minden.
Elõször mellbe fog vágni mindaz, amit látsz, hallasz. Lehet, hogy sírni fogsz, és átkozni ezt a világot, amelyben jól fésült alakok háromszáz eurót adnak egy kutyáért, de egy nyomorult gyermek meg kell hogy éljen havi tízeurónyi segélybõl. Nem érted, hogy lehet az, hogy ezeket az embereket a társadalom kivitte a hegyekbe kommunizmust építeni, s most annyi pénzt sem ad, hogy napi fél kenyérre jusson, nem beszélve húsról, buszjegyrõl, villanyszámláról, orvosságról. Egy õrült eszme felsodorta õket a hegy tetejére, s mint az elhaló hullám, lerakta, otthagyta õket. Már nem fegyveres õrök, hanem a mérhetetlen szegénység, a nyomor s ennek gyermeke, a fogyatékosság meg az emberek közönye tartja fogva õket.
Nagyon furcsa ötleteid lesznek. Lefekvés elõtt azon fogsz gondolkodni, hogy rablóbandává kellene átszervezni ezeket az embereket. Magad is csodálod, hogyan önt el a gyûlölet, és lassan felfedezed magadban az anarchistát. Hangosan kimondod, hogy nem érdemli meg az életet az a társadalom, melyben a kutya több húst eszik meg egyszerre, mint egy gyermek egész hónapban. Félelmetes erõk szabadulhatnak fel benned, de ne siess, ne kapkodj és ne dönts, próbálj meg nagyon nyitott lenni. Másnap sétálj egy nagyot a természetben, nézd a fákat, a felhõket, a madarakat. Közben sírhatsz, káromkodhatsz, imádkozhatsz. A fontos az, hogy dõljenek le falaid. Omolj össze. Engedd be életedbe mindazt, mi körülvesz.
Ne te légy, aki belép hozzájuk. Ne csinálj semmit. Ne szervezd ezt a világot. Nicaraguában nem formálunk, hanem formálódunk, nem tanítunk, hanem tanulunk. Nem adunk, hanem kapunk. Neked elõbb meg kell világosodnod, hogy magad is árasztani tudd a fényt.
Alulról nem látod a perzsaszõnyeg mintáit. Emelkedj fel, a nagy egészt nézd. Vedd észre, hogy a sötétet nem lehet ütni, vágni, törni. A sötét egyszerûen a fény hiánya. Nem kell harcolni a sötétség ellen, nem lehet erõvel összetörni és kilapátolni.
Csodálkozz rá a napra, amely megjelenik, és körülötted minden formát, életet kap. Mindez egyszerû, de át kell élned. Dél felé edd meg száraz kenyered. Lassan, komótosan harapj, ügyelj, hogy egyetlen morzsa se hulljon a földre. Tudd, hogy a napfénynek és a sárnak gyermekét, a kenyeret eszed. Csodálkozz el azon, hogyan tud ilyen finom lenni az üres kenyér. Keress egy forrást, de ne siess! Add meg a módját: ereszkedj térdre, érintsd szádat a forrás vizéhez, mintha csókolóznál, és csak aztán igyál. Érezd, hogy átjár a kristálytiszta hegyi forrás vize. Egygyé válsz a földdel, beléd hatol az élet. Nézd a forrást, nézd a sarat a forrás fenekén, lásd, fogd meg a kezeddel. Hunyd be a szemed, és érezd a fényt, a meleget, mely kenyeret, vizet fakaszt.
Menj tovább. Talán megérted, hogy te is ez vagy: marék por csupán. Ha valahonnan fentrõl rád hull a végtelenül tiszta és szent fény, te is képes leszel néhány magot befogadni, és kenyeret adni, forrássá válni. Mindez végtelenül tiszta és egyszerû: láss, higgy, szeress.
Az idõ nem fontos, ne sajnáld a napokat. Az ünnepi ebédhez a szakácsnõ sok-sok mindent belevág egy nagy fazékba, ezért te is fogadj be mindent Nicaraguában. Hordozd saját magad és mások fájdalmát, a titkokat, melyek körülvesznek. Ne siess! Az eszmélés lassan, de biztosan, végtelen csendben, derûsen történik. Környezeted megzavarhatja, de meg nem szakíthatja mindezt. Lassan lehiggadsz, megnyugszol. Kitisztulnak gondolataid, vágyaid, hatalmas béke önt el. Megvilágosodsz. Minden nagyon egyszerûvé, áttetszõvé válik. Felsejlik Isten végtelen nyugodt keze vonása a világon. Mint felhõvé szelídült tajték, onnan fentrõl mindent sokkal tisztábban fogsz látni. Források fakadnak fel benned. Érezni fogod magadban az erõt, amely most már nem magadért: értük, a világért fakad. Már nem harcolni akarsz, hanem teremteni. Nem gyûlölsz senkit és semmit, nem pusztítani akarsz, hanem segíteni, alkotni, életet adni, a beléd áramló fényt továbbengedni, -árasztani. Hiszed, hogy nemcsak része vagy a világnak, hanem partnere a mindenséget szeretetbõl szakadatlanul tovább teremtõ Istennek. Szelíden belesimulsz az Úr kezébe, a Jó Pásztor lábához kuporodsz. Érzed, hiszed, ha szólít, erõd lesz vezetni a nyájat. Minden a helyére kerül, és már nem zavar semmi. Érzed a hegyeket mozgató erõket magadban, tudod, hogy emberek fognak születni, talpra állni, gyógyulni szavadra. De még ez sem fontos. Semmi sem fontos, csak az a kapcsolat, mely, mint a nap, lassan felkel, és beragyogja világodat. Istennek társa vagy, megvilágosodtál, ott vagy Nicaraguában.Segítség!

Kérlek Benneteket, hogy okvetlenül olvassátok el ezt az írást és ha tudtok akkor a lehetõségeitekhez képest segítsétek ezt az alapítványt! Egy csodálatos ferences pap története ez. http://www.devaigyerekek.hu

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-26 19:52   
2002-12-25 01:05, Calyx:
-

Mit tudnank tenni ???????


Istvan telefonalt be:
"1 honapja komoly problemaja van !,(lehet hogy rosszul hallottam) Hordasi Jozsef (???)ciganyiro a 70-es evekben 4 konyve jelent meg,
konyveinek irodalmi es esztetikai ertekei vannak,es "Kertesz megnyitott egy lepcsofokot most a magyar iroknak"...az iro
MS-ben szenved (multiple sclerosis) kezet sem tudja mozgatni,de az agya az tiszta,
amit nagyon szeretne az 2 dolog:
-gyerekeinek tovabb tanulast
-diktaphone-t ! amire mondana a gondolatait,kesobbi konyveit...

1 honapja probalja irodalmi forumokon segitseget kapni,de senki sem szol. :-(((


Eloben megy a musor,reggel 4-ig,(+1 ora)

Telefon:
328-8555


Mi a Kolozsi Bela email cime ??? a Petofi radioban ????


- Én küldenék neki egy diktafont, ha megírnátok mi a címe!
szeretettel:Etelka

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-25 03:13   
2002-12-25 01:05, Calyx:
-


"2002 December 25, Szerda - Petõfi
24.00- 3.54: ÉJFÉL UTÁN...
Kolozsi Bélával
Tizedik alkalommal tölthetjük együtt szent karácsony éjszakáját mindazokkal, akik most is a mi rádiónkat hallgatják. Szeretnénk örömet szerezni minden hallgatónknak és elsõsorban azoknak, akik egyedül ünnepelnek: a világ kitûnõ mûvészeinek produkcióit aggatjuk karácsonyfájukra: verseket, dalokat, elbeszéléseket, meséket és sok egyéb csemegét. Segíteni szeretnénk azoknak, akik most hangosabban "hallják" a magányt - de sokszor volt már úgy az elmúlt évek alatt, s lesz így remélhetõleg most is, hogy Önök is segítenek egymásnak jó szóval, odafigyeléssel. Készülünk és kérjük, készüljenek Önök is apró ajándékokkal azoknak, akik hiába várnak, senkitõl nem kaphatnak..."

hallgathato a musor itt (erdemes):

http://petofi3.radio.hu/musortar/2002/12/25/2002-12-25-p00.ram
http://petofi3.radio.hu/musortar/2002/12/25/2002-12-25-p01.ram
http://petofi3.radio.hu/musortar/2002/12/25/2002-12-25-p02.ram
http://petofi3.radio.hu/musortar/2002/12/25/2002-12-25-p03.ram


Felhívjuk másod-felhasználóink figyelmét arra, hogy az innen letölthető felvételek a
Magyar Rádió tulajdonát képezik, és csak a forrás külön megjelölésével tehetők közzé!
További feltétel az, hogy csak egyszerű kihasított rész használható nyilvánosan, toldás
és újrakódolás nélkül, az eredeti felvételben lévő azonosító változatlan megtartásával!
Az egyszerű rövidítésen kívül más változtatással készített másolat hitelességét veszti,
ezért csak magán célra használható! MR. Rt. 2002. január 19. 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-25 01:05   

Mit tudnank tenni ???????


Istvan telefonalt be:
"1 honapja komoly problemaja van !,(lehet hogy rosszul hallottam) Hordasi Jozsef (???)ciganyiro a 70-es evekben 4 konyve jelent meg,
konyveinek irodalmi es esztetikai ertekei vannak,es "Kertesz megnyitott egy lepcsofokot most a magyar iroknak"...az iro
MS-ben szenved (multiple sclerosis) kezet sem tudja mozgatni,de az agya az tiszta,
amit nagyon szeretne az 2 dolog:
-gyerekeinek tovabb tanulast
-diktaphone-t ! amire mondana a gondolatait,kesobbi konyveit...

1 honapja probalja irodalmi forumokon segitseget kapni,de senki sem szol. :-(((


Eloben megy a musor,reggel 4-ig,(+1 ora)

Telefon:
328-8555


Mi a Kolozsi Bela email cime ??? a Petofi radioban ????


 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-23 19:38   
2002-12-23 18:27, Calyx:

Az angolul nem tudók számára összefoglalva: bizunk benne, hogy az Úr megsegiti a dévai gyerekeket.

(Mint ahogy eddig is segitette.)

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-23 18:27   
2002-12-04 21:06, kaytee:
-
Subj: http://www.devaigyerekek.hu
Date: 12/23/02 12:26:19 PM Eastern Standard Time
From: BHall@samaritan.org (Barry Hall)
Sender: amcconkey@samaritan.org (Amy McConkey)
To:

Hello,

Thank you for your email, informing us requesting assistance.

I regret that we are unable to assist you in this very worthwhile cause. Samaritan's Purse is a nonprofit Christian relief and evangelism organization that specializes in meeting the needs of victims of war, famine, natural disasters, and disease. During the course of a year, we receive many hundreds of requests for aid from all over the world. Because we do not have the means to help all those who call upon us for assistance, we must consider each request in view of our ministry objectives and current commitments. Unfortunately, we are not in a position to take on any new partners at this time. I hope you understand.

We trust that the Lord will provide all that is needed to serve Him through the channel of His choosing. May God bless you.

In His Service,
Barry Hall
Regional Director for Europe & CIS
Samaritan's Purse
P.O. Box 3000
Boone, NC 28607
Phone: (828) 262-1980
Fax: (828) 262-1060
Email: bhall@samaritan.org

 
 U.dit  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-21 00:46   
http://www.noklapja.hu/cikkonly.php?action=nyomtat&cid=8302
 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-16 23:01   
http://www.jdc.org/news/arad.html


 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-16 20:03   
Van ilyen.
Most már tudjuk.

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-16 18:55   
Van egy magyar közmondás, mely szerint nem zörög a haraszt, ha
nem fúj a szél,sajnos itt nem "fúj a szél"
a "haraszt" meg ül csendben :-(((((

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-04 22:48   
2002-12-04 22:16, Calyx:
A képeslapötletet természetesen tőled loptam...
Közben megtaláltam - képletesen - az amerikai-magyar ferences szerzeteseket is, de meg lennék lepve, ha nem tudnának Déváról.
Mindenesetre itt az amerikai magyar keresztény egyházak honlapja:

http://hungaria.org/church/

Talán valaki, aki többet forgolódik magyar templomban, mint én, tudja, kinek, hová lehetne továbbküldeni az otthon honlapját.

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-04 22:16   
2002-12-04 21:59, kaytee:
-
Nagyon jo otlet !,unnepek ide vagy oda,nem karacsonyi ajandekra van szuksege ezeknek a gyerekeknek,annal sokkal tobbre.
Es igy fent all a lehetoseg a kesobbiekben tobbre is,mint lapokra.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-04 21:59   
Máris van egy könnyü, gyors 5letem.
Kérjük meg a dévai atyákat, hogy emailezzék el az otthon lakóinak nevét.
Utána mindegyik gyereknek küldenénk szép karácsonyi üdvözlőlapot.
Ebben az akcióban ki venne részt?
Az egész adag üdvözlőlapot UPSszel vagy ilyesmivel küldenénk mindegyik földrészről, hogy biztos odaérjen. Különben előfordulhat, hogy egy-egy levél elveszik.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-04 21:06   
Forditsák ők, vagy az amerikai magyar egyházak.
Nem tudom, milyen kapcsolatban vannak egymással a jezsuiták és a ferencesek, pl. Vagy a reformátusok és a katolikusok. Gondolom, keresztényi szeretetben együttmüködnek. Talán az amerikai, kanadai és ausztráliai magyar egyházakon keresztül lehetne terjeszteni a dévai gyerekotthon hirét.
De először inkább a különböző magyar házakat kellene képbe hozni.
És a külföldi magyar sajtót.
Meg talán a MON főlapján is lehetne reklámozni az otthont.
De én valami sokkal egyszerübb és gyorsabb dologra gondoltam, lévén az ünnepek közel.
Csak nem tudom, miként szervezhető meg, hogy ne kerüljön többe a leves, mint a hús, hogy biztos eljusson egy közös adomány, pénz vagy csomag a cimzetthez, és hogy könnyen le tudjon zajlani a gyüjtés itt egymás között.

Neked, Calyx, külön köszönet a gyors intézkedésért. Tudtam, hogy Te leszel az első, aki tesz valamit

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-04 20:16   
2002-12-04 18:49, kaytee:
-
Kaytee,valaki lefordithatna az oldalukat angolra,hogy 2 nyelven lenne a weboldal.


Irtam a "Operation Christmas Child" organizacionak,hatha erdekli oket,vagyis tudnanak segiteni nekik...

Ki van mas nagy organizacio international akik tudnanak segiteni ?


 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-04 19:50   
Arcok a sorsok mögött,sorsok az arcok mögött:

http://www.devaigyerekek.hu/kepek/webkepek/gyerekek/gyerekek.html


"A szükség nagy. Több ezer gyermek várja állomásokon, utcákon, tereken, nyirkos, hideg falak között, hogy valaki lehajoljon hozzájuk, és megölelje őket..." 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-04 19:47   
Kaytee nagyon figyelmes vagy !,koszonjuk

Voila!:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=29&forum=22&17

Ott irod:
2002-12-04 18:45, kaytee:
-

http://www.devaigyerekek.hu

Érdemes megnézni! és???? Még semmihez nincs késo. Csak valakinek szerveznie kellene. Kedves erdélyiek, vállalja valamelyiktek?

-
devaiszfalapitvany@webmail.hu


Levelezési cím:
1536 Bp., Pf.234.


Iroda címe:
Budapest 1124
Szendi árok 2-4
II. lépcsőház, 2. emeletÜgyfélfogadás előzetesen egyeztetett időpontban (+(36)(20)4661210)


Bankszámlavezető:
MKB 10.sz. Fiók
H-1024 Budapest Széna tér 4.


A cégbírósági bejegyzés száma:
7. Pk. 60361/2002/3.

Adószám:
18106802-1-41

Bankszámlaszám:
10300002-20145639-00003285
 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-04 18:49   
Felhozom ezt a témát, hogy minél több fórumtagot átirányithassak a Világmagyarság-ba, ahol "Lizbeth" irt a dévai gyermekotthonról.
 
 U.dit  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-11-20 16:00   
address:

Santa Claus, Polar Circus, 96100 Rovaniemi, Finland.

 
 klara  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-11-20 01:49   
Itt Ausztraliaban a Mikulas cime

Santa Claus
North Pole 9999

 
 U.dit  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-11-20 01:31   
Ti tudtok mas Mikulast ?? nalatok mukodik esetleg ? van postai cime a Mikulasnak ?-
nekem mukodik.
http://www.northpole.com/Village.html
http://www.knoxvilletennessee.com/christmas/northpole/
http://www.santaclauslive.com/
http://www.santatelevision.com/
Volt pocstai mikulas/telapo/santa cimem is, ideje is elokotornom!

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-11-19 22:41   
2002-11-19 22:31, Calyx:
-
http://www.mikulas.hu/felnotteknek.html
"Küldj te is egy angyalt!"

az elmult 3-4 evben probaltam ezt az oldalt,sajnos nem mukodik ! :-(
Subj: Returned mail: Local configuration error
Date: 11/19/02 4:36:38 PM Eastern Standard Time
From: MAILER-DAEMON@mail.euroweb.hu (Mail Delivery Subsystem)
To: postmaster@mail.euroweb.hu,

The original message was received at Tue, 19 Nov 2002 22:36:27 +0100 (MET)
----- The following addresses had permanent fatal errors -----


Ti tudtok mas Mikulast ?? nalatok mukodik esetleg ? van postai cime a Mikulasnak ? 
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó