2020. március 28. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Az ünnepi elõkészületek
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-10 11:07   
2004/12/10 10:39
Unnepi elokeszuletek..:
December 8. nemzetkozi unnep.Az Olasz naptar szerint a "Szeplotelen Fogantatas "napja.Ezen az unnepi napon a csaladok nagy resze disziti a fenyofat es keszulodik a karacsonyra.
En is felraktam az ajtomra a diszes karacsonyi koszorut,feldiszitettem egokkel a teraszomat,eloszedtem a Szent Csaladot a jaszollal.A hagyomanyok szerint kis Jezust a jaszolba, csak Szent ejjelen rakjuk.
Leporoltam a masfel meteres muanyag fenyofamat es most itt disziti az eloszobat.Szokas szerint kis kek egokkel,muanyag gombokkel,es feher uveg gyongysorral diszitettem fel.
Az ablakba is raktam vilagitast,azokat a gyertyaformakat....habar nalunk ez nem divat,az egesz faluba csak nekem van gyertya az ablakba!!
A szomszedaim is feldiszitettek a kinti fenyofaikat,rozsabokraikat...az egesz utca vilagit,minden szines...nagyon szep!!!
Olaszorszagra jellemzo,hogy a nagyvarosok,sot meg a kis falvak is kivannak vilagitva.A nagy utcai lampionokon hatalmas hopehely forma,vagy szines mikulas,nalunk az iden rozsacsokor vilagit..(nem tudom mi koze van a karacsonyhoz, de iden ez jutott.)
A templom is ki van vilagitva egesz a keresztig,es tobb templom elott ott diszeleg a jaszol!!
Most mar csak a ho hianyzik,sajnos nalunk csak januarban havazik nehany orat...


Mar minden keszen all...ez a nehany nap ami elvalaszt a Szent ejtol ez a varakozas ideje..
Andrea - Bologna


 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-28 11:42   
Espa! .. az utóbbi!!

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-27 15:22   
Megmondom az őszintét, nem mertem elemezni a képeket.
Reméltem, hogy igy van, ahogy magyarázod, de
másik variáció is eszembe jutott.

Na akkor jól van.

Hát nem tudom.... atesita létemre jobban tudom??? Vagy ennyire okos vagyok ??


_________________

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-27 10:51   
Szia Espa!
Látom szóhoz sem jutottál. Néha tényleg nem lehet engem érteni, -elismerem. Szóval a azt jelentette, hogy hm, tévedni emberi dolog, a pedig azt, hogy "de azért persze értjük" a lényeget.
üdv Néked elsô adventhez közeledve!



 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-25 20:16   
aztán
 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-25 06:59   
2003-03-24 09:44, LISA:
-

Ennyivel tartozunk a jó Istennek, hiszen életét adta értünk, hogy büneinktöl megváltson. Büntelenül szenvedett a keresztfán, a MI büneink miatt.
--------------

Bocsi én ugyan ateista vagyok, de ez nem JÉZUS volt?


_________________
www.omega3.hu

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-25 03:34   
2002-11-11 21:16, kaytee:
- Tehát, Martha Stewart tennivalóinak "kalendáriuma"
________
Martha Stewart ebben az evben a bortonben tolti az unnepeket . Ki gondolta volna ?

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-03-24 12:20   
Lisa nevrokonom,te ezeket a sorokat komolyan gondoltad?"Tartoztassuk meg magunkat a szenvedelyeinktol(legyen az barmi)"

Ram aztan ne szamits!(Szenvedelyem a kirandulas,compizas,TV nezes,autozas.Nem valok meg ezektol meg a Husvet kedveert sem)

 
 LISA  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-03-24 09:44   
Kedves Mindenki!

Hamarosan itt a Húsvét!
A böjt elkezdödött. Tartóztassuk meg magunkat a szenvedélyeinktöl,( legyen az bármi!) hogy méltón tudjuk ünnepelni a Húsvétot, a kereszténység legnagyobb ünnepét.
Ennyivel tartozunk a jó Istennek, hiszen életét adta értünk, hogy büneinktöl megváltson. Büntelenül szenvedett a keresztfán, a MI büneink miatt. Sajnos így van ez a mai napig is.
Szeretettel
_________________
LISA /vitéz/ Svédország

Az igazi tartós boldogság titka, Isten müködése a lélekben!

 
 Ödönke  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-24 15:39   
***** 2002. december 24. *****


Végre eljött ez a nap is. Úgy tünik, minden rendben, szívemben a szükséges izgalommal és várakozással tekintek az este elé...
Persze mindenki szeretné, ha még ma meglátogatnánk. Az egész este kicsit rohanós lesz, hogy aztán a végén megpihenhessen az ember.
Én most megragadnám az alkalmat, hogy itt a topicon kívánjak csodás ajándékokkal, finom italokkal és ételekkel, de legfõképp mérhetetlen szeretettel és nyugalommal teli ünnepet!
Boldog karácsonyt mindenkinek!


_________________
"Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer el kezdek beszélni"...

 
 Zsizel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-19 15:27   
az elcky toskániai kifözdéjébe beirtam, hogy hogyan csinálom a sürt libacombot. Ide kellet volna?

 
 Ödönke  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-19 15:21   
kattintsatok ide
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-19 15:15   
Minden kedves MagyarOnLine tagnak nagyon boldog, meghitt Karacsonyi Unnepet kivanok,

Szeretettel,
Valeria

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-18 17:15   
Szaloncukor karacsonyra


Barackos szaloncukor


Hozzávalók

• 1/2 kg cukor
• 2 dl víz
• baracklekvár
• pár csepp citromlé


Fél kiló cukrot felteszünk főni két deci vízzel. Addig főzzük kevergetve, amíg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ekkor ujjpróbát veszünk, úgy, hogy a mutató- és hüvelykujjunkat hideg vízben lehűtjük, ezzel csípünk a keverőkanálban lévő masszából. Ha 2-3 cm hosszú, nyúlós szálak képződnek a megnyitott ujjak között, akkor kész. Keverjük a péphez a pár csepp citromlével lazított baracklekvárt. Langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kocka formákra.

Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és - ha már jól kihűltek - csomagoljuk be a cukorkákat. Ugyanezzel az eljárással készíthetsz darált dió vagy mogyoró hozzáadásával diós vagy mogyorós, narancsaromával narancsos, málnadzsemmel málnás szaloncukrot is.



Csokoládés szaloncukor



Hozzávalók

• 1/2 kg cukor
• 10 evőkanál víz
• kakaó vagy csokoládé
• vaj


Lábasba teszünk 50 dkg cukrot és 10 evőkanál vizet. Folyamatos keverés közben a forrástól számítva még 8 percig főzzük. Közben 6-7 perc után tányérra teszünk egy kanál masszát, és gyorsan eldörzsöljük. Ha sűrűsödik és keményedik, akkor a cukor jó. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük az ízesítőket. Kétkanálnyi kakaót adunk hozzá vagy - ha gazdagabban szeretnénk - tíz deka csokoládét és öt deka vajat. Az így elkészített masszát porcelántálon vagy márványlapon - de lehet műanyag vágódeszkán is - nedves kézzel tetszés szerinti vastagságú rúddá sodorjuk. Kihűlés előtt megfelelő nagyságú darabokra vágjuk.
Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és - ha már jól kihűltek - csomagoljuk be a cukorkákat.
Ugyanezzel a módszerrel készülhet marcipános, kávés és kókuszos szaloncukor is!



 
 Maya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-17 18:14   
2002-12-17 18:10, kaytee:

Azért ha netán mégis lesznek mérgezésre utaló jelek, akkor megtennéd, hogy engem is tájékoztatsz róla? )

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-17 18:10   
2002-12-17 17:23, Maya:

Erről még sose hallottam, de kipróbálom.
Köszönöm a segitséget Kaytee

Abszolút bizonyiték, hogy a fémdoboz "mit tud": tegnap előkotortam az ebédlőszekrényből a karácsonyi süteményeim tárolására szolgáló fémdobozokat. El akartam pakolni a frissen készült, lekvárral töltött linzerkarikákat.
Az egyik dobozban találtam 6 db. tavaly ilyenkor készitett ishlert
Jól elrejtettem őket.... egyet mindjárt megkóstoltattam a férjemmel, aki perfektnek nyilvánitotta. Azt hitte, akkor sütöttem azt is!
Omlós volt, jóizü, bár a málnalekvár picit megsürüsödött az eltelt 12 hónap alatt.
Párom akkor se engedte kidobni a többit, amikor elújságoltam neki, mit evett.

Vagy az amerikai vaj és az Öetker csokifix örökéletü, vagy a fémdoboz müködik a várakozásnál is jobban.
Vagy még nem fedeztük fel magunkon a mérgezés jeleit.

 
 Maya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-17 17:23   
2002-12-17 17:13, Zsizel:

Erről még sose hallottam, de kipróbálom.
Köszönöm a segitséget Kaytee

 
 Zsizel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-17 17:13   
A fémdobozba a süti tetejére zsirpapirt vagy alufóliát tesznek, rá frissen hámozott alma héját. Az addig ott marad és szárad, mig elfogy a süti, és a nedvességtöl mindvégig frissebb marad. Igy tanultam a németektöl.
 
 Maya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-12 19:50   
2002-12-12 19:33, kaytee:

"Maya, puha marad fémdobozban! Sütés, cukrozás után a kihült kifliket igy tárold. A vajastészták frissen keményebbek, mint később, és hetekig elállnak. "

Fémdoboz! Köszönöm Kaytee

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-12 19:33   
2002-12-12 08:55, Maya:
-
Én gyerekkoromban "hókifli" néven ismertem, sokáig úgy tűnt csak én, mivel bárkinek emlitettem, hogy azt mennyire szerettem és szeretnék újra enni, senki nem ismerte. De jónéhány évvel ezelött a majdnem anyukámmal beszéltünk erről és leirtam neki, hogy nézett ki,milyen ize volt stb és ő beazonositotta és időnként csinál nekem. Sajnos ma már nem szeretem annyira mint gyerekként, mert olyan hamar kemény lesz. De igy, hogy leirtad a receptjét, kényszert érzek, hogy én is megpróbálkozzam vele, úgyhogy köszi a receptet Mesi

Maya, puha marad fémdobozban! Sütés, cukrozás után a kihült kifliket igy tárold. A vajastészták frissen keményebbek, mint később, és hetekig elállnak.

 
 Maya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-12 14:26   
2002-12-12 10:59, mesi:

Kedves vagy és köszönöm a tanácsot ))

 
 mesi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-12 10:59   
Kedves Maya!

El sem tudod képzelni ,hogy mennyire örülök, hogy örömet szerzek egyeseknek és még hozzá egy tészta recepttel Jó munkát kivánok a sütéshez. Egy tipp raktárold egy dobozban a kis kifliket és akkor nem keményednek hamar!!!
Mesi

 
 Maya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-12 08:55   
2002-12-12 08:37, mesi:

Én gyerekkoromban "hókifli" néven ismertem, sokáig úgy tűnt csak én, mivel bárkinek emlitettem, hogy azt mennyire szerettem és szeretnék újra enni, senki nem ismerte. De jónéhány évvel ezelött a majdnem anyukámmal beszéltünk erről és leirtam neki, hogy nézett ki,milyen ize volt stb és ő beazonositotta és időnként csinál nekem. Sajnos ma már nem szeretem annyira mint gyerekként, mert olyan hamar kemény lesz. De igy, hogy leirtad a receptjét, kényszert érzek, hogy én is megpróbálkozzam vele, úgyhogy köszi a receptet Mesi

 
 mesi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-12 08:37   
Kedves Kaytee!

Örvendek ,hogy izlik a vaniliás kifli!!!
Mesi

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-11 21:38   
Mesi,
tegnap a Te recepted alapján csináltam vaniliás kiflit, mandulásat. Nagyon jó lett.
Köszönet.

 
 mesi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-08 15:36   
Kedves Calyx!

A napok telnek és én nem irtam meg ide egy receptet sem,de jobb késöbb mint soha

Mézespogácsa:
35 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, 1 kávéskanál fahéj, 5-6 szegfüszeg, egy egész tojás, 8 dkg meleg méz, 8 dkg margarin.
Mindezt összegyúrni és közepes meleg sütöben sütni. Hamar sül!

Vaniliás kifli:
170g Vaj, 50g porcukor, 70g darált dió vagy darált mandula, 270g liszt. Mindezt összegyúrni, s ha nem teljesen össze akkor tejfölt hozzáadni. Egy órát a jégszekrényben pihenni hagyni. Ezútán kicsi kifliket formálmi belöle és a sütöben 200°C kisütni (kb.10 perc) és forrón vaniliás porcukorban megforgatni.

mind a kettö nagyon finom!
Jó sütést!!

Üdv. Mesi

 
 Maya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-04 19:16   
2002-12-04 19:11, Calyx:

Ez jól néz ki és nem tűnik nehéznek

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-04 19:11   
Sved papirsziv karacsonyfadisz:















akasztonak:



toltsd meg cukorkaval:













 
 mesi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-11-19 20:11   
Kedves Calyx!

Ne haragudj, hogy ilyen késön válaszolok,de nem mindig jut idöm leülni a komputerhez. Igérem összeszedek egy pár receptet és beirom ide ,de csak a jövö hétre igérhetem ,mert elutazom egy pár napra. A gyerekek már nagyon türelmetlenül várják a sütést
Igen emlékszem én is a húdarálos sütire itt ezt el sem tudják képzelni
Egy szó mint száz a receptek majd itt lesznek.
Üdv. Mesi

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-11-19 16:31   
Tegnap érkezett meg kemény kartonboritékban a svájci csillagszoro, 4 csomag Fr. 2.50, az EPA-ban volt kaphato amire Anyu nem is gondolt. Itt nem lehet kapni s anyámnak a szomszédasszony szerezte be, a svájci bironö. Nagyon örülni fog lányunk, mert ö ragaszkodik annyira ehhez az europai szokáshoz.
 
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó