2018. november 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Ausztrália >> Tasmánia: általános ismeretek
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 következő lap )
 Miklos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-16 22:11   
Hi Tasiordög és Wrí,

öröm hallani hogy jól vagytok, Wrí, kívánom nagyon hogy minden úgy alakuljon ahogy elképzelted! Biztos vagyok benne hogy a legjobb úton vagy álmaid megvalósításához!

Szeretö üdvözlettel,
Miklos_d

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-10 04:20   
Van! )Nem verjük le egymást a főutcán, de 15-20 családról tudok.
cimem: tasiordog@hotmail.com
dobj meg egy emailt, adok telefonszámot.

 
 burgkastl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-28 17:36   
Van e HOBART-ban magyar!
Ha van írjon, vagy adjon valamilyen életjelet magáról!
Köszönöm.
Bodó-Kirchsteuer Attila

(Nem tarhálni akarok, a fiam néhány évet ott tanul és ezért lenne számunkra érdekes egy értelmes családdal való kapcsoletfelvétel)

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-03 01:23   
Wry, orulok tudni, hogy jol vagytok Tasiordogekkel egyutt. Bizonyara nagyon jo, hogy ott van edesapad aki segit a haz rendbehozatalahoz. Elvezzetek a nyarat, itt dul a tel. Bar mostanaban nagyon szepen sut errefele a nap, de hideg van. Irj ismet ha idod engedi.
Udvozlettel,
Valeria

 
 wrí  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-26 06:15   
köszi szépen az érdeklődést Valéria nem tűntünk el, sőt, találkoztunk is az utóbbi hetekben kétszer. mentségem nekem csak most van, hogy apám itt van látogatóban nálam és így kevés időt töltök csak interneten. a mai ezalól annyiban kivétel, hogy a béna fejemmel tegnap délután egytől ötig kinn irtottam a bozótot és akkora napszúrást kaptam, hogy a szemgödreimből még kilátni is nehézkes és fáj
mivel most idelenn gyönyörű nyarunk van, legtöbbször kinn dolgozunk, apám segít a házunkat rendbetenni kívűl-belül. tasiördögékkel mikor találkoztunk az ő dél-tasmán mannájukat töltögettük heves szorgalommal és így igen vidám órákat tölthettünk el a világ egy még nálunk is délibb pontján, az ördögdombon, a félholdas öböltől öt percre, ahol is az ördöglak áll.
más újság nincsen nagyon, olvasom, hogy az északi féltekén dúlnak a hóviharok és hogy épp a napokban fog magyarországra is megérkezni.
itt mikor apám megérkezett az első néhány napban (15-én és azután) olyan jeges szél fújt itt, esett az eső, éjjel volt úgy, hogy 5 fokunk volt csak, apám igencsak megijedt, gondolta ez a tasmánia igen hideg hely - aztán persze mindez elmúlt és azóta hőhullám ül rajtunk, egyedül ma néz ki úgy, hogy talán esni fog, mert a felhőkből még a déltasmán mennyboltra is futott és valami langymeleg orkán hajlítgatja az óriástujánkat.
üdv nektek,
-wrí

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-22 22:49   
Kosz az erdeklodest, csak nyar van errefele es sok a munka ))alig jovok a gepre. Wry majd valaszol, ha akar, o is jol van, nonek a gyerekei ))
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-19 21:26   
Wry es Tasiordog, hova lettetek?? Mar honapok ota nem jelentkeztek. Mi van veletek?


 
 wrí  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-07 14:48   
te ördög, oszt ösméretes e odalenn a mélységben a bomnak e kreatív, jól átlátható s hasznos kis szöveges idõjárásjelentése?
http://www.bom.gov.au/cgi-bin/wrap_fwo.pl?IDY03024.txt
nekem mikor olyat szólok a gépemnek, hogy "bom" egybõl jön a geevestoni meteo jelentés, így mindig tudom, hogy mikor hideg van, valóban hideg van és nem csak én fázom hehe.
üdvözletem az ashlin dombról!

 
 wrí  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-12 01:43   
tyû... dél-tasmán tél bezúz.
ma hajnalban akkora dér került a földre, hogy valami módon még reggel a fürdõszobában, az ablak belsõ párkányán is találtam kis jégcserepeket.
nappalra általában felmegy a hõmérséklet elég rendesen, a szobában így nappal fûtés nélkül is 23-25 fokok vannak ami szerintem elég korrekt téma.
na ilyesmit akartam hozzátok fûzni.
forró kakaót a doveri ördögéknek és selymes napnyalábokat a júnióba; üdv a dérhûtötte domboldalba vájt völgybõl.

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-04 05:52   
Csak a Göndör és a Samu II nevü fia Volt több is, de mikor a mi bikánk ugy döntött, hogy a szomszéd tehenei sokkal kivánatosabbak, mint a mieink és a két szomszéd bikái az enyémeket kivánták meg, akkor a keritések mindenféle kárt láttak! Nem beszélve a gazdurak megemelt vérnyomásáról... szóval el lettek adva! Csak Göndör maradt. Most meg az a bibi, hogy egy bika sincs a 3-ból és a Samu II rövidesen a mélyhütőbe kerül...
 
 szücslaci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-02 12:17   
2004-02-01 23:22, tasiordog:
-
Tehenek vannak feketék, fehérek éstarkák............meg ne fogd a tehén farkát:)
Emlékszel még erre a mondókára?
A mostani tartós nagy hidegben többször volt eszembe hogy most nálatok jó a nagy melegben. Sok tehenetek vam?

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-01 23:22   
Tehenek vannak feketék, fehérek éstarkák...
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-01 18:33   
Tasiordog:
-
Andi, a Göndör nem fejős tehén, hizómarha anyuka
-
Nekem ez kinai és eltünödtem rajta mi minden van! Azt hittem tehén az tehén?

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-01 04:07   
Zsuzsa, megtaláltam! Nem jó helyen kerestem
 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-01 01:57   
Zsu, megyek megkeresem a leveled, nem nyitottam postát a hotmailon napok óta
Andi, a Göndör nem fejős tehén, hizómarha anyuka

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 05:12   
Tasiordog,

itt egy cikk erröl, a Monterey Jack egy hires itteni sajt:

http://ourworld.compuserve.com/homepages/gccc/realcalf.htm

Öszintén szolva, én is ha lehet europai sajtokat szoktam venni, a svájci emmentálit és Gruyert, francia friss kecskesajtot, olasz Gorgonzolát s francia Briet amelett még azt amit látok s érdekesnek tünik. Ahogy látom a Trader Joe uj szériát kezdett "Cheeses of the world", egy ilyen cimke van a Tasmanian Feta-n is. Vettem kaliforniában magyar trappista sajtot is régen. Majd ha megin megyek, megnézem mi mindent találok, az a bolt mindig izgalmas, hoztam most onnan magyar rumos meggyet, brazil guava és mango juicet, Thai ice teat, olasz prosciuttot, olasz pink grapefruit sodat, spanyol rosé bort, s persze a sok frissen sült kenyeret és zsemléket, mindig tele tolokocsival megyek a kasszához és nevetek ha kérdezik megtaláltam-e mindent?

Nem is tudtam hogy van tehened is!



 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 04:24   
Szia, tasiordog!
nem kaptad meg a mélemet? Interjut szeretnék veled. Ölellek, zsuzsa

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 01:05   
Andi, milyenek a kaliforniai sajtok? Nem, nem árulnak itt olyat, vagyis nem láttam eddig. Francia, holland, svájci sajtok vannak, német kenősajtok stb...
Göndör nevü tehenem köszöni az üdvözletet, átadtam neki

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-29 02:43   
Üdvözlöm a tazmán teheneket és kecskéket!

Ma az itteni Trader Joe's üzletben Tasmania Feta cheese-t vettem. Volt kecske tejböl készült is! Gondolom ez csak egyoldalu s Nálatok nem árulnak kaliforniai sajtot.

 
 szücslaci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-20 09:01   

 
 szücslaci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-20 08:59   
Csak haladó felhasználói szinten kezelem a gépet azért "magas" időnként valami. Ha beteg a gépem ( amulthéten köhögött akkor a szomszédom ápolja a lelkét, ő igen ért hozzá. A gyermekeim elvileg jobban értik, csak az a tapasztalat hogy az őket érintő dolgokat, ha az működik (játékok)akkor OKÉ.Kató akkor egy szomorú fejecske a sulid miatt (:-
 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-20 00:03   
Ügyi vagy! A kék, szomorú figura ugynigy van, csak a zárójel nyitó részét használod a " legörbült száj" jelzésére:
 
 szücslaci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-19 12:55   
Na most jó ,a mosoly csak próba, nem a te sikertelen sulidnak szól.Jó munkát és pihenést mindenkinek, én mos t pl. futok tovább felkészülni az EUra
 
 szücslaci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-19 12:51   

 
 szücslaci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-19 12:50   
(:-)
 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-19 08:58   
Lehagytad a figurából a zárójel bezáró részét próbáld ujra!
Tombol a nyár ma nálunk, gyomirtóztunk és a párom permetezi a kincseinket Kedves ismerőseink ugrottak be Ny.A-ból, lent voltak megnézni maguknak a szigetet pár napra igérték, hogy rövidesen jönnek hosszabb időre
Bosszus vagyok, mert a suli tudatta velem, hogy mivel nem voltam iskolában az utóbbi 5 évben, nem fognak felvenni Na, hát monhatták volna tavaly, mielőtt felvételiztem, mert akkor már jártam volna valamire...

 
 szücslaci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-17 20:07   
a mosoly nemsikerült
 
 szücslaci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-17 20:04   
Kato,a "TÉR&IDŐ" sajna a héten nem igazán jött be, de úgylátom másnak sem, vagy nyaraltok?:- Egyébként valóban rátok gondoltam ( Tér&Idő)annak alapján amit a hozzászólásokból kiszűrtem. Talán felétek békésebbek a viszonyok mint EUban. Közel járok énis a megvalósításához,csak ha jól belegondolunk sajnos elég sokat amortizálódik az ember mire eléri.Van egy mondás.: Mire a húsosfazék közelébe érsz sajnos nem ehetsz belőle ! ( eltilt tőle az orvosod ) Na még nemtartok ott:-
Szerintem minden munkát lehet szeretni. Megint egy mondás.: Mindegy hogy mit csinálsz, csak jól csináld. És ha jól csinálod van sikerélmény és boldogság, igaz hogy azok a fránya föníciaiak a pénzel elrontották az egészet :-

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-13 10:54   
Kedves wri,

ezeket találtam:

http://www.volanhuman.hu/doc/hirek.htm

Káposzta eltevése

A káposztáshordót tisztára súroljuk, ha megszikkadt, kezünkbe veszünk egy tisztí-tott hagymát és a hordó belsejét erõsen megdörzsöljük, most a hordó aljára teszünk fél kiló sárga borsót, jó sok kaprot és 3-4 vágott hagymát. A káposztát legyalultatjuk, kissé megsózzuk, hogy ne hervadjon és rétegenként rakjuk a hordóba. Minden réteget még utána kell sózni, kevés borssal és köménymaggal fûszerezni. Apró almát is rakhatunk közé, ettõl nagyon jó ízt kap és az alma is élvezhetõ, ha már megsavanyo-dott a káposzta. Taposás közben a vizet mindig le kell merni. Lapos fejeket teszünk közé úgy, hogy a torzsát kivágjuk, borssal és köménymaggal töltjük meg. A következõ réteget mindig a víz lemerése után tesszük a hordóba. Az anyag felénél ismét tehetünk kaprot, hagymát és kevés sárgaborsót, vagy kukoricát, ettõl a káposzta hamar sava-nyodik és édes enyhe ízt kap. Ha már az egész gyalult káposzta elfogyott, a vizet lemerjük, tiszta ruhát teszünk rá, deszkát, súlyos követ, vagy csavart helyezünk az edénybe és nem túl szorosan rácsavarjuk a káposztára. A feljövõ habos vizet mindig lemerjük és ha már érett a káposzta, heten-ként lemossuk a deszkát, a ruhát kiöblítjük. Minden alkalommal friss vizet öntünk rá, mert ha szárazon marad, megromlik.

http://www.origo.matav.hu/noilapozo/receptek/20030227kaposzta.html

Illatozó, ízes savanyú káposzta készítése házilag - erdélyiesen

Fórum
Savanyúkáposzta készítése házilag

A fejes káposzta felső leveleit leszedjük, torzsáját kifúrjuk és helyét besózzuk. A káposztát legyaluljuk és minden kiló káposztára 1 dkg sót számítva fél napig állni hagyjuk.
A tisztára mosott és szárazra törölt, öblös, nagy, 4-5 literes befőttesüveg aljára helyezzük a felszerelt birsalmát, a kaprot és a megtisztított tormaszeleteket. Erre rakjuk a vágott, vagy gyalult káposztát és jó erősen lenyomkodjuk. Ha kb. 15 cm magasra nőtt az aprókáposzta az üvegben, akkor rárakunk 8-10 db levelet. Megint a gyalult káposzta következik, ismét 10-15 cm magasságban. Ez után újra levelek, majd szeletelt káposzta, ameddig az üveg megtelik. Minden sort jól lepréselünk, közben birsalmát, kaprot és tormát teszünk hozzá. Amikor az üveg nyakáig ér a káposzta, súllyal leszorítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tetején mindig lé legyen, majd amikor hab képződik, azt szűrőkanállal távolítsuk el. Addig, amíg kiforr, a konyha melegében hagyjuk, aztán lekötjük. Hűvös helyre téve akár nyár elejéig is eláll.
--------------------------------
Nekem nem volt birsalmám, igy csak friss tormát használtam és nagyon jo lett!

 
 ideals  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-11 11:01   
2004-01-08 02:23, wrí:
-
Kedves Wri!
Szilveszterkor gondoltam Rád, mert Vecsésen szilvesztereztem, és meg is kérdeztem a barátnőmet a savanyítás felől. Mivel semmi nem lehet tökéletes, elmesélték, hogy ahány ház, annyi szokás.
Úgyhogy - mivel igyekszem az igéretet betartani -, minden valószínűség szerint előbb-utóbb több receptet is kapsz.
Ha Isten is úgy akarja, már Ausztráliából küldöm Neked, bár az még kicsit odébb van. Mindenesetre mire az ausztrál ősz rátok köszönt, addigra meglesz. A savanyú káposzta úgyis inkább téli étel.

Hogyhogy pulykát ettetek szilveszterkor? És a magyar hagyományok, babonák????
A baromfi elkaparja a szerencsét! A disznó kitúrja a szerencsét!! A lencse meg hozza a sok pénzt!!!
Tessék kérem betartani!!! (Ide kellene most egy mosolygós fejecskét küldeni, de nem tudok... - szóval mosoly mosollyal!!)

Azért remélem, gazdag lesz az évetek, de a következő szilveszterkor jusson eszedbe!

 
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó