2022. január 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Magyar konyha
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 következő lap )
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-28 21:11   
2004-09-28 00:33, andi_usa:
-
"Itt 9 orával kevesebb van, most délután 15:33. "
-
Hát úgy könnyű!
Ezek szerint akkor ebédelsz, amikor én már jobb esetben mehetnék is alukálni, és amikor én felkelek, te még javában húzod a lóbőrt!

Képzeld, egy időben intenzív üzleti kapcsolatban álltam egy ausztrál céggel.
Na mikor hajnali fél hatkor valaki beleszólt a mobilomba angolul, én meg azt sem tudtam hol vagyok, na az volt az épületes beszélgetés!
Náluk akkor volt este fél nyolc.
Érdekes dolog ez az időeltolódás, az biztos.

Üdv
GTL
érezzük át az átérezhetőt...

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-28 00:33   
2004-09-28 00:11, GTL:
-
Itt 9 orával kevesebb van, most délután 15:33.


 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-28 00:13   
És képzeld, én még le sem feküdtem és máris álmos vagyok, így megyek is aludni...
jóccakátot!
GTL

 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-28 00:11   
Ja, most nálad mennyi az idő?
Mert itten egy kissé későn van, de csak most jutottam hozzá, hogy benézzek.
GTL
aki korán kel, álmos marad...

 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-28 00:08   
2004-09-27 23:55, andi_usa:
-
Tudod sok butaságot követtünk már el életünkben a nejemmel, de ezelőtt 10 évvel ez nem volt az. Megvettünk részletre egy akkor egy kisebb autót érő AMC edénycsaládot, hát ezt nem bántuk meg azóta sem.
Egy gyertya lángjával megfő a kaja, oda sem kell rá figyelni, csak belepakolod amit gondolsz, és mehetsz mással foglakozni.
Az eredmény pedig ízletes, és rendkívül egészséges.

Ezt már nem lehet nálunk kapni, de van a másik, amit a lányomnak is adtunk nászajándékba.

Türelemmel várok!

GTL

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-27 23:55   
2004-09-27 23:42, GTL:
-
Milyen fűszerek voltak a baconba tekert cs.májon? Kérlek nézz utánna, mert már nagyon kipróbálnám!
-
Nem felejtettelek el, már kétszer is irtam Edithnek emailt de nem válaszolt eddig rá!

Emlékszem mikor 1978 körül árulta azokat az edényeket férjem Svájcban élö unokanövére, anyosom vett itt töle, nekem sose volt olyan. Nekem mindig kedvencem volt a rozsdamentes acélbol lévö pressure cooker, (kukta), zsiradékmentesen tudok sütni a Jet Stream ovenben (forro levegöt fuj körbe, olyan mint a konvekcio sütö csak erössebben fuj) is vagy a forgo grillben amiben lecsöpög a zsiradék. Viszont ugyanazt el lehet érni rendes sütöben is, ha a rácsra teszi az ember a kacsát, alá egy tepsit amibe lecsöpög a zsiradék. Zsiradék mentes most a zöldség párolo gépem is amit nem rég vettem.

 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-27 23:42   
2004-09-11 16:52, andi_usa:
-
Milyen fűszerek voltak a baconba tekert cs.májon?
Kérlek nézz utánna, mert már nagyon kipróbálnám!
Tényleg nálatok vannak olyan edénycsaládok, amikben energia és zsiradék takarékosan lehet főzni mint itt a zepter, illetve AMC edények?

GTL
fózzük meg a megfőzhetőt...

 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-16 00:31   
2004-09-14 21:59, Perec:
-
Szerintem nyissunk egy boros témát. Megyek is, megnyitom.
-

És egy üveg pinot noirt is!
Úgy az igazi!

GTL
szeressük a jó bort is..

 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-16 00:30   
2004-09-11 16:52, andi_usa:
-
Az itteni szeletelt reggeli szalonna mindig husos. "
-
Ez remek! Várom a továbbiakat, addig nem is kisérletezek vele!

GTL
nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk!
Mégsem mindegy, hogy mit és milyet!

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-14 21:59   
2004-09-14 21:13, Kertészlány:
-
Szerintem nyissunk egy boros témát. Megyek is, megnyitom.

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-14 21:13   
Nem is tudom hová írjam hirtelen.
Vacsorára gombapörkölt volt, most éppen egy jó kis rosét kortyolok utána (a BNV-n vettük ma, szlovák bor) magyar fakupából.
Kellemesen félédes, nem fog megpimpósodni!

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-13 22:45   
2004-09-13 22:22, Kertészlány:
-

Aki a habosat szereti rossz ember nem lehet.
üdv denjul

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-13 22:22   
2004-09-12 18:48, denjul:
-
Jaj nekem, ilyenkor ilyet mutatni!

Rögtön megmutatom a páromnak, ha sütiről van szó, neki "mindegy, csak habos legyen!"
-

 
 Ödönke  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-12 23:06   
Vegyes savanyú változat:

Végy egy légmentesen záródó fedeles edényt, mosd hótisztára.

Tégy belé hibátlan uborkát, hagymát, sárgarépát, karfiolt, kisdinnyét, zöldparadicsomot, erőspaprikát...

Készíts hozzá öntetet: 1 rész vízhez tégy ízlés szerint ecetet és mindenféle fűszereket, sót, kaprot, borsot, koriandert, mustármagot...stb

Felfőzve, lehűtve öntsd az edénybe.

Zárd le légmentesen, tárold sötét helyen és két hét múlva ehető.

Fontos: felbontás után kizárólag fa eszközzel lehet szedni belőle, valamint megkezdődhet az utántöltés is. Ami kifogyott azt pótold azzal ami éppen van.

_________________
"Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer el kezdek beszélni"...

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-12 18:48   

Itt egy isteni fogyókurás recept:) Garantáltan finom meg hizlaló:)
Roberta féle csokitorta

12 dkg csokoládét és 6 dkg vajat vizfürdőben felmelegitünk. 4 tojás sárgáját kikeverjük9 dkg cukorral, az olvasztott csokit langyosan beleöntjük. 3 dkg lisztet és nagyon pici sütőport, a késhegynél picivel többet, beleszitálni a masszába, végül a felvert fehérjéket beleforgatni a masszába, majd sütni. Mascarponéval, vagy tejszinnel, vagy önmagában is finom.

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-12 18:34   

Itt a recept is hozzá,´nagyon finom:)

PROFITEROLES PIRAMIS

Hozzavalok:

2 dl viz
2 dl tej
18 dkg vaj
22 dkg liszt
7 tojas
1 csipet so
2 csipet cukor

Kepviselofank:
Egy edenyben felforraljuk a vizet+vajjjal+tejjel+cukorral+soval.
Levesszuk a tuzrol, es hozzaontjuk a teljes lisztet. Gyors mozdulkatokkal elkeverjuk, visszatesszuk a tuzre.
Addig keverjuk fakanallal, amig el nem valik az edeny falatol. Ekkor ujra levesszuk a tuzrol, es egyenkent elkeverjuk a tojasokkal.
Sutopapirral belelt tepsiben, dionyi nagysagu halmokat rakunk, es 200 fokra melegitett sutoben 18 percig sutjuk.

Krem:

12 dkg cukor
4 dkg liszt
5 tojassarga
1/2 l tej
1/2 citrom heja
2 dl tejszin

1 edenyben felforralom a tejet a fel citrom hejaval (citromhejat kidobom).
Masik edenyben elkeverem a cukrot+tojassargak+lisztet, raontom a forro tejet = 8 percig kevergetve foMegtoltom a kihult es felbevagott kepviselofankokat a kremmel, es leontom a csokoladeval>:
2 dl tejszin felforralva, tuzrol leveve, es elkeverve 15 dkg keseru csokoladeval.
Tejszinhabbal diszitve!

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-12 18:18   
Ananászos csirkecomb

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 ananászkonzerv
1-1, 5 dl tejszín
5 dkg vaj vagy margarin
kevés olaj
liszt
bors


Elkészítés: A csirkecombokat megnyúzzuk és kettévágjuk. Minimálisan sós (akár el is maradhat) és nagyon borsos lisztben megforgatjuk, majd a vaj és olaj keverékében megsütjük egy kicsit. Felengedjük egy kevés vízzel, valamint az ananászkonzerv levével, és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha puha a hús, kiszedjük, és a kockára vágott ananászt tesszük a lábasba. Kicsit fôzzük, majd beleöntjük a tejszínt, és azzal már csak összerottyantjuk. (Esetleg utánaborsozunk egy kicsit. ) A végén visszatesszük a pipicombokat. Hasábburgonyával tálaljuk. Akkor jó, ha pikánsan édes és borsos egyszerre

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-12 18:17   
Töltött hús másképp
Veszel egy 1/2 kiló darálthúst és 1-1, 5 kg. egybe tarját, kicsontozod, majd a tarját középen (majdnem végig) bevágod, kiteríted és kiklopfolod kb. 1 cm. vastagságúra. Csipetnyi borssal, kakukkfűvel és bazsalikommal befűszerezed és egy kevés ketchuppal elkened rajta egyenletesen. Egy kis olajban üvegesre dinsztelsz egy marék hagymát és 2 gerezd aprított fokhagymát, majd ebbe belerakod a darálthúsodat teszel hozzá egy kis lángolt kolbászt (vagy sonkát) apró kockára vágva, kevés kakukkfüvet, bazsalikomot, sót, őrölt köményt és ketchupot. Pár percig kevergeted, majd a kiterített tarjádra felkened. A tarját összecsavarod és beleteszed tepsibe vagy jénai tálba, lefóliázod az előmelegített sütődbe és kb. 30-35 percig párolod. Levéve a fóliát még 10-15 percig szép pirosra sütöd a tetejét. Mikor kihült akkor felszeleteled, tányérra rakod és reszelt sajttal megszórod, majd tálalás előtt vissza a sütőbe addig, míg a sajt meg nem pirul. Petrezselymes krumplival és tavaszi (vegyes)zöld salátával tálalod.
Isteni eledel, töménysége miatt nagyon kiadós (két ilyen szelet és tele vagy, mint a déli busz) és nagyon klasz ünnepi kajának is, mert jól mutat a terített asztalon:)

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-12 18:12   
Sajtkrémmel töltött körte

4 középnagy körte
1/2 citrom
2 doboz tejszínes krémsajt
1 késhegynyi hagymasó
1 csipet csilipaprika
1 csipet őrölt fehérbors
1 hegyes zöld vagy piros zöldpaprika
1/4 csomó petrezselyemzöld


1. A még nem teljesen érett körtéket meghámozom, félbevágom, magházukat kivájom, és a fél körték domború részén egy kis egyenes síkot vágok, hogy lefektetve ne billegjenek. A meghámozott körtéket citromlével gondosan bedörzsölöm, hogy ne bámuljanak meg.
2. A tejszínes krémsajthoz hozzákeverem a fűszereket. A sajtkrémet nyomózsák vagy nyomócső segítségével a fél körték közepén díszesen felhalmozom. A tetejére paprikaszeleteket teszek. Jól lehűtve tálalom.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-11 16:52   
2004-09-11 16:20, GTL:
-
Az itteni szeletelt reggeli szalonna mindig husos. Majd megkérdezem Edith barátnömet emailben, volt-e rajta füszer és milyen, mert ö készitette azt akkor arra a Santa Barbarai picknickre, ami legalább 18 éve volt. Nem emlékszem már annyira mi minden más volt, mert ki volt téve egy nagy asztalra minden és többen hoztak külömbözö ételt, nagyobb társaság volt.




 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-11 16:20   
2004-06-04 10:30, andi_usa:
-
"Én itt az USA-ban husos szalonna szeletekkel körbetekert csirkemájat ettem egy picknicken ami nagyon finom volt. "
-

Sima, vagy Bacon szalonna volt?
Ki szeretném próbálni, mert jól elképzeltem. A csirkemájat is szeretem, a bacont is, szerintem klassz lehet együtt!
Volt rajta valamilyen fűszer, esetleg egy kis bors? Mit adtak köretnek?

GTL
mentjük a menthetőt...

 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-20 20:57   
Sziasztok,
ha a Túró Rudiról van szó, nem maradhatok csendben. Ha lehetséges, szívesen küldök DHL-el, vagy más ilyen céggel Rudit.
Ma már ez a finomság 21 napos szavatossággal készül és egy-két napot tud utazni is, hiszen a repülőgép csomagterében hideg van, a DHL pedig elvileg 48 órán belül kézbesíti. Csak egy hőtartó csomagolás szükséges kevés szárazjéggel, vagy jégakkuval. Szóval a technika rendelkezésre áll. Ha jól gondolom működhet a dolog.
A recept pedig nagyon profi volt, az eredmény mindenképpen finom lehetett.
Üdv
GTL

 
 ITI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-13 18:18   
2004-04-01 03:34, Annita:
-
Egy igazi Túró Rudi recept:

Hozzávalók:½ kg túró 2 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál cukor 1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!)2 dl tejföl 1 tábla tortabevonó (pl. Katica) "extrák": lekvár vagy mazsola Elkészítés:A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük. Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük. (Fontos: nem szabad megfagynia!!)Az őzgerincből egy tálra borítjuk, a csokit felolvasztjuk, és leüntjük vele a túró rudat. "Extrák": A masszába keverhetünk mazsolát, vagy egy másik verzió: először csak a túrós massza felét simítsuk az őzgerinc formába, kenjünk rá egy réteg lekvárt, majd fedjük be a maradék túróval.
Jó étvágyat!
ITI

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-04 10:30   
2004-06-04 10:05, denjul:
-
Én itt az USA-ban husos szalonna szeletekkel körbetekert csirkemájat ettem egy picknicken ami nagyon finom volt.

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-04 10:05   

Aki teheti probalja ki.
Csirkemaj darabokat vekony szeletekre vagott füstölt sonkaba tekerni majd igy megsütni,egyszerüen fenomenalis.

Jo etvagyat hozza.

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-02 01:45   
Sziasztok,talalkoztam valakivel,aki magyaros fustolt dolgokat keszit es arul az usa-ban.Ha valakit erdekel itt utana jarhat az araknak es megnezheti a termekeit..:
http://www.freewebs.com/sonka/

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-04 05:44   
Anita, koszonom a szelet Turo Rudit es a puszit is. Orulok, hogy jo lett es nem kell idegenben turo rudi nelkul leelni az eletedet.

 
 Annita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-04 05:39   
Kedves Valeria,

Turo Rudi recepted alapjan elkeszult a sutemenyem. Egeszen jol sikerult.
Egy jo nagy szelet van most elottem, pötyögés közben izlelgetem: finom nagyon.
Tudod, a Turo itt van, de hianyzik -meg mindig!- a Rudi!
De tenyleg nagyon jo.
Megy Neked is, kepzelet-postan, egy kiados szelet, es melle egy barati puszi.

Anita

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-03 21:02   
Bobe, nem tudtam. Koszonom az informaciot.
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-03 18:30   
Valeria a puliszka az egy kasa amit krunplihelyett lehet enni az edes male az "sutemeny".
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó