2022. január 22. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> A Magyar Világkapcsolat >> Magyar-magyar ellentétek
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 következő lap )
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-25 15:18   
Nos amit írtam azt úgy is gondoltam, nem változtatok, töröltem.
 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-25 14:19   
Ez ugyan mar kesei dolog igy tobb felszolitas utan.. Fredi, mi lenne ha Te visszamennel az ominozus sorokra, ujraformalnad es ugyanazt megirnad, de ugy modositva, hogy a budos es a paraszt nelkul is a mondanivalodat kifejezze?
 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-25 06:55   
Köszönöm jukap! Mellesleg ellentétben bugsy állitásával nem büdös parasztoztam, "csak" parasztoztam, de semmi kifogásom a bejegyzésem moderálása ellen.
 
 jukap  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 21:40   
Fredi védelmére, hogy nem egy csoportot célzott meg a véleményével, hanem egy konkrét hozzászólásra reagált kissé nyers módon. Elitélendo, de egészen más tészta, mint zsidózni és cigányozni
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 16:58   
2009-08-24 00:15, bugsy:
-
"Ha Biharinak nem szabad zsidózni (megjegyzem nagyon helyesen) akkor a másik topikolónak sem szabadna büdös parasztozni."

-

Ebben igazad van, ezt szintén szóvá kellett volna tenni.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 16:45   
2009-08-24 11:49, bugsy:
-
Szemben másokkal magam úgy gondolom, hogy igenis lehet kritizálni, akár a rendszergazdát is. Ezért én komolyan veszem az akábbi megjegyzéseidet. Eddig még nem gondolkoztam el rajta, de valószínűleg igazad van, amikor azt mondod, hogy az ADMIN ne kapcsolódjék be a beszélgetésbe. Itt valószínűleg az elején kellett volna ezt tisztázni, vagyis nem jó, hogy beazonosítható(k) a moderátor(ok).

Azzal viszont változatlanul nem értek egyet, hogy itt cenzúrázás folyna. Meggyőződésem, hogy nem a véleménynyilvánítás a gond, hanem annak formája.

Bár nyilván egy bizonyos ponton túl nehéz szétválasztani a tartalmat a formától. Pl. ha valaki rasszista, ott alapjában a tartalommal van baj, ami finomabb formában is kiütközne. Ennek ellenére ki/letiltásban csak az részesült, aki becsmérelt, sértegetett, fenyegetett, útszéli stílusban szidta a többieket, agresszívan zsidózott, komunistázott, cigányozott, ... stb.

Az, hogy esetleg többen elmaradtak - gondolom ilyesmire utalsz - az nem az állítólagos cenzúra eredménye, hanem önkéntes döntésé.

A MON fennállása óta eltelt 6-7 év alatt kialakult itt egy társaság, akik szívesen csevegnek egymással és ezalatt az idő alatt összebarátkoztak, ismeretlenül is ismerik egymást. Nyilván az, aki gyakran ír, dominálóbb, befolyásolóbb tényező, mint az, aki csak olvas vagy "jön-megy". A törzstagok már egy fél szóból is megértik egymást, ami egy újnak furcsa, az esetleg idegennek érezheti magát. Ha valaki tehát jön, majd távozik, annak oka lehet ez az összetartozóság, aminek az új nem, vagy még nem része. De a távozásnak oka lehet az a szellemiség is, amit az állandó tagok képviselnek. Ezt azonban nem nevezném cenzúrának, hisz többségük nem rendelkezik moderáló joggal.

Ebben én nem látok sem kivetnivalót, sem nem gondolom, hogy ezen változtatni kéne. Itt virtuálisan ugyanaz történik, mint a valós társadalomban: ott sem jár mindenki mindenhová, nem jár mindenki mindenkivel össze.

Abban teljesen igazad van, hogy a fórumot a vita tartja életben, ami a véleménykülönbségből fakad. Ez itt is így van. Csak nem verjük be egymás fejét. Egyrészt, mert ennél jobb a MON-on "élők" konfliktuskezelési képessége, másrészt annyira nem sarkalatosan ellentétesek a felfogások --> lásd feljebb.

 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 16:31   
2009-08-24 11:49, bugsy:
>>> Összefoglalva tehát: a remek alapötletet új köntösbe, sokkal több szolgáltatással vegyítve át kellene öltöztetni, valamint bátrabb, a személyiségi jogokat ugyanúgy szem előtt tartó moderációs szokást lenne érdemes bevezetni.

Na de kedves bugsy, miert nem csinalod te meg ezt? Szemmel lathatoan lenyegesen jobban ertesz hozza, mint en. Tehat csinalj meg egy a te szempontjaidnak megfelelo forumot, es en megigerem neked, hogy meg fogom latogatni, es szivesen velemenyt is nyilvanitok majd rola.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 12:18   
2009-08-24 10:49, bugsy:
-

"Rendben, ha szükséges, akkor alátámasztom.
Fredi 2009-08-15 06:57-kor kelt hozzászólását idézem:"

Tegyük ezt mellé: 2009-08-12 21:21 És ezzel vegyük a két megjegyzést kiegyenlítettnek.
Azt pedig továbbra is gondolom, a Bihari által nyújtott nézeteknek/ megnyilvánulásoknak a MONon nincsen helye.


"Szükségtelen nekem is belinkelned az amúgy meglehetősen áltudományos, zsigeri sértettségből írt esszé linkjét, és inkább arra bíztatlak, hogy tudd és merd jobban elviselni a kritikát, mert az nem minden esetben destruktív...'"

A három hozzászólásodból több mindennel is egyetértek, viszont az kevésbé tetszik, hogy sugallod, bárkit csak a véleménye/ kritikája miatt moderálnék. Éppenséggel örülök, illetve csak annyit javasolok, hogy a fórum kapcsán a további eszmecserét inkább a Mi vagyunk! témakör Fórum c. topikjában folytassuk. Írj, kritizálj, javasolj, nem hiszem, hogy bárkinek is ellenvetése lenne.

"Ha van hozzá türelmed, és nem tiltasz ki engem is a kritikai észrevételem miatt, akkor be fogom bizonyítani, hogy nem árt egy fórumnak az ellenvélemény, valamint azt is, hogy a legtöbb deviáns képes beilleszkedni egy igazságos rendszerbe."

Lásd pár sorral fentebb. Innen rajtad a sor, írj, kapcsolódj be a beszélgetésbe, vitázz, lássuk azokat az ellenvéleményeket, egy egészséges/ személyeskedésmentes érdemi vitának csak örülnék.

Hunor

 
 bugsy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 11:49   
2009-08-24 10:57, bobo.2006:
-
2009-08-24 00:15, bugsy:
>>> Nagyjából három éve pontosan ilyen okok miatt hagytam fel a MON látogatásával.

De latom, hogy akkor 3 ev mulva ismet itt vagy. Mit latsz a MON-on? Rengeteg olvasnivalot, nem? Az hogy az emberek jonnek-mennek, az mindenkinek a szemelyes szabadsaga. Naponta jonnek uj latogatok. Meg csak nem is kell megindokolni, hogy miert. Csak... Ja es az elmult evekben a moderacio kivaloan mukodott is es ezert inkabb koszonet jar a Hunornak, mint biralat.

-

A MON egy kiváló alapötlet.
Nagyon sok külföldön élő magyar próbál itt beszélgetőpartnerekre lelni, ahogyan majdnem ugyanennyi rövid időn belül tovább is áll.

Nemcsak nekem volt olyan érzésem, hogy a szabad véleményformálás csupán látszólagos, több tucat volt MON fórumozó véleményére is alapozok.
Az alapötlet tehát kiváló, a baj talán annyi, hogy az elmúlt 7 év alatt nem csupán a bennünket körülvevő "Mátrix" változott sokat, hanem az internetes kommunikáció is.

A MON nagyjából a 2002-es szinten ragadt meg, és ezt nem csupán a technológiai háttérben látom (a fórumrendszer erősen elavult!), hanem a működtetés alapelve sem fejlődött együtt az internetes társadalommal.

A mai fórumokon (és itt a több tízezres tagsággal rendelkezőkből szemelgetek, index, nlc stb.) jóval bátrabban kezelik a másságot, a provokatív(nak látszó) véleményformálást abból az okból, hogy a fórumozók zöme felnőtt ember, akik képesek kezelni az esetlegesen felmerülő kisebb-nagyobb konfliktusokat.

Jellemzően más fórumokon is azok kiáltanak hamarabb moderátorért, akik nem éreznek magukban kellő erőt, hogy kezeljék a felmerülő konfliktust, de sokszor még ahhoz sem, hogy ignorálják a nekik nem tetsző gondolatot. (Lásd: a minden problémát megoldó PageDown billentyűt...!)

Ezen felül említem meg - immáron harmadszor, hátha most nem marad reakció nélkül - hogy az admin és a moderátor NEM VALÓ a fórumok párbeszédeibe!
Ha mindenáron be óhajtanak kapcsolódni, tegyék ezt anonim nick-kel, amolyan sima mezei tagként, vagy járjanak más fórumokra eszmét cserélni.
Az adminnak és a moderátornak hatalma és konkrét feladata van, rossz szájízt okoz a fórumozók komoly hányadánál a hatalom finom (vagy kevésbé finom) megcsillanása a folyamatokban.

Ha az az alapcél, hogy emberek beszélgessenek egy fórumon, akkor fel kell végre ismerni, hogy az emberi kommunikáció természetes része a véleménycserén túl a vita és a konfliktus.
Ahogyan az életben sem szaladunk folyton a mamához, itt is meg tudnánk oldani a konfliktusok döntő többségét hatalmi erő bevetése nélkül is.

Összefoglalva tehát: a remek alapötletet új köntösbe, sokkal több szolgáltatással vegyítve át kellene öltöztetni, valamint bátrabb, a személyiségi jogokat ugyanúgy szem előtt tartó moderációs szokást lenne érdemes bevezetni.
Megtízszereződne a MON aktív felhasználói bázisa, és jelentősen csökkenne a fluktuáció is!

 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 10:57   
2009-08-24 00:15, bugsy:
>>> Nagyjából három éve pontosan ilyen okok miatt hagytam fel a MON látogatásával.

De latom, hogy akkor 3 ev mulva ismet itt vagy. Mit latsz a MON-on? Rengeteg olvasnivalot, nem? Az hogy az emberek jonnek-mennek, az mindenkinek a szemelyes szabadsaga. Naponta jonnek uj latogatok. Meg csak nem is kell megindokolni, hogy miert. Csak... Ja es az elmult evekben a moderacio kivaloan mukodott is es ezert inkabb koszonet jar a Hunornak, mint biralat.

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 10:53   
Hunor, hiába linkeled be ezt több helyen, akkor sem lesz helyesebb.

Ami meg a nemzetieskedést illeti. Elöször is szögezzük le, hogy a bal és jobboldal közötti különbség az egyik kutya, másik eb közmondással le van tudva. Ehhez hozzávehetjük még nyugodtan a demokráciát is. Nevelésem alapján jobboldali voltam, aztán kaptam teljesen feleslegesen még egy keresztény nevelést is, csupán hogy utána kb. 15 évben teljen felismerni, hogy mekkora állatságokra neveltek.

Idöközben elutasítok minden olyan rendszert, ami egy absztrakt fogalmat, mint pl. nép, isten, nemzet, osztály, stb. az egyén fölé helyez. Az uralkodók szeretnek ilyesmire hivatkozni, hogy a nép érdekében kell az egyénnek lemondania és szenvednie. Szemenszedett hazugság. Amíg egy ember egy másik felett uralkodhat, addig nem lesz béke, és nem lesz igazságos társadalom. A modern demokráciák ugyanolyan eröszakosan uralkodnak, és elnyomnak mint a diktatúrák, csak közben valamit a szabadságról hazudoznak, illetve a szabadság alatt az uralkodó réteg szabadságát a kizsákmányoláshoz értik.
Ha itt az a téma, hogy a magyar a magyar ellen, akkor körberöhögöm magam, mert a) mi a magyar?
Nem a magyar van a magyar ellen, hanem az ember ellen, de ez sem igaz, hanem egy világnézet a másik ellen. Magyarországon több nagy ideológia él. Ott lenne a keresztény nemzeti, ami egyrészt egy elavult vallásra és annak istenére, másrészt egy népre hivatkozik, ennek alárendeli az egyént és sz.ik az emberre. A másik nagy vallási alapú ideológia a marxizmus szelleme, ami még jobban sz.ik az egyénre, és egy kollektívot, a proletáriátust állítja midenek fölé. A 3. nagy ideológia Magyarországon a cigányság életfelfogása. Ezt ne értsük félre, nem minden cigány él eszerint, és nem csak cigányok élnek eszerint. Ennek a lényege, hogy nem tekintik magukat az állam részének, a magyar államot nem elismerve, saját törzsi szokások szerint.
Mindhárom ideológia agressziv, elnyomó természetü, és az embert semmibe veszi.
Hogy miért van a magyar a magyar ellen, az nagyon egyszerü. Mert sok a magyar, de kevés az ember. A magyar nép illetve társadalom súlyosan beteg, mondhatni menthetetlen. Ami a legrosszabb, hogy nincs még csak remény sem a láthatáron, e három ideólogia valamikor összeütközik.

A téma önmagában felesleges. Inkább az az érdekesebb kérdés, hogy azok akik mindig azt prédikálják, hogy a magyaroknak össze kell(ene) tartaniuk, ezzel mi a francokat akarnak elérni. Miért kell a magyaroknak összetartania, és kinek használ az.

Megfigyelésem szerint azok akarják a magyar összefogást, akiknek valami támogatásra van szükségük, mert egyedül életképtelenek.

 
 bugsy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 10:49   
2009-08-24 07:13, hunor:
-

Rendben, ha szükséges, akkor alátámasztom.
Fredi 2009-08-15 06:57-kor kelt hozzászólását idézem:

"Tisztelt Bihari úr! Elég sok időt fecséreltem el bejegyzéseinek olvasására. Az a meggyőződésem alakult ki, hogy önnek a neve predesztinál. Mint ahogyan az Ön értékrendszerében a büdös jelző mellé egy bizonyos szó kivánkozik, ugyanugy a bihari jelző mellé csak a paraszt szó passzol. Magyarán: Bihari úr Ön egy bihari paraszt.(Tévedést elkerülendő nem földművesre gondoltam)"

Úgy vélem, ez a hozzászólás legalább annyira kimeríti a személyeskedést, mint a zsidózás.

Egy pártatlan moderátornak MINDKETTŐT észre kell vennie, kizárólag akkor válik hitelessé.

Ez persze csak akkor lehetséges, ha maga az admin és/vagy a moderátor nem vesz részt a közvetlen vitában. Nem így történt ez itt.
Te is és vagy két moderátor igyekeztetek semlegesíteni egy nem tetsző véleményt, amelynek az lett a vége, hogy kitiltottátok.

Ez némiképp predesztinálja azt a fenyegetést, hogy ha valaki nektek nem tetsző módon nyilvánul meg, akkor annak valagbarúgás lesz a jutalma.

Figyelem, ez nem azt jelenti, hogy boldog-boldogtalan bármit írhasson.
NEM!
Ez azt jelenti, hogy ha az egyik zsidózik, akkor azt meg kell feddni.
Ha a másik büdös parasztozik, akkor őt akkor is ugyanígy meg kell feddni, ha ő a szimpatikusabb véleményt képviseli!

Engem az igazságérzetem hozott ide, nem ellenségeskedni óhajtok.
Szükségtelen nekem is belinkelned az amúgy meglehetősen áltudományos, zsigeri sértettségből írt esszé linkjét, és inkább arra bíztatlak, hogy tudd és merd jobban elviselni a kritikát, mert az nem minden esetben destruktív...

Ha van hozzá türelmed, és nem tiltasz ki engem is a kritikai észrevételem miatt, akkor be fogom bizonyítani, hogy nem árt egy fórumnak az ellenvélemény, valamint azt is, hogy a legtöbb deviáns képes beilleszkedni egy igazságos rendszerbe.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 07:13   
2009-08-24 00:15, bugsy:
-

Bihari által bemutatott magyarországi vonatkozású hittérítésnek a MONon nincs helye.

Az állításaiddal pedig nem értek egyet, de vitába bocsátkozni sem tudok, mindenféle hivatkozás/ alátámasztás nélkül írsz, ez így nem fair.

Egy link:
http://maria.blog.hu/2009/07/27/irigy_vagy_kiskocsog_azert_frocsogsz

Üdv,

Hunor

 
 bugsy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-24 00:15   
*PS: De ha valaki nem ért ezzel egyet, jelezzen nyugodtan.
-

Nem értek egyet veled-veletek.
Egy fórum mindig sokkal hitelesebb és érdekesebb, ha az abban betartandó szabályok MINDENKIRE, tehát adminra, moderátorra egyaránt érvényesek.

Ha Biharinak nem szabad zsidózni (megjegyzem nagyon helyesen) akkor a másik topikolónak sem szabadna büdös parasztozni.

Tovább megyek.

Semelyik topikban nem szerencsés, ha az admin vagy bármely moderátor részt vesz a vitákban olyan nick-kel, amelyről mindenki tudja a tulajdonosának valódi fórumbéli szerepét. Részben egy ki nem mondott erőfölény (remélhetőleg) akaratlan bevetéséről lehet szó, részben pedig az érv- és akaratgyenge, rosszul megválasztott moderátor erőfitotgtatása elveszi a kedvet az igazi fórumozóktól.

Nem a levegőbe beszélek.
Nagyjából három éve pontosan ilyen okok miatt hagytam fel a MON látogatásával.

Legyetek kicsit bátrabbak, nem kell olyan érzékenynek lennetek, ha valaki rosszul interpretálja a talán amúgy sem szimpatikus gondolatait, valamint legyetek igazságosak, mert hihetetlenül szemfüles ám az az istenadta fórumozó, és hamar kiszúrja a kettős mércét...

 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-23 17:52   
Biztos, hogy vannak emberek, nekik valamilyen nezeteik, amelyekkel valaki szemely szerint nem ert egyet. Vagy mondd el, hogy van olyan ember, akinek a nezetei szimpatikusak, es egyetertesz vele? Ennek van valami kovetkezmenye, vagy erre is csak legyintesz, es inkabb kerulod, es vele sem akarsz inkabb talalkozni?
 
 matyi10  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-23 17:14   
Hát könnyebb lenne lényegeset írni, ha kialakult volna valami diszkuzió. Mindenesetre én is el szoktam gondolkodni ezen a témán. Hiszen azon túl, hogy nincs olyan náció, akinek tagjai között ne lennének ellentétek (mondjuk katalán-galíciai, bajor-fríz, német-osztrák, stb.) nálunk ennél meredekebb a helyzet. Ami azért is súlyos, mert van elég közös baja magyarságnak, semmint megossza az erejét semmiségeken. De tény és való, hogy sok olyan ember van Magyarországon, akikkel sem értelmesen beszélni, sem közös nevezőre jutni hosszú távon nem lehet. Hirdeti a saját teóriáit, és és ellenségként tekint mindenkire, aki más véleményen van. Az ilyen embertípust csak kikerülni, és békén hagyni lehet, ami hosszú távon szintén a közös problémák megoldhatatlanságához vezet.
 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-22 11:53   
2009-08-21 22:39, matyi10:

Párviadalról szó sem lehet, ahhoz egyenlö ellenfelek kellenek.
De mi lenne, ha a lényeg keresése helyett inkább írnál valami lényegeset?

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-22 10:55   
2009-08-22 09:49, bobe:
-

Szerintem Greve további példákat keresett, talált, és az volt...
Volt, mert kivettem (Greve, inkább írj kommentárt, vagy ha példát ajánlasz, hasonló esetben csak linkeld, és lásd el azért magyarázattal).

Hunor

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-22 09:49   
Mi is ez? nem értem
 
 matyi10  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-21 22:39   
Sziasztok!

Megkérdezhetem, hogy ez a topik kizárólag Pompéry Berlin és Bihari párviadaláról szól, vagy van más téma is? Ugyanis a címe elég kecsegtető, de az első 2 oldal átolvasása után más lényeget nem tudtam kiszűrni.

 
 jukap  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-21 20:43   
Nehogy kitöröld a topikot Hunor, sajnos szukség van az ilyen írások megörzésére, mert a gyulölet ott lappang közöttunk, alapok nélkul. A kulföldön élö magyarság lehet tanúja, hogy aki elfogadja a befogadó ország törvényeit, hagyományait, nem feladva sajátját oldja meg a beilleszkedés problémáit. Elsösorban a befogadó ország törvényeit, szokásait kell elismerni és ami nem utközik ezekkel, ismertetni és népszerusíteni a magyar kulturát. Miután Nyugat-Europában és Amerikában ez nem probléma, így nekunk könnyu dolgunk van.
Volt szerencsém vendégul látni volt osztálytársaimat juniusban. Egyiköjukkel 46 éve nem találkoztam, akkor ö emigrált Amerikába. Le a kalappal elötte, a magyar kulturát azóta is ott népszerusiti, az eredeti magyar népdalokat, táncokat (nem csak a ”tsardas” szinten), hanem a gyökerekre visszanyúlva professzionalista elöadásokkal mint Magyarországon, mint kulföldön nagy sikerrel elöadva, annak ellenére, hogy a társulat ”amatör”, tehát nem ebböl él, de a nivó magasrendu. A magyarságot ilyen képviselettel lehet népszerusíteni, nem a gyulölködok hadával. Ez nem old meg semmit, csak okot keres a saját szerencsétlenségére, és ennek mindig valamilyen népcsoport az alanya. Amerika elönyben van Europával szemben, mert ott hagyományai vannak a bevándorlásnak, és a kulönbözö népek egyuttélésének. Ami bevált ott, kell átvenni tekintettel arra, hogy Europára ugyanez a sors vár. Viszont a törvények betartását alapvetö kriteriumnak kell tekinteni a letelepedni szándékozók között. Azok, akik ösidök óta ott élnek Magyarországon, és gazdagítják hazánk kultúráját, buszkeségeinknek kellene tekinteni, ahelyett, hogy származását felhozni, és egyoldalú téves megitéléssel kritizálni alkotásaikat. Sajnos Bihari nem képes felfogni, hogy hazáját alacsonyítja le, ha nemzetközileg elismert alkotásokat nem képes elfogadni, mert az alkotó nem Vereckénél lépett be Árpáddal egyutt. Kérdésem csak az hogy Bihari tudja-e, hogy ösei ebben a nagy keveredésben Álmos, vagy Kazár leszármazottja-e?

Udv.

P.S. Meghalt az egyik billentyu a klaviaturámon, így bizonyos magyar magánhangzókat nem tudok leírni.

 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-17 11:12   
2009-08-16 13:02, Pompéry Berlin:
>>> Töredelmesen bevallom, hogy csődötmondtam.

Ugyan mar. Neked eselyed sem volt (lesz)ezek ellen a szelsoseges teveszmeket terjeszto hitteritok ellen. Foleg ervekkel meggyozni oket!

Es a kovetkezo hitterito is fog jonni elobb-utobb, ahogy megbizasa lesz. A kulonbozo nyilvanos forumokon visszajelzesekkel lehet gyorsan es olcson tesztelni a gazdiknak a mindenkori partstrategiat. Remek hangulatjelenteseket lehet osszehozni.

Talan a kovetkezo hitteritonel eloszor meg kell tudakolni, hogy mi a velemenye a kazakisztani magyarsag helyzeterol es hogy Jezus Krisztus parttag volt-e ?

A talponalloban is lehet batran takaritani, ott eleg vagyok en is elrettento peldanak!


 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 19:03   
2009-08-16 16:33, hunor:
-
Kivaló döntés, így mi maradhatunk, söt, a témáról is lehet eszmét cserélni. az elrettentésben egyetértek amával.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 18:47   
2009-08-16 18:39, amadeus:
-

De ha ez az alak mégegyszer betéved ide, akkor ugye el szabad küldeni a ....?
-

Nem hiszem a betévedést... de minket sem hozhat ki semmi/ senki úgy a sodrunkból, hogy túl erősen reagáljunk, nem?

Hunor

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 18:39   
2009-08-16 16:33, hunor:

Hagyhatod a topikot, jó lesz elrettentö példának.
De ha ez az alak mégegyszer betéved ide, akkor ugye el szabad küldeni a ....?

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 16:33   
Szerintem a topikot kár volna lezárni, (sajnos) nem légből kapott a téma, és nem is az volt a probléma, így maradhat(na), én legalábbis a másik megoldást (inkább a MON és bihari útjainak különválasztását) választottam.*

Hunor

*PS: De ha valaki nem ért ezzel egyet, jelezzen nyugodtan.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 13:02   
Kedves Mindenki!

Töredelmesen bevallom, hogy csődötmondtam.

Évek óta azt látom, hogy vannak – tapasztalataim szerint túlsúlyban a jobbszélen – érzelemittas vitatkozók, akik az érvelést pillanatok alatt személyes síkra terelik. Ennek változatait Hunor linkje nagyszerűen ismerteti, amiért külön köszönetem. Ennek eredménye egy dühödt és a felek szellemi szintjéhez képest rendszerint méltatlan sárdobálás. Sajnálatos módon az indulatok heve egy idő után a moderát vitapartnert is rendszeresen elkapja, aki ezek után lelki egyensúlyát és tartását elvesztve belesétál az ellenség-csapdába. A vitafórum legkésőbb ezen a ponton átalakul dühöngővé.

Ez a jelenség engem évek óta pszichológiailag és szociológiailag érdekel. Úgy gondoltam, bihari kapcsán, illetve vele teszek egy kísérletet a kényszerpálya megtörésére. Reméltem, hogyha nem hagyom magam kihozni a sodromból, udvariassággal és a magam részéről logikus, a dologra vonatkozó érvekkel rá tudom esetleg kényszeríteni a másik oldalt, hogy maga is a témánál maradva érveljen. Nem jött be.

Csődöm a realisták számára előre látható volt. Ezek szerint bennem vagy a naivitás buzog túl, vagy a beképzeltségem korlátlan: abban reménykedtem, hogy nekem sikerül(het) valami, ami sok nálamnál okosabbnak nem. Tévedtem.


További elmélkedéseimhez tanulmányozni fogom Hunor linkjét, a kísérletet pedig ezennel befejezettnek tekintem. Kérem a topic lezárását.

 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 12:19   
2009-08-16 11:28, Pompéry Berlin:

Na ugye ...
Vajon mit kellene rajta ellenorizni? Hogy jobbrol vagy balrol kapja a zsebebe a penzt? A korrekt elszamolas a lenyeg. Peldaul hogy a mai irasaert megkapja az ejszakai potlekot, aztan a hetvegi potlekot. Ha magyarban szombaton meg unnep is lett volna, akkor az unnepi potlekot. (Persze ehhez meg ejfel elott kellett volna irni!)

Meg aztan hitteriteni lehet ugy, hogy az Urat dicseri, azaz a kenyerado (levesado) gazdit. De lehet az ordogot becsmerelni is, peldaul a demokraciat, szabadsagot szereto es elteto polgart.

Ami a szelsoseges teveszmek hirdetoiben kozos, az az, hogy nem szeretik a nyilvanossagot. Nem merik vallalni a teveszmeiket, mert az emberi szemetseg "kimeletlen" es gyakran kirohogik oket.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 11:28   
2009-08-14 16:55, bobo.2006:
-
...Most mi a jelentosege annak, hogy az oldal uzemeltetojet Kenez Zoltannak vagy Andrasnak hivjak. ...
-

Személy szerint semmi. A meglét tényében látom a lényeget. Ha van impresszum, akkor a dolog leellenörizhetö. Ha nincs, akkor a hiány számomra azt sugallja, hogy a tulaj/gazda nem kívánja felfedni magát. Ezt pedig én nem tartom egyenes szándékú dolognak. Ennyi.

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 11:09   
2009-08-16 07:01, hunor:

Tagsági könyv visszaadása nem szükséges
Nem is gondoltam komolyan.

megoldottam
Köszönöm.

 
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó