|
Egy mostani elkeserítő élmény: egyik németországi FB oldalon jelent meg, hogy valaki látta, szemben lomtalanítás: tucatnyi válasz is érkezett, melyben kérdezték, hol van, hová kell menni, kérték a posztolót, nézze meg, mi van közötte (lista is volt, hogy mi kellhet)... hm, nemtom, olyan kellemetlen volt olvasni.
Hunor
|
|
|
Izé. 
|
|
|
2013-04-23 06:11, hunor:
-
"A MON nem a Facebook, nem egy mondatos "itt vagyok én is" beköszönések helye csak, itt jó, ha írsz magadról, érdeklődési körödről pár mondatot, hadd tudják a többiek, kit üdvözölhetnek körükben."
Ezt is fontos szempontnak találtam.
Hunor
|
|
|
Ez rég volt fent. Lepu? Tipp, köszi, hogy betetted a fenti sor képernyőképét jelzésnek pár topikba, de legközelebb a méretet ne feledd visszatenni (így széttolta a topikokat).
Most kitakarítottam a topikokat, a regisztrálásnál, és sok helyen is szerepel ez az alábbi szöveg:
Üdv Mindenkinek,
megismétlem a fórum tetején látható feliratot:
"FIGYELEM! Fórumunkban kivándorlási kérdések, valamint állás-, lakáskereső hirdetések nem lehetségesek!"
BESZÉLGETŐFÓRUM: A MON fórum a már külföldön élő magyarok ismerkedő helye, beszélgetőfóruma, ahol mindenkit szivesen látunk, éljen bárhol is a nagyvilagban. Ha csak állást, lakást keresel, hirdetnél, vagy kivándorlással kapcsolatos kérdéseket tennél fel, segítséget keresnél - ne fáradj a regisztrálással, nem ez a megfelelő hely számodra, fórumunk nem erről szól. A világhálón sok száz honlap foglalkozik ilyen jellegű segítségnyújtással, biztosan megtalálod majd a megfelelőt.
Ha honfitársak társaságát keresed lakóhelyeden, beszélgetnél, vagy programokat szerveznél, akkor keresd meg az országok listájában az erre megfelelő topikot. A MON nem a Facebook, nem egy mondatos "itt vagyok én is" beköszönések helye csak, itt jó, ha írsz magadról, érdeklődési körödről pár mondatot, hadd tudják a többiek, kit üdvözölhetnek körükben.
Kérem, ezt mindenki vegye figyelembe!
Hunor
|
|
|
A kérdöívet senki sem látta, mert a kisasszony nem töltötte fel az internetre, hanem megadta a linket a saját gépjén. Nála tényleg müködik, másnál nem fog
|
|
|
Tenyleg jo kerdeseket kell ahhoz feltenni, hogy valos kep legyen. Nem lattam meg a kerdöivet.
Amugy tudok egy peldat. Az egyik ismerös fiatal anyuka belatta es döntött, a csalad hazament 2 ev utan. A feleseg ugy erezte, hogy a 3 gyermeknek jobb lesz otthon. Az itteni komoly jaradekoktol eltekintve tenyleg mindenki mosolygosabb lett, pedig itt is egesz jol szocializalodtak a sok pogacsanak es a szivelyessegüknek köszönhetöen, valamint az itteni Waldorf ovinak es sok szülinapi partinak. Igaz, a munka miatt a csaladfö azonban utazik gyakran vissza.
Valami komolyabb elemzest - doktorit - megerdemelne a tema, ha valaki egy kellöen mely vagy uj tartalmat vizsgalna. Sokat valtoztak a preferenciak az utobbi idöben.
Nehez is összehasonlitani egy okos telefont egy öszibarackkal.
Na, nem bonyolitom tovabb, hatha valaki egyszerübben latja.
|
|
|
Hát igen, aki nem tudja, hogy müködik az internet, meg mire van a server, az megprobálja a mennyiséggel kompenzálni.
De lassan szólni kellene a profoknak, hogy adjanak más diplomamunkát mert most már annyi ilyen nem reprezentatív felmérés van, hogy hihetetlen és tök felesleges, mert aki elhagyja Magyarországot, úgysem vallja be, hogy hülye ötlet volt....
|
|
|
2013-01-19 02:18, O.D.:
Nem kellett volna a fél fórumot teleokádni egy linkkel a saját lemezedre.
|
|
|
Kedves Mindenki!
Ozsvárt Dorina vagyok, 21 éves, germanisztika-magyar szakos, végzős egyetemista. A szakdolgozatom elkészítéséhez lenne szükségem nélkülözhetetlen segítségükre! Ha van rá 10-15 szabad perce, Németországban tartósan letelepedett magyar hölgy/férfi (kortól,nemtől,végzettségtől teljesen független!), akkor kérem töltse ki a 19 kérdésből álló kérdéssoromat német nyelven...:
file:///Users/dorinaozsvart/Documents/kérdő%C3%ADv%20németországi%20magyaroknak.htm
...és küldje el az alábbi email címre:
dorina.ozsvart@gmail.com
Röviden: a kérdőív segítségével azt próbálom vizsgálni, hogy érzi Ön magát Németországban, nem érzi-e magát idegennek ott, és mit is jelent az egyén számára ez a szó, hogy "idegen"; illetve mennyire sikerült "magyarnak maradnia" egy másik országban, és identitását megőrizve mennyire fogadta be Önt a német társadalom.
Segítségét hálásan köszönöm! Természetesen a kérdőív teljesen anonim, a válaszok titokban maradását 100%-ban garantálom!
Üdvözlettel:
Ozsvárt Dorina
Ui.: Ha nem sikerülne megnyitni/kitölteni az általam küldött kérdőívet, kérem írjon email címemre, és én azonnal visszaküldöm Önnek Word formátumban, csak itt sajnos ilyen formában nem tudtam csatolni! Nagyon szépen köszönöm!
|
|
|
2013-01-14 20:54, Tihi:
Miss Ella engem is csókolni, pedig én "lány" vagyok
De azt írta, Elmúlt az élmény . Szerencsénkre.
|
2013-01-14 20:29, Tihi:
-
Hát elvitte az ördög Lepu írásait is a Berlin topikról. Onnét kaptam ötletet saját írásomra.
-
jaja, Hunor nagyon pucol mostanában
De hát ugye a kiscsaj valahol rejtve munkát is keresett...
|
|
|
Ja, és ugyanarról a szerverröl küldik, mint ahonnan azt az ajánlatot, hogy meg akarják nagyobbítani a fkmat...
|
|
|
Lehet, hogy az ördögön kívül van egy rajongóm is, már 5 magánüzenetet kaptam töle ördögi nyelven írva.
Így biztat: "Adok neked a képet, és mondd meg többet magamról.
miss Anne Ella csókolni.
Volna egy jó napot".
|
|
|
Hát elvitte az ördög Lepu írásait is a Berlin topikról. Onnét kaptam ötletet saját írásomra.
|
|
|
2013-01-14 03:28, Tihi:
-
Folytató írásomat mégis elvitte az ördög, most csak röviden annyit mondok, hogy szeretem az angol humort, ide csak egy-két idézet:
"Berlin´s airport fiasco"
"The ethernal building site"
"So much for industrious Germans doing things on time"
Többit a berlini topikon, ott Lepu mondja véleményét.
ps vagy az ördög vitte el írásom egy részét vagy túl sok vörösbort ittam ez este. 
|
|
|
Folytató írásomat mégis elvitte az ördög, most csak röviden annyit mondok, hogy szeretem az angol humort, ide csak egy-két idézet:
"Berlin´s airport fiasco"
"The ethernal building site"
"So much for industrious Germans doing things on time"
Többit a berlini topikon, ott Lepu mondja véleményét. 
|
|
|
Gondolgattam hova írjam be mondanivalómat. A berlin-topik olyan anemiás, hát inkább ide.
Párszor voltam Berlinben és megszerettem a várost, élveztem a berlini atmoszférát és kedveltem a berlini dialektet és a berlini humort. Annakidején párom egy kicsit megsértödött, hogy én miért értem a berlini dialektust és ö nem, de kellemes látogatásunk volt szinházlaátogatással, Checkpoint Charley és Kelet-Berlin, Bergamon museum, Stadtbummel usw. De ez régen volt.
Évtizedek után megint Berlinbe érkeztem a Tegel repülötérre és csak másnap vettem észre, hogy milyen különleges kis körök repülötér a Tegel. Ha elindulsz egyik irányba körbe jársz és lassan visszaérsz erdeti kiindulásodra.
Folytatom, de megmentem mielött az ördög elviszi írásomat....
|
|
|
Na, a "nincsen kolbászból a kerítés" (de minden szuper) problématika eljutott a német sajtóba is.
Ès még én sem festettem le ennyire durván a realitást...
|
|
|
2012-12-20 15:44, Lepu:
-
Hm, megfogalmazom egyértelműen. És a regisztráláshoz szükséges lesz a beikszelés.
Hunor
|
|
|
Az még nem akadályozza meg 
|
|
|
Itt. Egyébként az új fórumnál jobb, egyértelműbb módszer lesz, mint most a fórum tetején - ott a Regisztrálás funkció mellett lesz beikszelendő, hogy állás-, lakáskeresés nem lehetséges...
Hunor
|
|
|
Hát, mert már a követöi is megjöttek
|
|
|
Eppen en is irni akartam, hogy az Allasok, csak ajanlatok topikban a Feketegyemant allast keres. Ugy latszik Hunor, nem vagy eleg hatasos!
|
|
|
De te sem lehetsz mindig mindenhol
Most akkor nem kommentálok hamburgban semmit, úgy is letörölnéd.
|
|
|
láttam.
|
|
|
Lepu, már vagyok. 
|
|
|
2012-12-11 03:29, hunor:
-
Megvagyok ezzel...
Hunor
|
|
|
Közben szorgalmasan haladok a Németország témakör újbóli rendszerezésén.
Hunor
|
|
|
2012-11-30 20:14, csocsodalampa:
-
A legnagyobb gond, hogy nagyon mélyre le tudnak menni ezek a kérdések: már várom azt a kérdést, hogy Németországban is kell levegőt venni, lélegezni, és ha igen, akkor hogy, orron, vagy szájon keresztül, vagy netán más módon? (Ha valaki ezt bántásnak veszi, adalék: havonta egyszer törlök linzi, bécsi, grazi lakás-, vagy álláskeresést az Ausztrália témakör Sidney és környékén élő magyarok topikból.)
Hunor
|
|
|
Ahogy elnézem az lesz a holnapi hír, hogy ma összedölt a facebook. Legalább is a facebookdownban nagyon szaporodnak a bejegyzések, hogy nem megy. Németországban általában nem, Magyarországról eddig csak pestiek mondták, hogy nem..
|
|