2022. január 22. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> A Magyar Világkapcsolat >> Behízelgés
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
 okmokm1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-02-18 00:15   
2006-02-25 12:10, Erazs:

-

Tulajdonkeppen a borravalo megiscsak ajandek, amit nem lehet elvarni. En mindig szoktam adni, de ha elore tudnam, hogy "elvarja", akkor nem nagyon szivesen adom azt.

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-25 12:10   
Sziasztok!

Él még ez a topik? Ha még olvassa valaki, jobban mondva zsolti, akkor a kecskeméti incidensekhez azt tudnám hozzáfűzni, hogy a rendszám igenis irritáló, de nem mindenütt.

Én Kecskeméten születtem, ott nőttem fel, ismerem a várost. Vannak negativ és pozitiv példák. Nekem a negativ, amikor elmegyünk a piacra (lengyelpiac, nem tom mond-e a neve valamit), meglátják a rendszámot, vagy az árus előtt a kisfiam beszól németül, már el is vagyunk vesze.
Positiv pl. hogy az autószervízben (a hivatalos márkakereskedőnél) nem kérnek plusszt, hanem örülnek, hogy egy "külföldi vendég" igényeinek is megfelelnek. És hogy jöjjön csak vissza, hiszen neki olcsók vagyunk.

A benzinkutasok meg majdnem mindenütt borravalót várnak, itt azt nézik véleményem szerint, hogy ember vagy, és tankoltál, nem pedig a rendszámot. Ezt ugyanúgy elvárják tőlem akkor is, amikor anyukám magyar rendszámú autójával járom a várost.

 
 Toeby  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 20:16   
Halló Bovi!

Viva Colonia! Akkor már tudod! (1.FC-MG 1:0)

Az autópályákon részben igazad van, s ha van egy disznó akkor a következö is az már. De ne fogjuk a dolgokat csak az átutazókra, mert az elsö példám tipikus pesti volt! Még a D-Pu-on is lehetne igazad, de ha megirnám a WC-Michelint, akkor azok már a helyiek! Mert jártam olyan helyen is, ahol különben a madár sem jár! (Csak nem gondolod, hogy akkor az én voltam ....?) Persze nekem mindegy (ha nem vagyok ott!), csak ne hangoztassák annyira a kultúrájukat! Különben az emlitett autóútjaim nagy része sima országutakon zajlott le, amennyiben az a jelzö is érvényes lenne arra. Ott tényleg csak a bokorba mehettél! Oda aztán még az Autóklubot is hiába hivtad volna! Persze az M1-esen az érthetöbb! Különben már korábban azért vállatak legtöbben tanultságuk ellenére úgynevezett "alacsonyabb rendü" munkát, mert tudták, hogy ott borravalóval jobban lehet keresni! De nem okvetlenül ez a téma itt! Ha valaki a borravalót megérdemelte, semmi kifogás ellene! De abban az esetben is az ott élönek jó összege már ilyenekre megy el, ha valamit el akar intézni. Különben józan emberek ott is szégyellik, amiröl mi most itt témázunk, csak nem tehetnek semmit ellene! Engem legfeljem megfosztottak egy kicsit, amit sokszor ellensúlyoztak az alacsonyabb árak!
De egy biztos, hogy a társadalom már a múlt évszázad kezdetétöl a borravalóra épült, azaz nem ismerték azt, hogy a service bele van értve! Persze én a borravaló alatt egy tág fogalmat is megérintettem, ugyanis a csúsztató pénzeket, amire már akkor szükség volt, amikor a 8. osztályt elhagytad. Az életed további menetét tökéletesen az szabta meg! Különbözö felvételik, diákszállók, stb. Ez sem más, mint a benzinkútnál az olajellenörzés! De erröl sem akarok regényt irni, mert vannak más fontosabb támák is, amiröl azt érdemesebb lenne!

Mi sajnos a Bayernt nem csipjük!
De annak ellenére sok sikert!

Toeby

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 13:28   
Toeby!
Mindez csak nekünk tünik olyan kellemetlennek, mert nem élünk ott
Az idén baj volt a kocsinkkal az M 3-on.
Félórán bellül ott volt az autóklubtól segiség, mivel ADAC tagok vagyunk, semmibe sem került. Persze, hogy adtunk borravalót!Meg is érdemelte a segitö!
Sajnos mielött elhagytuk M.országot én is beszaladtam a WC-re, arra számitva, hogy a határátkelés megint órákba lelhet (befelé 4 órát álltunk)az volt az egész szabint elrontója. A nöi WC-k még undiritóbbak tudnak lenni, mint a férfi, mert nem a vödörbe dobják a belevalókat az odajárók.
Annyi bizonyos, hogy oda föleg külföldiek járnak igy közvetlen a határ elött, ki az, aki igy használja az adott helyet? A cipömet lekellett mosni mielött a kocsiba ültem. Soha többé nem megyek az autópályán M.on a WC-re! Inkább a kiserdöbe
Akkor kinek is drukkolsz? Mi Bayern fenek vagyunk.

 
 Toeby  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 12:27   
Jó szombatot Mindenkinek!
Remélem nem vesz benneteket annyira igénybe a bevásárlás! Nekem ez most lezser volt, mert léptem a parkban egy pár km-et, s most lassan felkészitem magam a már más topikon emlitett szédületesen elsöprö FC gyözelemre!
Itt úgy vettem észre, hogy a szolgáltatásokkal van probléma, illetve a borravalóval! Elöljáróban talán igazat adtok nekem, hogy a külföldiek elterjedésével Németországban is ez kissé teret nyert, pl. olasz, stb. éttermekben, de nem akarom felsorolni a dolgokat, mert ez ismerös téma, s nem is olyan veszélyes. A WC-használat sem lett éppen olcsóbb, de azóta egy tisztességes szolgáltatás, ha még talán itt valahol tennivaló is lenne. Franciaországban pl. a ruhatárban is pénzt kérnek, oly módon, hogy megfizeted, hogy bennt lehet a kabátod, de hogy beteszik, az már a te adományodtól függ! Igaz ez a tapasztalatom, annak ellenére, hogy gyakran voltam, föleg Párizsban, már elég régi, mégpeddig 70-ben volt agy barlangdiscóban a Quartier Latin-ben. Nyugaton ez a borravalós dolog elviselhetö, habár szinte vagy teljesen, megszünt, de 50 Pf-et mi is adtunk a benzinkútnál, ha az ott szolgáltató gyorsan körbemosta az üveget. Mosta, nem maszatolta! S itt van az átmenet a magyar borravalós társadalomhoz, ahol gyenge vagy sokszor semmirevaló szolgáltatások ellenében nagy pénzeket várnak el! Sokszor úgy be is csapnak, hogy kétszer fizeted alapjában a borravalót! Ezt sem akarom példákkal aláfesteni, mert arra az Arbeitsspeicher nem lenne elég, de legalábbis felrobbana a Monitor! De nem is általánositok, mert valami fejlödés látható! Pl. amikor korábban a Gerbeaud-ben utánarendeltünk még egy kávét, a felszolgálónö mondta: "Csak nem képzeli, hogy mégegyszer sorba állok a kávéért!". Mert neki is sorba kellett állni. (Mi persze mindig és mindenütt magyarul beszéltünk, ami sokszor hiba is!) Legutoljára viszont amikor nejem ölébe öntötték a kávét, ennek fejében kapott két rud Beiglit! Igaz az sem segitett rajta! A Benzinkutakon, pályaudvarokon, sok étteremben a WC-k nemcsak csapnivalók, hanem egyenesen nem méltóak az általunk nagyra becsült magyar kultúrához! Mivel nem egy eset fordult elö, ha már kedves olvasóim a reggeli után vagytok, s átélitek az olvasottakat, akkor lefestek ebböl egy esetet. Ha érzékenyek vagytok, itt kapcsoljátok inkább ki a gépet!
Budán a szentendrei úton, mert Kecskemétre igyekeztünk, mint ahogy szokás, nejem miatt megálltunk a benzinkútnál. Montam, maradjon még a kocsiban, addig én szétnézek a férfiaknál, amik állitólag gyakran jobbak, mint a nöknél! Nem csalódtam, de nem is undorodtam, mert gyerekkoromban bujocskát játszván gyakran voltam a disznóólban. Tehát megütötte orromat a már ismert illat, s lábam alatt a folyadék, kicsit keverve szilárdabb anyagokkal, papirral, sem vett le a lábamról, bátran mentem tovább! Úgy a fali, mint a földön álló csészék teli voltak a már emlitett különbözö szilárdságú anyagokkal, söt a fali csészén, ahol utána a gombot nyomod meg, oda volt kötözve egy müanyag pohár, amiben, már nem is emlitem, hogy mi volt! Ilyen körölmények között elhagytuk Pestet, s megálltunk az autópályán, hátha ott több szerencsénk lesz! Az 1 m²-es három csészés férfi fülkében, nem is tudom, hogy tudtak volna hárman odaállni, nejemet utána még be is hivtam, hadd tudjon már ö is egy kicsit megrökönyödni! Neki sajnos nincsenek disznóólos élményei, ezért sokkal kényesebb! Tehát ha ez itt talán nem is volt olyan borzaztó, s "otthon" sok mindent elnéz az ember, a disznóólos és seregkori latrinás nevelkedésemmel nem tudott semmi levenni a lábamról! De ugye ne folytassam tovább?! A szolgáltatásokban még az öskorban járunk, de ami a pénzt illeti, azt már ismerjük! Ilyen szolgáltatásokat még halpikkejjel sem érmemleges megfizetni! De azért a több 1000 rossz tapasztalat mellet tudnék jót is felsorolni, de sajnos nem az a jellemzö! A kocsitémához talán egyszer még hozzászólok, ugyanis nemis tudnám megmontani, hogy 30 vagy 40-szer voltunk azzal. Ugyan sok különös nem történt, de sztorik abban is akadnak böven!

De most már hajrá FC! A legközelebbi viszontlátásra!

Toeby

 
 ecet  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-09 11:22   
Sajnàlom én is magam intenziven a méltànytalan bànàsmod, a haramia lenyulàsok és a balkàni lefosott klozetok miatt.
Azért is inalok kétszer egy évben magyarorszàgra, hogy beszàmolhassak itt a legujabb horroélményeimröl. Sajnos idén kicsit késve vagyok. Részletes tudositàsom összel jön a KÉK FÉNY-ben.
Bevallom magamon kivül csak azokat sajnàlom jobban akik hàrom hét utàn nem jöhetnek vissza Svàjcba ahol az udvariassàg ingyen van.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 19:22   
Kero és Zsolti,

az elsö rossz tapasztalata után egy ideig nem ment kocsival haza, akkor a rendörség elött parkolo autobol kilopták a video kameráját amig a szemközti étteremben ebédeltek, világos nappal! Ha jol emlékszem, anyám azota se ment haza, elege volt!

Ujabban vonatra teteti az autot és Bécsböl hajt át, gondolom könnyebb neki rokonait autoval elérni mivel legtöbb vidéken él. Én sose béreltem autot Europában, örültem, ha nem volt muszály vezetnem mint itthon.

Viszont a szemtelen kéregetésre mindig allergikus voltam, legyen az Tunéziában vagy Mexikoban! Olyan helyekre nem megyek többet mint turista. Aki megszolgálja, az kap tölem borravalot, akár helyben, akár nyaralo helyeken.

Viszont a reklamácio és panaszkönyv vajjon sikeres-e? Vagy még kellemetlenebb kiszolgálást kapna az ember ha az illetö megtudja ki panaszkodott? Ha megteheted hogy máshova viszed az üzletet miután reklamáltál, akkor talán meggondolják, itt azt a metodust használják.

Azt hiszem Magyaországon az itt ismert customer support sem igen ismerös. Nem rég történt hogy mikor anyámnak s sok svájcinak nem volt emailje a Sunrisenél, helyette irtam meg az emailt a magyar programm miatt, melyet most vett neki férje otthon. A válasz annyira nem volt udvarias, hogy megirtam az illetönek nyiltan mi a nézetem erröl, mire emlitette hogy nem rég volt itt mert van egy kis elado részlege Los Angelesben is, és megismerte az itteni udvariasságot. Nem tudom, miért olyan nehéz azt használni is, vagy magyarok között az nem divat? 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 19:21   
2003-08-08 18:57, Pompéry Berlin:
-

"Rigó, ez igaz, de mindezektől függetlenül van valami szolgáltatási kultúra-vonulat...."


Van igen. Ugyan az orosz es roman szolgaltatas-kulturat nem ismerem, de a magyarnak legfontosabb jellemzoje azt hiszem, hogy a szolgaltatok nem erzik szukseget annak, hogy a barmit tegyenek a vasarloert, ami (szerintuk) nincs benne az arban. Azt hiszem, alapvetoen hianyzik nemcsak a “vasarlonak mindig igaza van” motto, ami hozzateszem, a valosagban semmivel sem kell hogy tobbet jelentsen, mint “a vasarlo mindig ugy kell, hogy tavozzon, hogy az hihesse, hogy igaza van,” de nagy altalanossagban annak sem erzik szukseget, hogy magahoz az uzletkoteshez kapcsolodo cselekvesen kivul (atadom a cipot egy szatyorban es elveszem a penzt) barmit tegyenek, ami esetleg nem csak azert hozza vissza a vasarlot az uzletbe, mert kenyelmes a cipo. Peldaul ha az uzletet uzemelteto komplexum nem kenyszeriti ra torvenyileg, alig fordul meg a cipoboltos fejeben, hogy telen felsozza az uzlete elotti 4 negyzetmeteres teruletet. Vagy hogy az ugyanekkora helyisegben dolgozo 2 alkalmazott ne egyszerre menjen ebedelni. Vagy hogy az unnepek kozott/elott/utan ne legyen kiirva a 35 par cipot tartalmazo zart/elsotetitett boltra egy heten keresztul, hogy leltaroznak.

Az sem jutott meg eszebe egyetlen vendeglatosnak sem szilveszter estejen, hogy a Galvolgyi-show elotti reszeg heveres helyett kihasznalja az alkalmat, hogy a fovaros utcain osszegyult tobbtizezres tomeg enni es inni akar barmit, barmi aron.


 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 19:19   
"1. szamu pelda: Nincs olyan hely a foldon, ahol ne fordulnanak elo hasonszoru "borravalora" ahitozo lelkes "segitok." Ideillo reakcio szerint nem hagytad magad levenni. Mast nem tehetsz, nem is kell."

Rigojános a fenti állításod téves. Finnországban nincsenek borravalóra áhítozó lelkes segítök. Ezt 38 éves itteni tapasztalatom alapján állítom!
Etelka

_________________

 
 zsolti  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 19:16   
Etelka!

Hát ebből a szempontból Finnország is nagyon tetszene, de ugyanezt tapasztalom Svájcban is. Tudodmit? Gyere te Svájcba!

 
 zsolti  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 19:13   
Rigojanos!

Köszönöm a tanácsokat!

1. Akkor továbbra is így fogok eljárni egyszerűen levegőnek nézve az illetőket
2. Pár perc nem számít. Bár ez lenne a legnagyobb veszteségem életemben.
3. Hát most már kicsit kihűlt az eset, meg nem is tudom bizonyítani, de fogok én még arra járni... :-> (Ez ha jol tudom a karorvendo smile)


--------------------------------------
1. szamu pelda: Nincs olyan hely a foldon, ahol ne fordulnanak elo hasonszoru "borravalora" ahitozo lelkes "segitok." Ideillo reakcio szerint nem hagytad magad levenni. Mast nem tehetsz, nem is kell.

2. szamu pelda: Lasd. 1-es szamu pelda annyi kulonbseggel, hogy hacsak nincs kiplakatolva, hogy pontosan hany perc alatt kell megkapnod a kocsidat, nem tehetsz semmit. Na jo, elkuldheted oket a @%$#@$%^ - felteve persze, ha akarod meg hasznalni azt a parkolot (lasd. kocsikulcs vs. autozomanc). Felhaborito, de legalabb nem roviditettek meg semmivel - ha azt a plusz nehany perc varakozast nem szamitod

3. szamu pelda: Itt el kellett volna kerned a blokkot, es bejelenteni a fonokenel - amit egyebkent meg mindig megtehetsz

-

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 19:09   
Zsolti! Gyere Finnországba ! Senki sem fogja észrevenni a svájci rendszámtábládat, csak a rendör, ha gyorsan hajtasz.
Itt minden önkiszolgáló a benzinkutaknál MINDENÜTT ! Nemcsak a benzin, hanem az ablakmosás, kerekek nyomásának ellenörzése, olajszint megnézése stb.is.Ha szerencséd van és pl. kiégett lámpával mész be a benzinkútra, akkor nem egy 20 éves kislány ül a kasszában, aki mézédes mosollyal kijelenti, hogy fogalma nincsen hogyan kell lámpát cserélni, henem egy hozzáértö férfi aki NEM tart igényt semmiféle borravalóra, hanem a kezedbe nyomja a számlát, amit a kasszánál fizetsz ki. A pénzedbölMINDEN aprót IS beleértve visszakapsz. Ha beállsz az autómosósorba egy lelket nem látsz sehol, kivéve a mögötted lévöt a sorban.
SENKI nem vár el és nem tart igényt SEMMIFÉLE borravalóra, sem a benzinkutas,sem a taxis, sem a borbély, sem az autómosó. A garázsokba magad mehetsz fel egy 5-6 emeletre vivö meredek spirálon és ugyancsak magad parkolhatsz 5 cm pontossággal a szabad helyre. Lefelé is egyedül jöhetsz, senkit nem érdekel, hogy mennyi idö alatt és hogyan érsz le.
Summa summarum: Isten hozott :)!
Etelka

_________________

 
 Kero  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 19:08   
2003-08-08 18:57, Pompéry Berlin:
-
Anglia-Svájc-Ausztria-Magyarország-Románia-Oroszország."

A francia szabadeséses illemhely kultura vajh hova kerul a listadon?

 
 Kero  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 19:07   
2003-08-08 19:01, Pompéry Berlin:
-
A szaga itt az orromban Behizelgoen

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 19:01   
2003-08-08 18:55, Kero:
-
Nem messze tőle: a Margit krt, alias Mártírok útja / Jurányi u. sarkán.
A Frankel Leóba a nagybátyámék jártak.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:57   
Rigó, ez igaz, de mindezektől függetlenül van valami szolgáltatási kultúra-vonulat, amely irányát a következőképpen lehet Európában leírni:
Anglia-Svájc-Ausztria-Magyarország-Románia-Oroszország.
A 60-as években egy német azt állította: Bécsben kezdődik a Balkán, mert ott található az első nem működő WC-lehúzó. Nos, azóta más a civilizáció értékmérője. Valahogy a fentiek szerint, csak más (automata) megjelenési formában.

 
 Kero  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:55   
2003-08-08 18:51, Pompéry Berlin:
-

Ha most azt mondod hogy ez a Frankel Leo uccai Patyolat fiok volt, akkor azonnal berosálok! 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:51   
2003-08-08 18:43, Kero:
Na és a Patyolat mi volt???
-
Apropó Patyolat:
Apám, aki mindig utált sorbanállni, egyáltalán vásárolni, egy feladatot mégsem tudott megúszni: Anyám a bőröndbe csomagolt szennyest vele vitette le a szomszéd házban lévő Patyolathoz. Egy ilyen alkalommal hosszabb sor állt (4-5 fő) előtte. Apám letette a koffert, kivett egy névjegykártyát, rátette és a következőket mondta:

Kezüket csókolom! Ahogy látom, a hölgyek most éppen nagyon elfoglaltak és nem érnek rá velem foglalkozni. Ez itt a feleségem által összeállított csomag. Most sajnos én sem érek rá, ezért rátettem a névjegykártyámat. Majd, ha Önök ráérnek, szedjék ki, számolják, meg, töltsék ki a megfelelő papírokat, szóval tegyék, amit kell. Délután a fiam majd eljön a kofferért és a céduláért. Kezüket csókolom!

Még mielőtt a szocialista szolgáltató hölgyek magukhoz tértek volna a megdöbbenéstől, legragyogóbb hollywoodi színész mosolyával megemelte a kalapját és távozott.

Délután az öcsém megkapta az üres koffert és a cetlit. Apámat pedig ettől fogva kitűntető kedvességgel üdvözölték a Patyolat-hölgyek.

Visszavonom előző állításomat: a szociban volt szolgáltatás.

 
 Kero  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:49   
2003-08-08 18:22, andi_usa:
-
Kero,

ha autoval megy valaki Magyarországra, mit ajánlassz, takarja el a kocsi rendszámot?

-

Eletemben egyszer 'mentem' haza kocsival, soha tobbé. Biztos nehezebb azoknak akik europaban elnek..

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:48   
2003-08-08 18:12, zsolti:
-
1. szamu pelda: Nincs olyan hely a foldon, ahol ne fordulnanak elo hasonszoru "borravalora" ahitozo lelkes "segitok." Ideillo reakcio szerint nem hagytad magad levenni. Mast nem tehetsz, nem is kell.

2. szamu pelda: Lasd. 1-es szamu pelda annyi kulonbseggel, hogy hacsak nincs kiplakatolva, hogy pontosan hany perc alatt kell megkapnod a kocsidat, nem tehetsz semmit. Na jo, elkuldheted oket a @%$#@$%^ - felteve persze, ha akarod meg hasznalni azt a parkolot (lasd. kocsikulcs vs. autozomanc). Felhaborito, de legalabb nem roviditettek meg semmivel - ha azt a plusz nehany perc varakozast nem szamitod

3. szamu pelda: Itt el kellett volna kerned a blokkot, es bejelenteni a fonokenel - amit egyebkent meg mindig megtehetsz

 
 Kero  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:43   
2003-08-08 18:42, Pompéry Berlin:
-
2003-08-08 18:38, Kero:
-
Nem is emlékezhetsz, mert korábban nem volt szolgáltatás.

Na és a Patyolat mi volt???

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:42   
2003-08-08 18:38, Kero:
-
Nem is emlékezhetsz, mert korábban nem volt szolgáltatás. Az, hogy most van, ill. lehet, az még nem jelenti, hogy automatikusan baleknak kell nézni az azt igénybevevőt.

 
 Kero  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:38   
2003-08-08 18:36, Pompéry Berlin:
-
ez egy szemmértéket vesztett szolgáltatási "kultúra" része.

Nem emlekszem én szemmértékes szolgáltatási kulturara sem..

 
 zsolti  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:36   
Andi,

megoldási javaslatok:
-Talán nyilván kellene tartani behízelgő+lenyúló helyeket. Ez elég büntetés lenne ezeknek a "menjenek vissza ahonnan gyüttek" elvtársaknak.
-Esetleg irjunk be mindig a panaszkönyvbe.
-Vagy fizessük be őket egy útra egy nyugati országba?
-Vagy adjunk nekik jo sok borravalot, hogy örüljenek és megjobban kinyalják a seggünket. :-S (ez egy fancsali smile)

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:36   
Rossz a topic-cím. Ezek ugyanis nem a behízelgés, hanem a szemérmetlen lenyúlás trükkjei. A blokkot, ha ennyire kilógott a lóláb, hogy észrevetted, bizony el kellett volna kérned. Gondold meg, Te mikor jutsz 40,- € nagyságrendű borravalóhoz, csak úgy?

"Vendéglátós" lévén tudok mád trükköket is. Előszeretettel hoznak másoktól visszahagyott blokkot a kávéházakban ezzel a hivatalosan beütött összeg benyomását keltve. Néha ahhoz se veszik a fáráadtságot, hogy legalább az összeg vagy a tétel stimmeljen. Ezért azt akkor is elteszem a blokkot, alvből, ha nem tudom levonni az adóból.

Kero, ennek semmi köze a svájcisághoz vagy nyugatisághoz, ez egy szemmértéket vesztett szolgáltatási "kultúra" része.

Különben is, honnan tudnák, hogy valami nem stimmel, ha senki nem kifigásolja?

 
 Kero  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:35   
2003-08-08 18:26, zsolti:
-
vennem kellene egy tízévesnél öregebb autót magyar rendszámmal?

Persz hogy, nyomulj egy trabcsival, senki nem akar majd levenni

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:30   
Zsolti,

szintén svájci rendszámmal történt Magyaroszágon mult honapban. A BMW elromlott, le lett adva csináltatásra de a szerelö szerint meg kellett rendelni két alkatrészt ehhez. Mikor elöször visszakapta a tulajdonos a kocsit, kisült hogy csak az egyik lett megrendelve, elfelejtették, igy vissza kellett neki menni késöbb emiatt s persze ujra fizetni a második szerelésért is.

Tudom, az autojavitokkal mindenütt bajok vannak, de azt amit ezuttal Magyarországi látogatása alatt kapott meg ez a személy az arcába vágva, hogy "nem szeretjük ám a külföldi magyarokat Magyarországon! Menjen vissza, ahonnan jött!", ez sokkirozta öt, aki évek ota évente többször megy haza rokonait látogatni!

 
 zsolti  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:26   
Hát ne egy olyan dologból éljen, amit nélküle egyszerűbben és gyorsabban meg lehet csinálni. Meg kérdezze meg, hogy igényt tartok-e a segítségére. Nincs rosszabb az erőltetett segítségnél. (mint láthatod még mindig mérges vagyok rá, de ez nem ellened irányul)
Nem akarom én emlegetni, hogy Svájcban dolgozom, de hát a rendszámból látja. Talán vennem kellene egy tízévesnél öregebb autót magyar rendszámmal?

2003-08-08 18:16, Kero:
-
2003-08-08 18:12, zsolti:
-
Sokat emlegeted hogy svajci vagy.

A feherruhas csoringer meg abbol él(ne) valszeg.
-

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:22   
Kero,

ha autoval megy valaki Magyarországra, mit ajánlassz, takarja el a kocsi rendszámot?

 
 Kero  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-08 18:16   
2003-08-08 18:12, zsolti:
-
Sokat emlegeted hogy svajci vagy.

A feherruhas csoringer meg abbol él(ne) valszeg.

 
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó